Így folytatódik a Juve előszezonja

max-allegri-01-scaled-e1621982775348.jpgA mai napon a Juventus több hivatalos bejelentést is tett az első csapat előszezonjával kapcsolatban, melynek keretein belül többek között kihirdették az együttes kispadjára visszatérő Massimiliano Allegri első sajtótájékoztatójának időpontját, illetve közzétették, hogy az első csapat, illetve a női alakulat augusztus első felében a Camp Nouba utazik majd, hogy megmérkőzzön az FC Barcelona gárdájával a Joan Gamper-kupáért.

A klub első közleménye mindjárt a tréner sajtókonferenciájához kapcsolódott, melynek nyomán kijelenthető, hogy Allegri jövő hét kedden, 14 óra 30 perckor kezdi majd meg nyilatkozatát Andrea Agnelli részvételével, melyben várhatóan számos témáról, egyebek mellett visszatéréséről, s a keretet, valamint az egyes futballistákat illető elképzeléseiről is szót ejt majd. Ehhez kapcsolódó információ, hogy a szakvezető eddigre már maga mögött tudhatja majd második Bianconerinél töltött érájának első összecsapását, ugyanis mint ahogy az már napok óta ismert, az Öreg Hölgy e héten szombaton 18 órai kezdettel megmérkőzik a Serie C-ben szereplő Cesena alakulatával a Continassa gyepén. 

A keret ezt követően július 31-én, 21 órakor lép majd pályára az előszezon során, mely mérkőzés keretein belül az alakulat a másodosztályú AC Monza gárdájával csap majd össze a Luigi Berluseconi-trófea elhódításáért, mely serlegért korábban az egykori olasz miniszterelnök tulajdonában lévő AC Milan alakulatával kellett összemérnie erejét a meghívott együtteseknek. A Bianconeri közlése szerint a kupa 25. alkalommal kerül majd átadásra a hónap utolsó napján, azt követően, hogy 2015-ben mindeddig utolsó alkalommal szervezték meg az olasz futball egyik legismertebb előszezonbeli összecsapását. 

A Zebrák az elmúlt háromnegyed órában arról is beszámoltak, hogy augusztus 8-án a Juve férfi- illetve női kerete Katalóniába látogat, ahol a Camp Nouban futnak majd ki a gyepre a Barcelona vonatkozó alakulataival szemben. A meccsek tétje a Joan Gamper-kupa lesz, mely serleget 1966-os alapítása óta egy minden esztendőben elnyerhető előszezonbéli trófeának számít. Érdekesség, hogy ez lesz az első alkalom, mikor a meghívott alakulat női gárdája is szembenézhet majd a Blaugranata szerelésében futballozó hölgyekkel. A lányok mérkőzésének kezdőidőpontja a tervezet szerint 18 óra 30 perc lesz, míg Allegri alakulata 21 óra 30 perckor méri majd össze erejét Ronald Koeman fiaival. 

A Juventus az elmúlt ötvenöt esztendőben egyetlen alkalommal, 2005-ben került közel a Gamper-kupa megszerzéséhez, mely évben augusztus 24-én találkozott a gránátvörös-kékekkel, 2-2-es rendes játékidőt, s Alessandro Del Piero, valamint David Trezeguet találatait követően tizenegyesekkel elhódítva a trófeát. 

A két olasz alakulat elleni összecsapások alkalmával Allegri még nem rendelkezhet a teljes kerettel, ugyanis Cristiano Ronaldo előreláthatólag csak július 25-én, vasárnap tér majd vissza a Juventus edzőközpontjára, míg az olasz válogatottal Európa-bajnokságot nyerő csapattársai, azaz a szerződését hamarosan meghosszabbító Giorgio Chiellini, továbbá Leonardo Bonucci, Federico Chiesa, s Federico Bernardeschi csak augusztus 2-án kezdik majd meg a felkészülést a jól megérdemelt pihenés után. 

A napokban a barátságos találkozók mellett a Serie A következő szezonjának első két dátumát is kihirdették az illetékes szervezetek, ebből kifolyólag pedig a Juventus immár fix időpontként tekinthet az augusztus 22-i, Udinese elleni, valamint az augusztus 28-i, Empolival szemben megrendezendő találkozókra, mely fordulókat követően ismételten a nemzeti csapatok kerülnek majd előtérbe, hogy aztán szeptember 12-étől kezdődően újra a klubfutballé legyen a főszerep Európában és Olaszországban. 

Romeo Agresti az elmúlt napokban arról írt, hogy Max Allegri mindenképpen szűkíteni szeretné a jelen pillanatban rendelkezésére álló keretet, azonban arról, hogy mely futballistáknak kell távozniuk, nagy valószínűséggel csak akkor határoz majd, ha minden labdarúgó visszatér a Continassára. Gianluca Frabotta távozása biztosra vehető, az érkező oldalon pedig mindenekelőtt Manuel Locatellire lehet számítani, aki egyéb források mellett Fabrizio Romano szerint is a mester első számú, s személyes célpontjának számít. 

A Sky Sport Italia elképzelései szerint a tréner elsősorban a 4-3-3-as felállást favorizálná a keretet illetően, ugyanakkor az utóbbi időszakban a sportújság egy másik hadrendet, a 4-2-3-1-et is elképzelhetőnek tartja, mely összeállításokat ábrákon is bemutatták a Juve szerelmeseinek, valamint a téma iránti további érdeklődőknek: 

4-3-3:

4_3_3.png

4-2-3-1:

4_2_3_1.png