Arrivabene, Cherubini és Nedvěd nyilatkozatai a mai sajtótájékoztatón

arriva.JPGAhogy tegnap beszámoltunk róla, a Juventus hivatalos honlapján bejelentette, hogy a koronavírus-járvány következtében mintegy 320 millió eurós veszteséget  szenvedett el, melyre reagálva az igazgatótanács egy 400 millió eurós tőkeemelést szavazott meg kisegítve a klubot a nehéz gazdasági helyzetre való tekintettel. Ezzel egyúttal a közleményben az is olvasható volt, hogy a vezérigazgatói szerepet Maurizio Arrivabene kapja meg, aki korábban a Scuderia Ferrarinál töltött be a szóban forgó pozíciót. Ma délután sor került a hivatalos sajtótájékoztatóra is, melyen Arrivabene mellett bemutatták Federico Cherubinit is új szerepkörében, mint újdonsült sportigazgatót. Az újságírójuk kérdésére kettejük mellett a Juventus elnöke, Andrea Agnelli, valamint Pavel Nedvěd alelnök is válaszolt. Agnelli nyilatkozatáról külön beszámolóval készültünk, a többi szakember nyilatkozatát pedig ebben a cikkben olvashatjátok.

A Zebrák új vezérigazgatója először is megköszönte a lehetőséget, illetve kifejezte régóta fűződő rajongását a csapat felé.

"Ez egy rendkívüli kihívás számomra. Szeretem a kihívásokat, és szeretem a Juventust is, mint annak egyik szurkolója. Ilyen formában ez egy tökéletes kombináció számomra karrierem ezen szakaszában. Ha csapat nyer, az automatikusan csodálatossá válik. Egy csapatnak szépen kell győznie? Igen, ezt mondtam még anno, amikor megérkeztem Maranellóba. A győzelem egyébként önmagában már szép. Veszíteni is lehet szépen, azonban az semmiképpen sem lehet olyan szép, mint a győzelem." - zárta szűkszavúan mondandóját Arrivabene.

Természetesen Cherubini is szót kapott a sajtótájékoztató alkalmával, akit elsősorban Cristiano Ronaldo helyzetéről, Massimiliano Allegri szerepéről, valamint a várható igazolásokról kérdeztek. 

"Mindezidáig nem kaptunk ajánlatot Ronaldóért, valamint tőle sem kaptunk semmilyen jelzést az eligazolásra vonatkozóan. Hogy maradni fog-e? Nincs kristálygömböm, így nem tudom a jövőt megjósolni, de sem a klub, sem a játékos részéről nincsenek jelek, melyek a váltásra engednének következtetni. Ő továbbra is a projektünk központi alakja.

Hogy Allegri nagyobb szerepet kap-e a keret kialakítása terén? Vele már korábban közösen dolgoztunk ki néhány stratégiát, nagy egyetértés van közöttünk. Egy olyan edzőt látok magam előtt, akiben ég a tettvágy, hogy visszatérhessen a pályára. A keret kialakítását illetően fontos és célzott befektetéseket hajtottunk végre, mely hozzájárult ahhoz, hogy versenyképes csapatunk legyen, erről hasonlóképpen vélekedik az edző is. Mindemellett tisztában vagyunk vele, hogy bizonyos lehetőségek megragadásával lehetséges a keret továbbfejlesztése.

Hogy mit tanultam Paraticitől? Elsősorban a tüzet és az akarást, mellyel magáévá tette a klub szellemiségét, hogy a mindennapi kihívásokkal megbirkózzon." - nyilatkozta Cherubini

Pavel Nedvěd Dybala jelenlegi helyzetéről a Juventus szellemiségéről beszélt.

"Dybala szerződése lejár 2022 júniusában. Tudomásom szerint Federico (Cherubini - a szerk.) már dolgozik a hosszabbításon, kapcsolatban áll Paulóval és az ügynökével egyaránt. Amint Paulo visszatér Torinóba, asztalhoz ülünk, hogy beszéljünk. 

A Juventust fegyelem és rengeteg munka jellemzi, ez a DNS-ünk része. Fenn kell tartanunk ezt az attitűdöt és meg kell találnunk a módját, hogy hogyan ültessük át annak érdekében, hogy trófeákat nyerhessünk. Ezt a klubot erre hozták részre." - zárta mondandóját az alelnök.