Rugani: "Visszatérek a Juventushoz"

daniele-rugani-juventus-serie-a.jpgA Juventus védője, az elmúlt idényt kölcsönben előbb a Rennes, majd később a Cagliari kötelékében töltő Daniele Rugani a minap rövidebb interjút adott a Tuttomercatowebnek, melynek keretein belül szót ejtett az olasz válogatott Európa-bajnokságon mutatott teljesítményéről, Leonardo Spinazzola sérüléséről, illetve saját jövőjéről is, leszögezve, hogy vissza fog térni az Öreg Hölgyhöz, ahol még három esztendőig érvényes szerződéssel rendelkezik. 

Vajon megnyerheti az Azzurri az Európa-bajnokságot, ahol kedden már az elődöntőben léphet pályára Roberto Mancini alakulata? 

"Az elmúlt évek során elért fejlődést alapul véve úgy vélem, hogy erre minden esélye megvan a válogatottnak. A csapat rendkívüli minőséget képvisel, emellett pedig hihetetlenül egységesek is, ennek nyomán pedig mindannyian bátran reménykedhetünk benne, hogy Olaszország 2006-ot követően ismét felemelhet egy rangos nemzetközi trófeát."

Milyen esélyekkel tekinthet a válogatott a Spanyolország elleni elődöntőre? Vajon a hispánok ezúttal is borsot törnek majd az égszínkékek orra alá, mint ahogy tették azt számos alkalommal az elmúlt évtizedben? 

"Az olasz válogatott Spanyolország elleni összecsapásai mindig különleges alkalomnak számítanak, hiszen az Azzurri a múlt folyamán számos esetben találkozott a szóban forgó együttessel, melyek rendre nagy téttel bíró megmérettetéseknek számítottak, s sajnálatos módon nem mindig végződtek kedvező kimenetellel. Bízom benne, hogy újra azt a játékot látjuk majd az égszínkékektől, mint a Belgium elleni mérkőzésen, ugyanis ha Mancini fiai képesek lesznek ismételten úgy futballozni, mint a negyeddöntőben, nem lehet félnivalójuk Luis Enrique gárdájától."

Mit üzenne a súlyos sérülést szenvedő, ám az Eb eddigi szakaszában a válogatott egyik legjobbjának számító Leonardo Spinazzolának, egykori csapattársának? 

"Leo  a barátom, ezen felül pedig egy kivételes játékos, aki ez Európa-bajnokságon is megmutatta, hogy különbséget tud jelenteni a futballpályán. A kiesése mindenki számára igen fájdalmas veszteséget, mondhatni hatalmas érvágást jelent, azonban biztos vagyok benne, hogy Spinazzola még erősebben fog visszatérni, mint amilyennek sérülése előtt számított, hiszen egy igazi harcosról beszélünk."

Hogyan látja saját jövőjét? Vissza fog térni a Juventus kötelékébe? 

"Igen, az elkövetkezendő napokban kétségkívül visszatérek a Juventushoz, hogy a megfelelő módon felkészülhessek a következő idény rám váró kihívásaira. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni annak érdekében, hogy bekerülhessek a keretbe, sőt adott esetben a kezdőcsapatba, azonban ehhez a szakmai stábnak is ki kell értékelnie engem, mindazonáltal személyes tekintetben nagyon szeretnék ismét a Bianconeri szerelésében futballozni, ami nem is elérhetetlen cél, hiszen még három évig érvényes szerződésem van az Öreg Hölggyel. Meglátjuk, hogy mit hoz a jövő, s hogy az illetékesek miként határoznak majd velem kapcsolatban, ám a magam részéről változatlanul nagy elkötelezettséget mutatok a Juve iránt, s szeretnék segíteni az alakulatnak az újabb célkitűzések elérésében" – összegzett Rugani.