Elkann: "Köszönettel tartozunk Andreának"

elkann_agnelli.jpgA Juventus részvényeinek nagy részét birtokló Exor holdingvállalat feje, s Andrea Agnelli unokatestvére, John Elkann az elmúlt órákban hosszabb közleményt adott ki a Bianconerit érintő aktuális történésekkel, azaz a teljes vezetőség lemondásával kapcsolatban, melyben megköszönte az eddigi elnök munkáját, valamint egyebek mellett megerősítette, hogy Massimiliano Allegri a változások ellenére maradni fog a kispadon. 

"A Juventus igazgatótanácsának tegnap bejelentett lemondása rendkívül felelősségteljes lépésnek bizonyul, mivel a vezetőség tagjai a klub érdekeit helyezték előtérbe saját, személyes ambícióik helyett. A januárban felállítandó új igazgatótanács nagy szakértelemmel, s jogi szempontból is kiemelkedő ismeretekkel rendelkező személyiségekből fog állni, az új elnök, Gianluca Ferrero vezetésével, akinek a vezetőség többi tagjával egyetemben az lesz a feladata, hogy a ma napirenden lévő jogi, illetve vállalati kérdésekkel foglalkozzon, megoldva az esetlegesen felmerülő problémákat. Bízom benne, hogy a klub ezúttal is képes lesz alátámasztani azon feltételezésünket, hogy a Juventus mindig, mindenben helyesen járt és jár el" – fogalmazott a sportvezető. 

"Maurizio Scanavino, aki kiváló és szilárd vezetői képességekről tett tanúbizonyságot minden olyan vállalatnál, ahol karrierje során tevékenykedett, eddig megszerzett tapasztalatait a jövőben a világ egyik legerősebb márkájának, a Juventusnak fejlesztésére, valamint az ezt illető folyamat felgyorsítására fogja felhasználni, elsősorban a média terén, illetve a különféle digitális felületeken. 

Massimiliano Allegri továbbra is az Öreg Hölgy sportszakmai területének viszonyítási pontja marad: ahogy az eddigiekben mindig, úgy most is számítunk a mesterre és a csapatra, s bízunk benne, hogy irányításával együttesünk változatlanul halad majd a győztes úton, mivel a keret és a tréner az elmúlt hónapokban megmutatta, hogy képes nagyszerű eredményeket produkálni, ezért pedig joggal reménykedhetünk abban, hogy ezt követően is magas célok eléréséért fogunk küzdeni a futballpályán. 

Szeretném kifejezni hálámat unokatestvéremnek, Andreának, akinek rajtam kívül teljes közösségünk is köszönettel tartozik, mivel elnöksége alatt a Juventus rendkívüli érzelmekkel ajándékozott meg bennünket, a klub szerelmeseit, melyeket soha, egyetlen percre sem fogunk elfelejteni. Az elmúlt tizenkét esztendőben nagyon sok trófeát nyertünk, ez pedig elsősorban az ő érdeme, valamint azon férfiaké és nőké, akik emlékezetes eredményeket értek el, valamint célokat valósítottak meg regnálása alatt. 

A Juventus történelme alapvetően a győzelmekről szól, mely ezekben a nehéz pillanatokban is hatalmas erőt adhat nekünk. Szurkolóink töretlen, szűnni nem akaró támogatásával, valamint a felénk áradó, hihetetlen nagyságú szeretettel felvértezve egyértelműen megvan a lehetőségünk arra, hogy egy rendkívüli jövőt építsünk fel a klubnál" – zárta szavait Elkann.