Del Piero: “Maradni szerettem volna a Juventusnál”

adp.JPGHabár a futballszurkolók figyelmét javarészt az éppen zajló Európa-bajnokság köti le, azok számára is akadnak érdekes témák, akik arra is kíváncsiak mi zajlik kontinensviadalon kívül. Sok eget rengető átigazolásról eddig érthető okokból nem tudnak az újságírók beszámolni, azonban a Juventus, és úgy általában az olasz futball szerelmeseinek mindenképpen fontos hír, hogy a kapus legendás hálóőre  Gianluigi Buffon visszatért a Parma együtteséhez pár hete, ahol páratlan karrierjét elkezdte. A Zebrák másik legendája, Alessandro Del Piero többek között ezzel kapcsolatban is kifejtette véleményét az ESPN FC YouTube-csatornáján adott interjújában, mely 2021. június 19-én került fel a felületre, ahol válaszolt a követők által feltett kérdésekre. Alex emellett beszélt még a csapattól való búcsújáról, valamint arról, hogy visszatér-e valaha az Allianz Stadiumba vendégként. A rövid interjú fordítását továbbkattintva olvashatjátok.

ESPN: Beszéltél-e Gigivel, mióta kiderült, hogy visszatér a Parmába?

Alessandro Del Piero: Váltottam vele néhány üzenetet, még azelőtt is, mielőtt elhagyta volna a Juventust. Azt gondolom, hogy ez egy nagyon szép döntés. Visszamenni ahhoz a klubhoz, ahol minden elkezdődött, egy igazi tündérmese. Véleményem szerint Gigi rendkívül koncentrál az új feladatára, kora ellenére még mindig képes játszani. Szerintem ez volt a megfelelő döntés számára. Látni őt védeni egy meccsen, majd padozni a következő 3-4 mérkőzésen, ez nem ő. Viszont attól függetlenül, hogy nem Torinóban fejezi be a karrierjét, mindig is a Juve legendája marad.

ESPN: Szerettél volna tovább maradni a Juventusnál?

ADP: Igen, persze. 18 évesen kerültem oda a csapat szurkolójaként, a Juventus jelentett számomra mindent, nem is beszélve a szurkolókkal kialakított különleges kapcsolatomról. Belegondolva abba, hogy mi történt abban a 19 évben... Amikor megnyered végre a Bajnokok Ligáját... Oké, ez korábban sikerült 1985-ben, de arra mégsem emlékszel vissza szívesen Juventus-drukkerként a 39 szurkoló halála miatt. Ez semmiképp sem egy olyan kupa, melyet megünnepelsz, szóval végre sikerül megnyerned az „első” BL-t a csapatnak, melyre már oly régóta áhítozott mindenki: a klub, a város, a szurkolók, a játékosok. Aztán átéled, ahogy minden összeomlik különböző okok miatt és visszasorolnak a másodosztályba... És aztán visszatérsz... Mindezek teszik ezt a kapcsolatot ennyire egyedivé, ennek okán nem számít, hogy nem a Juventusnál fejeztem be a karrierem... Vagyis... Mégis számít valamennyire, de lényeg az a hihetetlen út, amit bejártam a szurkolókkal, a csapattársaimmal, az edzőimmel és a klub minden más tagjával együtt.

ESPN: Milyen reakciókat kapsz, amikor visszamész Torinóba?

ADP: Igazából még sosem voltam Juve-mérkőzésen Torinóban a távozásom óta.

ESPN: Miért?

ADP: Nem hinném, hogy elég időnk lenne arra, hogy ezt elmagyarázzam. Jelen voltam a Bajnokok Ligája döntőkön, illetve pár csoportmérkőzésen, de sosem Torinóban. Biztos vagyok benne, hogy egy nap ennek is eljön az ideje, ahogy abban is, hogy ez egy nagyon érzelmekkel teli pillanat lesz. Egyébként jártam már Torinóban a távozásom óta, de sosem a stadionban, a múzeumban viszont igen.

ESPN: Távozásod óta mennyire kell figyelned arra, hogy ne legyél kritikus a csapattal szemben?

ADP: Semennyire, ha jogosnak érzem, elmondom a véleményem. Igazság szerint olyan sok okom nem volt rá, hiszen kis túlzással a csapat az elmúlt időszakban minden évben megnyert mindent, így nincs is nagyon mit kritizálni, azonban, ha úgy érzem, hogy el kell mondanom valamit, nem tartom magamban. Ebben az esetben azonban próbálom konstruktívan megfogalmazni a mondanivalóm, ez jellemző volt rám egész karrierem során.

A videó eredeti nyelven itt tekinthető meg.