Chiesa: "Várom, hogy megismerjem Allegrit"

chiesa_italy.jpgAz Öreg Hölgy olasz válogatott szélsője, Federico Chiesa a minap hosszabb nyilatkozatot adott az Azzurri szokásos napi sajtótájékoztatóján, melyben a nemzeti együttessel kapcsolatos témák mellett szót ejtett a Juventust illető kérdésekről, ekképp Andrea Pirlo menesztéséről, valamint Massimiliano Allegri egyazon napon megtörténő kinevezéséről is. 

A kiváló szezont futó labdarúgó kijelentette, hogy az égszínkék csapat a biztos továbbjutás ellenére sem kívánja félvállról venni a Wales ellen megrendezendő utolsó csoportmeccset, mindenekelőtt azonban a Bianconeri tegnap elhunyt legendájáról, Giampiero Bonipertiről ejtett szót, részvétét fejezve ki az egykori sportvezető családjának. 

"A válogatott minden egyes játékosának nevében szeretném kifejezni őszinte részvétemet Giampiero Boniperti családjának, mivel mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a tegnapi nap folyamán a Juve, az Azzurri, illetve az egyetemes olasz futball egyik legkiemelkedőbb alakját veszítettük el" – mondta a korábbi támadóról, akinek emlékére a holnapi nap folyamán fekete karszalaggal lépnek majd pályára az olasz futballisták. 

"Természetesen ahogy az eddigiek folytán, az előttünk álló időszakban is minden tőlünk telhetőt meg akarunk majd tenni a közös siker érdekében, ugyanakkor jelen pillanatban nem tudnám megmondani, hogy Wales ellen a kezdetektől fogva a pályán leszek-e, mivel az ehhez kapcsolódó kérdésekben a mester számít illetékesnek. 

Ha a szövetségi kapitány úgy határoz, hogy az első perctől fogva bizalmat szavaz nekem, készen fogok állni a kihívásra. Meglátásom szerint alakulatunk nem tizenegy fix kezdővel, hanem huszonhat kiváló játékossal rendelkezik, akik közül bárki bekerülhet a csapatba, ezzel pedig mindannyian tisztában vagyunk, s ennek szellemében is igyekszünk teljesíteni az edzéseken, továbbá összecsapásainkon. Tudjuk, hogy az elkövetkezendő hetekben egytől-egyig a maximumot kell majd nyújtanunk, hiszen csak ennek révén érhetjük el az általunk meghatározott célokat. Most az a legfontosabb, hogy büszkévé tegyük Olaszországot, s valóra váltsuk egy nemzet álmait."

Chiesa ezt követően a kórházat tegnap elhagyó Christian Eriksen esetéről beszélt, mellyel kapcsolatban szóba hozta a Fiorentina egykori kapitányát, a 2018 tavaszán tragikus körülmények között életét vesztő Davide Astorit is. 

"Christian esete mindannyiunkat mélységesen megdöbbentett, mivel egyikünk sem gondolta volna, hogy az Európa-bajnokság hasonló esetek színterének is fog számítani. Sajnálatos módon nem így történt, azonban szerencsére Eriksen mostanra jobban érzi magát, melyben mindannyian őszintén reménykedtünk, mikor egy barátságos találkozót követően visszatértünk szállásunkra, s szembesültünk a hírekkel. A történések különösen megviseltek engem, mivel eszembe juttatták Davide Astorit, s a Capitano halálát követő rettenetes napokat is. Remélem, soha többet nem kel átélnem hasonló időszakot."

Mint ismert, az olasz Andrea Pirlo kezei alatt robbant be a fekete-fehéreknél, ugyanakkor reményei szerint a visszatérő Max Allegri irányítása mellett is képes lesz majd hasonló teljesítményt nyújtani, mint a Maestróval való ténykedése során. 

"Még nem beszéltem az újdonsült Misterrel, azonban ha a Juventusról kell beszélnem, mindenképpen szeretnék köszönetet mondani Andrea Pirlónak az általa szolgáltatott óriási bizalomért, melynek nyomán  kivételes szezont produkálhattam első, Bianconerinél töltött idényemben. Ha majd visszatérek Torinóba, első dolgom lesz megismerkedni Max Allegrivel, melyet magától értetődő módon nagyon várok már, mivel sok jót hallottam a trénerről, s minden bizonnyal óriási örömöt jelent majd vele dolgozni" – összegzett Chiesa.