Nedvěd: "Jól kijöttem Sarrival, elégedett voltam az eredményeivel"

sarri_es_nedved.jpgA tegnapi nappal kezdődően elindult a szezonra való felkészülés a Continassán, a nyaralásukat letudó játékosokon és az edzői stábon kívül a klub alelnöke, Pavel Nedvěd is tiszteletét tette a Juventus főhadiszállásán, ahol a Corriere dello Sport készített vele egy hosszabb nyilatkozatot, melyben beszélt a csapat mestereiről, a sorsolásról, Ronaldo visszatéréséről és Locatelli leigazolásáról is.

Mondandóját Sarrival kezdte, megerősítve a mester azon állítását, hogy az általa nyert Scudetto valóban nem került megünneplésre. Mint ismert, ez a kijelentés egyes, Juventushoz kötődő személyeknél kiverte a biztosítékot, ám a korábbi világklasszis labdarúgó megindokolta, hogy miért is nem kezelték megfelelően a bajnoki elsőséget, és Sarrival való kapcsolatáról is mesélt.

"Sarri? Az igaz, hogy nem ünnepeltük vele a Scudettót, mert annak megnyerése már természetessé vált számunkra. Nagyon kimerültnek éreztük magunkat az akkori idény végére, és nem is tudtuk tovább motiválni a csapatot."

"Most megünnepeltük a negyedik helyet, mert ez teljesen máshogy alakult, mint amire számítottunk. Pirlóval sikerült hazahoznunk az Olasz Kupát, és a bajnoki helyezésünk is rengeteg szenvedéssel járt."

"Jól kijöttem a mesterrel, és elégedett is voltam az eredményeivel. Aztán elváltak az útjaink, hiszen a szezon végén az ember sok mindent máshogy értékel. Kívánom neki, hogy hasonló sikerei legyenek a Laziónál, mint nekem!

Már a szurkolók is nagyon érdeklődtek nála Cristiano Ronaldo sorsáról, ám a Corriere mikrofonja előtt egy kicsit bővebben és konkrétabban elmagyarázta, hogy mikorra várható vissza a portugál klasszis.

"Ronaldo jelenleg a tervezett szabadságát tölti, várni fogunk rá egészen július huszonötödikéig. Az ügynökeitől nem hallottuk azt, hogy el szeretné hagyni a klubot."

Szinte napi rendszerességgel érkeznek hírek Locatelli Juventushoz való igazolásával kapcsolatban, és természetesen a Cseh Fúria sem úszta meg az erre vonatkozó kérdéseket.

"Locatelli is jelenleg szabadságon van. Nem helyes dolog bármely játékossal párbeszédet folytatni az Európa-bajnokság alatt. Jelenleg a Sassusolo játékosa, és lesz még idő, hogy ezen változtassunk. Egyébként engem lenyűgözött Olaszország, megérdemelten nyerték meg ezt az Európa-bajnokságot. Nagyszerű érzelmeket élhettem át, szeretnék gratulálni mindenkinek!

Nyilatkozatának végéhez érve pedig szót ejtett a tegnap megrendezett sorsolásról, és a régi-új mesterről, Massimiliano Allegriről, akivel állítólag annak idején nem volt felhőtlen a viszonya.

 

"Hogy mit gondolok Max Allegri visszatéréséről? Öt szezont töltöttünk egymás oldalán, ezt követően pedig mesterünk kétéves szabadságra vonult, ugyanakkor úgy vélem, hogy most hatalmas motivációval tért vissza közénk az összes munkatársával együtt."

"Az Udinese otthonában mindig meg szoktunk szenvedni. Bár kedveljük a Dacia Arena légkörét, a szezon első mérkőzése mindig számos nehézséget tartogat. Legutóbbi itteni fellépésünkkor csak a meccs utolsó öt percében sikerült kiharcolnunk a győzelmet Cristiano Ronaldónak köszönhetően, azonban Allegri mester mindig azt mondta, hogy végső soron minden ellenfelünkkel szembe kell néznünk az idény során. Az idényt Udinében kezdjük majd, ezt követően pedig a bajnokság többi alakulatával is össze fogjuk mérni erőnket."