Davide Lippi: "Chiellini hosszabbítást érdemel"

chiellini-_960px.jpgA Juve legendás trénerének számító Marcello Lippi fia, a több egykori és jelenlegi Bianconeri-játékos képviseletét is ellátó Davide Lippi a minap rövid nyilatkozatot adott az olasz sportsajtónak, melynek keretein belül kijelentette, hogy Leonardo Spinazzola iránt megannyi hányattatást követően végre igazán nagy alakulatok érdeklődnek, emellett pedig arról is beszélt, hogy őszintén reméli, hogy Giorgio Chiellini meghosszabbítja június végén lejáró kontraktusát az Öreg Hölggyel. 

A menedzser mindenekelőtt az olasz balhátvédről ejtett szót, akit a Zebrák 2019 nyarán cseréltek el az AS Roma alakulatával Luca Pellegrini játékjogának fejében, s aki a jelenlegi is folyamatban lévő Európa-bajnokságon minden tekintetben kimagasló teljesítményt nyújtva tartozik az Azzurri legjobbjai közé. 

"Rendkívül boldognak érzem magam Leonardo Spinazzola miatt, aki jelen állás szerint végre-valahára learathatja majd egész pályafutása alatt végzett kemény munkájának gyümölcsét, s megkaphatja azt a megbecsülést, ami véleményem szerint mindig is járt volna neki" – fogalmazott a Tuttomercatowebnek.

"Leszögezhetem, hogy ügyfelem nagyszerű futballista, ám hiába igyekszem ezt hangsúlyozni immár évek óta, a szakma mindeddig egészen egyszerűen nem adott a szavamra, s egyértelműen lenézték Leót. Örülök, hogy Spinazzola az utóbbi hetekben megmutatta, hogy mekkora bajnok is valójában, mivel produkciójának köszönhetően valósággal berobban a köztudatba, ami számos klub érdeklődését vonta maga után. 

Hogy mely alakulatokat értem a fent említett együttesek alatt? Erről egyelőre nem beszélhetek, ugyanakkor Leo a múltban és jelenleg is nagyszerű csapatokban futballozott, ennek folytán pedig nem lenne meglepetés, ha a sormintát folytatva ismételten egy jelentős gárda kötelékében találkoznánk majd a nevével" – állapította meg Spinazzoláról, akiért Gianluca Di Marzio szerint a Real Madrid, a Barcelona, valamint a Paris Saint-Germain is érdeklődik. 

Mint ismert, a Juventus csapatkapitányának, Giorgio Chiellininek két nappal ezelőtt lejárt a klubbal való szerződése, ugyanakkor Lippi reméli, hogy a veterán védő ennek ellenére is megköti majd a hosszabbításról szóló szerződést a Bianconerivel, mely azonban Fabrizio Romano és Romeo Agresti szerint is eldöntött kérdésnek számít. 

"Őszintén remélem, hogy Giorgio hosszabbít majd az Öreg Hölggyel, mivel látva az általa nyújtott teljesítményt kijelenthető, hogy minden tekintetben megérdemli kontraktusának megtoldását. Chiellini továbbra is egy eltökélt és sebezhetetlen ellenfél, emellett pedig egy igazi bajnok, ebből kifolyólag pedig nem is lehet kérdés, hogy a labdarúgás világának változatlanul szüksége van rá, ez alatt pedig nem csupán a Juventust, hanem az olasz nemzeti alakulatot is értem" – összegzett a menedzser.