Benatia: "Mindig is hiányzott Olaszország"

benatia_es_dybala.jpg"Nagyon boldog vagyok, hogy az elmúlt két évben az Al-Duhail játékosa lehettem. Lehetőségem volt megnyerni kétszer is a bajnokságot és a kupát is, és nagyon fontos volt, hogy megismerhettem ezt az új fajta játékstílust. Az viszont elszomorít, hogy nem sikerült megnyernem az AFC Bajnokok Ligáját, de mindig jó kedvel fogok visszaemlékezni Katarra. "

Így kezdte Medhi Benatia, a Juventus egykori védője nyilatkozatát a TuttoJuve-nek.

Mihez fog kezdeni Medhi Benatia ezután? Most élvezed a megérdemelt nyaralásodat, de mindig említetted, hogy hiányolod Olaszországot, és az európai focit.

"Igen, valójában mindig is hiányzott Olaszország. Én és a családom mindent szerettünk abban a helyben, az elmúlt időben kaptam ajánlatot az AC Milan és a Juventus csapatától is, és meglátjuk melyikük áll még komolyan a dologhoz, mert jelenleg nem látok se szenvedélyt se elkötelezettséget egyik csapatban sem. Bennem még meg van a kurázsi. A jövőmmel mi a helyzet? Őszintén megvallva nem tudom, egyelőre a nyaralásomat szeretném élvezni.  "

Az egykori klubodnak a Juvénak, nem volt egy nagyszerű szezonja idén.

"Ez igaz! Követtem egy kicsit a csapat eredményeit az idén és meglepődve tapasztaltam azt, hogy milyen nehéz év volt az idei. Amikor a csapat rengeteg címet megnyer, a változás természetes lesz, elment hat vagy hét értékes játékos mint Pjanić, Matuidi, Higuaín, Lichsteiner, Evra. Ahhoz hogy újra beinduljon a gépezet, idő kell. Azonban a Juve egy nagyszerű csapat marad a szememben egy nagyszerűnek nem nevezhető idény ellenére, és  még így is sikerült két címet szerezniük, ami nem kis dolog. Nekem mindig is nagyon fontos volt, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját a Juventusszal, ami mindig is az európai top csapatok közé tartozott. "

Mit gondolsz Massimiliano Allegri visszatéréséről?

"Megvagyok győződve arról, hogy Allegri visszavezeti a Bianconerit a győzelem útjára, másrészről a személyzete tele van győztes emberrel, amit már meg is mutattak. "

Nagyon fontos napok ezek a Bianconeri életében, külön tekintettel néhány játékos jövőjére. Ezek közül egyik akit te is jól ismersz, Paulo Dybala. Mit gondolsz a Juventus kötelékében fog maradni?

"Paulo egy olyan srác akit nagyon tisztelek, mivel a teljesítményével az évek alatt rá szolgált. Ezen a szinten ő többel lehet illetni mint "jó játékos". A jelenlegi helyzetéhez képest többet érdemel, sajnálatos dolog az, hogy a sérülései rányomták a bélyeget a teljesítményére. Dybala a tízes számmal a mezén nagyon sok győztes mérkőzést hozott nekünk. Nagyon szeretném, ha a klub kötelékében maradna, ha rajtam múlna akkor őt raknám a projekt középpontjába. Ezért se értem, miért szánják neki a másodhegedűs szerepét. "

Ha nálad Dybala a projekt központja, akkor ezek szerint nem volt megfelelő neked Ronaldo teljesítménye?

"Nem értem a kritikákat, amit megkap, azért jött az Öreg Hölgyhöz, hogy gólokat szerezzen, amit meg is tesz. Sok címet megnyert már a csapattal, igaz nem a Bajnokok Ligáját, de nem várható el egy embertől, hogy megváltsa a világot egy csapatjátékban. Úgy gondolom, hogy ebből a csapatból hiányzott a jó teljesítmény néhány szemszögből, Cristiano megtette azt amire ő képes volt. Hol találsz egy olyan játékost az ő korába, aki harmincöt gólt lő egy szezon alatt? "

Ha már védőkről beszélünk mit szólsz ahhoz, hogy a Juventus nem tartozik jelenleg a legjobban védekező csapatok közé a Serie A-ban?

"Az tény, hogy egy csapatnak nagyon jól kell védekeznie ahhoz, hogy megnyerje a Scudettót, de a csapat többi részének is ki kell vennie a részét a munkából. Allegri visszatérése szerintem elhozza azt a gyökeres változást, hogy amit említtetem, az kivitelezhető legyen, mivel  ő minden egyes részletre szeret figyelni. Véleményem szerint a csapat kevesebb gólokkal fog visszatérni a megfelelő útra. Nagyszerű védők fognak a mester rendelkezésére állni. "

Azt tudjuk, hogy az egyik interjúdban Pjanić visszatérése jót tenne a klubnak. Eltekintve ettől, hogy látnád a Juventust a Donnarumma, Locatelli, Milenković, Vlahović négyes valamelyikével?

"Nagyon szeretném Pjanić-ot újra a zebrák színeiben látni, egy nagyszerű játékos, aki nagyon jól ismeri a csapatot, annak környezetét, és az edzőt is. Egy nagyszerű választás lenne. Nem annyira ismerem Donnarummát, de Tek munkáját tisztelni kell, aki mindent beleadott mindig, ez igaz Milenković-ra is, Locatelli engem meggyőzött a nagyszerű teljesítményéről, és Vlahović-ot izgatottan figyelem. Egy gólzsák, és nagyszerű fizikai ereje van, csak úgy mint Hålandnak. A fent említett játékosok közül egy is elég lenne, hogy teljesítsék a céljukat, és ismételten elsők legyenek a Serie A-ban"