Carnevali: "40 millió a minimum Locatelliért"

carnevali.jpgA Sassuolo vezérigazgatója, Giovanni Carnevali a tegnap este folyamán hosszabb nyilatkozatot adott az olasz sportsajtónak a Neroverdi egyik legnagyobb nevének számító Manuel Locatellivel kapcsolatban, kijelentve, hogy azon alakulatnak, mely szerződtetni kívánja majd a labdarúgót, rendkívül nehéz dolga lesz, nem kis részben azért, mert együttese 40 millió eurónál is nagyobb összeget követel játékjogáért cserébe, miközben elismerte, hogy a számos külföldi érdeklődő ellenére Olaszországból egyedül a Juventus figyelmét keltette fel a középpályás. 

"Szeretnék emlékeztetni mindenkit a tényre, hogy a Sassuolo történetének legdrágább igazolása mind a mai napig Manuel Locatelli, akit rendkívül kemény tárgyalások árán szereztünk meg az AC Milan alakulatától. Tisztán emlékszem, hogy a középpályás leigazolásának érdekében előbb Massimiliano Mirabellivel, később pedig Leonardóval kellett egyeztetnem, s jó úton haladtunk az üzlet megkötése felé, mikor Adriano Galliani kijelentette nekem, hogy keressek más célpontot, mivel a játékos Milan-szurkoló, s a Rossoneri kötelékében is szeretne maradni. Másfél hónapnyi tárgyalássorozatot követően azonban úgy határoztam, hogy hajthatatlan leszek, s megszerzem a srácot. Ekkor már nem adhattam fel" – jelentette ki a SportItalia kamerái előtt. 

Mint ismert, Locatelli iránt számos külföldi klub érdeklődik az Öreg Hölgy mellett, melyet korábban már Fabrizio Romano is megerősített, mely Carnevali szerint a futballista tavaly, valamint jelenleg mutatott kimagasló teljesítményének tudható be. 

"Nem meglepő, hogy ennyi ajánlatot kapunk Manuelért, mivel az elmúlt mercato során szinte pontosan ugyanilyen helyzettel kellett szembesülnünk. A jelen pillanatban is folyamatban lévő Európa-bajnokságon számos, javarészt külföldi együttes játékosmegfigyelői vehették górcső alá Locatellit, aki ennek révén számos lehetőség közül válogathat. Leszögezném, hogy a Sassuolo minden ajánlatot ki fog értékelni, azonban a döntés alapvetően a játékosé lesz, akit ennek révén majd fel is kérünk a végső határozat meghozatalára, ha az események a cél felé fognak közeledni. 

Mindezzel együtt megállapítható, hogy a Juventus az egyetlen olyan olasz klub, mely ajánlatot tett nekünk Manuelért, s nem titok, hogy ezt illetően már zajlottak is le közöttünk egyeztetések, ugyanakkor bárki is szerzi meg majd végül Locatellit, minden bizonnyal rendkívül nehéz dolga lesz, hiszen a futballistáért egy igen komoly és kiélezett verseny van kibontakozóban.

A múlt héten tárgyalásokat folytattunk Federico Cherubinivel, akivel egyelőre csak egymás álláspontját mértük fel, s nem bocsátkozunk a lehetséges transzfer pénzügyi részét illető kérdések megvitatásába, mindazonáltal remek viszonyt ápolunk egymással, melynek révén minden bizonnyal kisvártatva sor kerül a további témák kibontására is. Locatelliért számos gárda van versenyben, ideértve a külföldi együtteseket, mindenekelőtt az Arsenalt is, akik nemrég hivatalos ajánlatot is tettek Manuelért, mely mindeddig az egyetlen komolyan vehető és fontosnak számító megkeresés volt, melyet eljuttattak hozzánk."

A szakember múlt héten kijelentette, hogy elképzelhető, hogy az eddigiekben emlegetett 40 millió euró nem lesz elegendő a játékos leigazolásához, most pedig csak megerősítette a korábban elmondottakat, hozzátéve, hogy a huszonhárom éves nagyszerűség árcédulája csak emelkedett az Eb-n mutatott teljesítményének köszönhetően. 

"Nem, mikor e szavakat mondtam, egyáltalán nem vicceltem, hiszen az általunk folytatott tárgyalásokon mindeddig a szóban forgó árat jelöltük meg minimális összegként, ez pedig az Európa-bajnokság előrehaladásával minden bizonnyal csak növekedni fog a későbbiekben. 

Egyelőre megpróbáljuk békén hagyni Manuelt, hogy kizárólag a kontinensviadalra összpontosíthasson, ennek folytán pedig e percig sem vele, sem pedig képviselőivel nem vettem fel a kapcsolatot az elmúlt időszakban. Természetesen gondolkodhatunk Locatelli jövőjén, azonban most elsősorban a jelenre kell fókuszálnunk, hiszen Manuelnek most az a legfontosabb, hogy jól teljesítsen Olaszországgal az Eb-n, s szurkolóként mi is ezt tartjuk szem előtt" – összegzett Carnevali.