FRISSÍTVE 19:12-kor – Arthur sikeres műtéten esett át, 3 hónap kihagyás vár rá

arthur_serult.jpgMint ismert, a Juventus brazil futballistája, Arthur Melo immár régebb óta küszködik egy, a lábában kialakuló, a jobb végtag meszesedését okozó egészségügyi problémával, mely gond az elmúlt idény folyamán is számos alkalommal gátolta őt a pályára lépésben, valamint a megfelelő teljesítmény megmutatásában.

A huszonnégy esztendős középpályás tekintetében már a korábbiak folyamán is felmerült a műtét lehetősége, ugyanis a labdarúgót mindennapi tevékenységeiben nem veszélyeztető, azonban futballista-életére óriási hatást gyakoroló probléma a játékos orvosai szerint immár komolyan veszélyezteti Arthur karrierjét, ennek folytán pedig minél hamarabb szükség lesz egy nagyobb horderejű beavatkozás elvégzésére, mielőtt jelentősebb gond alakulna ki a dél-amerikai jobb lábában.

Ugyan korábban a La Gazzetta dello Sport arról írt, hogy a játékos nem szeretne operációt, ám a minap először a Corriere Torino újságírója, Nicola Balice, majd a szinte mindig megbízható információkkal szolgáltató Romeo Agresti is arról számolt be, hogy megszületett a döntés Arthur műtéte kapcsán, és a játékos hamarosan kés alá fog feküdni. Vélhetően a tegnapi orvosi vizsgálatnak is köze lehet ahhoz, hogy egészen csak most, a felkészülés kezdetekor határoztak az operáció mellett.

A brazil labdarúgónak vélhetően két hónapot kell kihagyni, hogy teljesen felépülhessen.

FRISSÍTVE:

Mirko Di Natale egy kicsit bevezette követőit az orvostudomány rejtelmeibe, ugyanis elmagyarázta, hogy eddig miért nem lehetett megoperálni Arthur lábát. Elmondása szerint a meszesedésnek két típusa van: a forró és a hideg. A brazil középpályásnál korábban forrót diagnosztizáltak, ami növekedett is, ezért az eltávolítása komoly kockázatokkal járt volna. Eddig csak sokkhullámos kezelésben részesült, és csak fájdalom árán bírt futballozni. A tegnapelőtti orvosi vizsgán viszont megállapították, hogy a meszesedés jelenleg hideg fázisban van, ezért meg fogják műteni még a mai nap során, hogy augusztus végére ismételten edzésbe tudjon állni. Ennek ellenére Giovanni Albanese szerint a Bajnokok Ligája-keretbe nem valószínű, hogy be fog kerülni.

FRISSÍTÉS 19:12-kor: 

A Juventus hivatalos közleményben jelentette be, hogy a műtétet a mai nap folyamán végrehajtották, melynek alapján a brazil középpályás sikeres operáción esett át, s megkezdte előreláthatólag három hónapig tartó lábadozását Torinóban.

A bejelentés az alábbiakat tartalmazza:

"A Juventus FC ezennel bejelenti, hogy a klub brazil futballistája, Arthur a ma délután folyamán sikeres műtéten esett át, melynek során a szakemberek eltávolították a játékos jobb lábának csontjai között fennálló meszesedést. A Dr. Piana, illetve Dr. Battiston által elvégzett operációt a Juventus egészségügyi tisztiorvosa, Dr. Stefanini jelenléte mellett hajtották végre a torinói Fornaca klinikán, a klub szakértői szerint pedig a műtétet követő felépülés előreláthatólag három hónapot vesz majd igénybe az elkövetkezendőkben."