Higuaín testvére: "Gonzalo nem akarta elhagyni Nápolyt"

20171205-the18-image-gonzalo-higuain-goal-vs-napoli.jpegA Juventus egykori futballistájának, Gonzalo Higuaínnak testvére és ügynöke, Nicolas Higuaín az elmúlt napokban érdekes nyilatkozatot tett az olasz sportsajtónak, melyben legfőképpen az argentin támadó Bianconerihez való csatlakozásáról, illetve Napoliból való távozásáról beszélt, kijelentve, hogy a jelen pillanatban az Inter Miami alakulatában szereplő centert igaztalanul támadták a nápolyi ultrák az utóbbi években. 

A menedzser mindenekelőtt kijelentette, hogy a nápolyi alakulattól való távozás mögött valójában nem gazdasági vagy sportszakmai indokok, hanem személyes ellentétek húzódtak, melyek leginkább az együttes elnökével, Aurelio De Laurentiisszel álltak fenn, s a testvérpár végül éppen emiatt határozott amellett, hogy belevágnak egy új kalandba. 

"Mikor a Juventus közölte velünk, hogy feltett szándékuk kifizetni a Gonzalo nápolyi szerződésében található, 90 millió eurós kivásárlási záradékot, testvérem a lehetőséget kihasználva kijelentette, hogy soha többé nem akar beszélni Aurelio De Laurentiisszel, az ezt követően megtörténő események pedig szinte mindenki számára ismertek. A Napoli elnöke nem tartotta be szavát, melyet korábban tett nekünk, a mi szemünkben pedig ez önmagában is egyet jelentett útjaink elválásával" – szögezte le a TuttoNapoli.net számára. 

"Gonzalo távozása nem gazdasági érdekek miatt történt. A transzfert megelőző hónapokban néhány kéréssel fordultunk az elnök úrhoz, melyek minden tekintetben elősegíthették volna a klub fejlődését és helyzetének rendezését, azonban De Laurentiis nem kívánt meghallgatni bennünket, még annak ellenére sem, hogy pontosan tudta, hogy mit jelent a Higuaín név a világfutballban. Maradjunk annyiban, hogy Gonzalo nem véletlenül töltött hat esztendőt a Real Madrid szerelésében.

Mégis ki ismer olyan embert, aki köt egy 90 milliós üzletet, ennek ellenére mégis szomorúság tölti el szívét? Ha egy klub elveszíti legjobb játékosát, az egyértelműen annak a felelőssége, aki előidézte ezt a helyzetet, s aki ennek ellenére is folyton a testvéremet okolta a történtek miatt, ellene hergelve a szurkolókat, mindemellett pedig folyamatosan idiótának, illetve árulónak nevezve őt.

Gonzalo minden egyes nap megmutatta valós értékét a Napoli kötelékében, ennek ellenére a szurkolók a mai napig hűtlennek tekintik, ami valamilyen szinten természetes is, hiszen mikor egy közönségkedvenc távozik az alakulattól, ráadásul egy ősi riválishoz igazol, mindig ő, s nem az adott alakulat feje kerül a drukkerek céltáblájára. De Laurentiis fontosabb szeretne lenni, mint saját labdarúgói, ugyanakkor nem fogja fel, hogy sosem örvend majd olyan szeretetnek és megbecsülésnek, mint az Égszínkékek futballistái. Ez a megalomán gondolkodás nem sok jóra vezet.

Akár egy könyvet is szentelhetnék a történetnek, mely Gonzalo távozásáról szól, hiszen ezen időszak minden tekintetben különleges volt számunkra, nagyrészt a minket körülvevő emberek reakciói, illetve személyes érzéseink, s Nápolyhoz való kötődésünk miatt. Számos barátom él a városban, ekképp én is hasonlóan nehéz napokat éltem át, mint testvérem, azonban egyszerűen nem volt más választásunk. Az ott töltött három esztendő alatt rengeteget tanultunk a futballról, illetve általánosságban véve az emberekről is, ezért pedig végső soron a drukkereket sem hibáztatnám a minket érő támadások miatt. Gonzalo nem szeretett volna távozni, s én sem kívántam volna asszisztálni ehhez a folyamathoz, azonban végül mégis Juventushoz való igazolásának egyik fő mozgatórugójává váltam. Nincs több hozzáfűznivalóm ehhez a történethez" – összegzett a képviselő.