Scaloni: "Paredest Pirlóhoz tudnám hasonlítani"

paredes.jpgAz argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni a minap érdekes interjút adott a La Gazzetta dello Sportnak, melyben több, Olaszországban futballozó argentin labdarúgóra is kitért, egyebek mellett szót ejtve a Juventus jelenlegi futballistáiról, Ángel Di Maríáról és Leandro Paredesről, nem kis dicsérettel illetve együttesének oszlopos tagjait. 

"A világbajnokság előtt szerettünk volna minél több játékost kipróbálni a válogatottban, hogy felmérjük teljesítményüket, s bevetésükre vonatkozó lehetőségeinket. Alapvetően abból indultunk ki, hogy egy olyan csapatot kell létrehoznunk, melybe megfelelően be tudjuk építeni Lionel Messit, aki köré végül sikerült egy olyan gárdát építenünk, aminek labdarúgóit korábban igen kevesen tudtak volna elképzelni egy hatékonyan működő együttes tagjaiként. Ebből a szempontból az olyan futballisták, mint például De Paul, hatalmas segítséget jelentenek számunkra, mivel amellett, hogy Rodrigo jól játszik, erőteljes testfelépítéssel, s nagy taktikai intelligenciával rendelkezik, ez pedig főleg olaszországi éveinek köszönhető megítélésem szerint" – jelentette ki a mester. 

"Leandro Paredest leginkább Andrea Pirlóhoz tudnám hasonlítani, s nem csupán szerepkörük miatt, hanem azért is, mert játékosok karrierje igencsak hasonlóan alakult, mint az egykori középpályás pályafutása. Pirlo ugyanolyan kiemelkedő technikai képzettséggel bírt, mint Leandro: mikor a védelem előtt futballozott, remekül irányította csapatát, miközben akár a semmiből is képes volt fantasztikus hosszú indításokkal helyzetbe hozni a társakat, ami keretünk tagjai közül elsősorban Paredes asztalának számít. 

Olyan játékosokat szerettünk volna beválogatni a keretbe, akik labdabiztosak, illetve szükség esetén képesek elővenni a dél-amerikaiakra jellemző cseleket is, s egy-kettőre megtörni az ellenfelek védvonalát. Nagy kár, hogy Giovanni Lo Celso sérülés miatt nem lehet velünk, azonban De Paul és Paredes mellett olyan középpályások vannak velünk, mint Exequiel Palacios, Enzo Fernández, vagy éppen Guido Rodríguez, miközben a támadósorban sem szűkölködünk a képességeikben kiemelkedő, adott esetben viszont forrófejűvé váló tehetségekben, akik közül elsősorban Ángel Di Maríát, Ángel Correát, vagy Julián Álvarezt emelném ki, ám nem feledkezhetünk meg Leo Messiről sem" – összegzett Scaloni.