Innocenti: "Perin könnyen kiszoríthatja Szczęsny-t"

perin_tek.jpgAz ismert olasz játékosmegfigyelőnek számító Sergio Innocenti, aki az elmúlt évtizedek során számos nagy nevű futballista felkutatása és topklubokhoz való beajánlása révén vált ismerté, a tegnapi nap folyamán rövid, ám annál érdekesebb interjút adott az olasz médiának, melyben kijelentette, hogy amennyiben Mattia Perin marad a Bianconeri kötelékében, könnyűszerrel kiszoríthatja Wojciech Szczęsny-t az Öreg Hölgy kapujából, emellett pedig kifejtette, hogy miért tartja Leonardo Bonuccit még mindig a világ egyik legkiemelkedőbb középhátvédjének. 

A szakember mindenekelőtt az előbbi témát illetően fogalmazott meg megállapításokat, leszögezve, hogy meglátása szerint a Bianconeri jól döntene, ha visszahozná Perint második számú hálóőrnek, ugyanis az olasz labdarúgóban megvan a potenciál arra, hogy kezdőként is segítse a fekete-fehéreket. 

"Ha Mattia továbbra is olyan formát mutatva futballozik majd, mint az elmúlt idényben, minden további nélkül kiszoríthatja Wojciech Szczęsny-t a Juve kezdőcsapatából, ugyanis a lengyel hálóőr rengeteget hibázott a bajnokságban, emellett pedig a válogatottja kiesését hozó Európa-bajnokságon is igen bizonytalanul védett meglátásom szerint" – szögezte le a TuttoJuve kérdésére. 

"Ennek alapján úgy vélem, hogy közel sem irreális gondolat az Öreg Hölgy leendő első számú kapusaként tekinteni Perinre, mivel Mattia birtokában tudhatja mindazon képességeket, melyek kollégájából hiányoznak, hiszen folytonos teljesítményt nyújt, emellett pedig a védelmet is profi módon irányítja, míg Szczęsny túlságosan következetlennek számított az utóbbi időszakban."

Természetesen e jellemzést olvasva sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mikor Perin a 2018/2019-es idényben a torinóiak kötelékében szerepelt, miért csupán kilenc összecsapáson kapott lehetőséget, ám felfedezője szerint ez csupán annak tudható be, hogy a most huszonnyolc esztendős olasz egyszerűen nem kapott elegendő bizalmat Max Allegritől. 

"A szóban forgó évadban Szczęsny valószínűleg jobb hálóőrnek számított, mint Mattia, ennek folytán pedig az olasz nem kapta meg a neki járó lehetőséget. Ez nem kivételes eset a futballban, a kapusok tekintetében pedig végképp nem, hiszen számos hasonló példát találhatunk a labdarúgás történetéből, sőt akár a közelmúltból is. Az Udinese gárdája például kezdetben csak csereként számolt Simone Scuffettel, azonban a klub vezetősége és szakmai stábja mostanra bátran bízná rá a kapu őrzését, mivel az utóbbi hónapokban megbizonyosodhattak kivételes kvalitásairól.

Úgy érzem, hogy talán Perinnek is szüksége volt arra, hogy visszatérjen a Grifonihoz, hogy az ottani, minden tekintetben egyedülálló produkciójával ismételten felhívja magára a Juve figyelmét, melynek nyomán hamarosan visszatérhet majd arra a szintre, ahová mindig is tartozott, s ahogy Mattiát ismerem, nagyszerű mentalitásának köszönhetően meg is fog harcolni a helyéért."

Innocenti a korábbiakban nem csak a Genoa kapusát, hanem a Juve utóbbi évtizedének meghatározó szereplőjévé váló Leonardo Bonuccit is felfedezte az olasz labdarúgásnak, aki véleménye szerint Giorgio Chiellini mellett egyértelműen a mostanában visszavonuló itáliai generáció legjobb védőjének tekinthető. 

"Nagyon jól ismerem Leót, aki véleményem szerint továbbra is az egyik legkiemelkedőbb futballistának számít posztján, s nem csak képességeit, hanem személyiségét tekintve is. Bonucci képes arra, hogy aktuális mesterének meghosszabbított kezeként funkcionáljon a pályán, ezt pedig jelen pillanatban az Azzurri mérkőzésein is megtapasztalhatjuk. Meggyőződésem, hogy Giorgio Chiellininek és neki az összes hazai akadémiát meg kellene látogatnia, hogy a fiatal védők első kézből sajátíthassák el a poszt legapróbb rejtelmeit, mivel mikor ők ketten jártak hasonló életkorban, előttük is számos, hasonlóan remek példa állt az akkori olasz aranygeneráció személyében" – összegzett a scout.