Amauri: „Allegrivel visszatérnek a sikerek a Juventushoz”

amauri.JPGA TuttoJuve.com szerkesztősége telefonon keresztül készített exkluzív interjút a Juventus egykori csatárával, Amauri Carvalho de Oliveirával, aki nemes egyszerűséggel csak Amauriként maradt meg a szurkolók emlékezetében. A Zebráknál három szezont eltöltő támadó készséggel állt a szerkesztők rendelkezésére, és osztotta meg gondolatait  a Juventusszal, ezen belül Allegri visszatérésével, a csapat lehetséges igazolásaival, valamint Gianluigi Buffon Parmába igazolásával kapcsolatban. A június 24-én közölt interjú fordítását a továbbiakban olvashatjátok.

TuttoJuve: Tegnap találkozó volt a Sassulo és a Juventus között Manuel Locatelli ügyében, a hírek pozitív eredményekről számoltak be. Szerinted ő a megfelelő játékos a Juventus számára?

Amauri: Véleményem szerint igen, ő egy olyan játékos, aki előtt fényes jövő áll. A Juventus a tökéletes hely számára, hogy kiaknázza saját tehetségét, és még tovább fejlődhessen. Figyeltem őt az olasz válogatottban, nagyszerű teljesítményt nyújtott, és rúgott két gólt. Minden tiszteletem a Sassuolóé, de úgy érzem jelen pillanatban már nagyobb csapatot érdemelne, mint például a Juventus.

TJ: Amikor megérkezel egy olyan csapathoz, mint a Juventus, mely más szintet képvisel, mint a Sassuolo, fennáll-e a lehetősége, hogy a félelem megbénít? Veszélyt jelenthet-e ez Locatellire?

A: Az igaz, hogy nem könnyű játszani a Juventushoz hasonló topcsapatokban, de biztos vagyok benne, hogy Bonucci és Chiellini, akik már ismerik ők, át fogják ültetni bele a Juve DNS-ét. Locatellinek nagyszerű bajnoki idénye volt, jelen pillanatban pedig Európa legjobbjai ellen játszik, úgy tűnik minden az ő malmára hajtja a vizet. Már most is fontos játékosnak számít, nem hinném, hogy negatív hatással lenne rá az Öreg Hölgy.

TJ: Úgy tűnik, hogy Allegri is számítani fog erre a srácra. Egyébként hogyan vélekedsz a toszkán edző visszajöveteléről?

A: Nagyon boldog vagyok, ő egy olyan edző, akit mindig is kedveltem, Conte távozása után is képes volt biztosítani a győztes mentalitást a csapat számára. Ehhez kapcsolódóan úgy vélem, hogy a Juventus egy újabb győzelmi ciklust fog vele elkezdeni.

TJ: Mint tudjuk, Torinóban folyamatosan a Bajnokok Ligája megnyeréséről beszélnek. Ez lehet a megfelelő év szerinted a csapat számára?

A: Habár a csapat egy évvel idősebb lett, továbbra is rendkívüli minőséget képvisel. Allegri már korábban is elérte, hogy emeljen a színvonalon, és nagyon jól ismeri a sorozatot. Fontos, hogy olyan személyeket tudj találni, akik ismerik a BL légkörét, szerintem ez rendkívül fontos.

TJ: Hogyan fog felépülni a Juventus támadósora? Mit gondolsz?

A: Amit biztosan tudunk, hogy Morata maradni fog még egy évet, de az továbbra is rejtély, hogy mi lesz Ronaldo sorsa. Mint a futball szerelmese, szeretném őt továbbra is a Juventusnál látni, talán vennék még egy játékost, mivel a Juventusnak csak három támadója van. De nem akarok sportigazgatót játszani, úgy tűnik, a Manchester City-t és a PSG-t leszámítva a többieknek sincs sok mozgástere, és ott sem látok sokkal erősebb játékosokat. Minden esetre biztos vagyok benne, hogy a Juve egy erős mercatót fog zárni.

TJ: Az utóbbi időben Icardi, Vlahović és Gabriel Jesus nevét lehet hallani, velük boronálják elsősorban össze a csapatot. Mit gondolsz róluk?

A: Icardi egyáltalán nem hoz lázba, elég rossz szezonja volt a PSG-nél, másrészt pedig úgy érzem, hogy Gabriel 60-70%-ot nyújtott a City színeiben. Vlahović igen erős, de nem lenne olcsó. Számomra a Juventus igazi csatárigazolása Dybala lenne, még mindig fiatal, és sokat profitálhat Allegri visszatéréséből.

TJ: Szóval jobb ötletnek gondolod megtartani Dybalát és vásárolni egy negyedik csatárt?

A: Igen, szerintem ez lenne a jó megoldás. Ez lehetne Milik, de jelen pillanatban Keant választanám, aki még fiatal, de már jól ismeri az Öreg Hölgyet is. Ettől függetlenül a Juventusnak nem kell nagy dolgokat csinálni, két-három igazolás bőven elég. Már most is jó játékosaik vannak, közülük Chiesa a legerősebb. Nagyon régóta nem láttam olasz játékost, aki ilyen kvalitásokkal rendelkezik, belőle hatalmas bajnok lesz.

TJ: Egy védő, egy középpályás és egy támadó, akik jöhetnek?

A: A negyedik számú csatár, Locatelli, egy középső védő és egy szélső védő, ha Alex Sandro távozna. Beszéltek Marcelóról, de ő sokat keres. Gosenről is olvasni, aki szerintem megfelelő profilú játékos lenne.

TJ: Végezetül pedig Gigiről: hogyan látod az ő visszatérést Parmába?

A: Ezzel a kör bezárul, hiszen Parmában kezdte pályafutását. Nagyon örülök a döntésének, ő még mindig a Numero Uno. Gigi újra főszereplő lesz, biztos vagyok benne, hogy visszajuttatja a Parmát az első osztályba és az utolsó évét a Serie A-ban tölti majd.

TJ: Köszönjük, hogy rendelkezésünkre álltál.