Malinovskyi: "Ronaldo közel sem a Serie A legjobbja"

malinovskyi.jpgAz Atalanta futballistája, az ukrán válogatottal a hamarosan megkezdődő Európa-bajnokságra készülődő Ruslan Malinovskyi a minap adott nyilatkozatot az olasz sportsajtónak, melyben a Serie A több játékosának kielemzése mellett leszögezte, hogy meglátása alapján a Bianconeri sztárja, Cristiano Ronaldo közel sem számít a liga legjobb futballistájának, mivel nála sokkal kiemelkedőbb játékosok is szerepelnek Itáliában. 

"Hogy ki az olasz bajnokság legjobb futballistája? Erre a kérdésre igen nehéz lenne helyes, s mindenki számára elfogadható választ adni, ugyanakkor véleményem szerint ez a labdarúgó semmiképpen sem a Juventus támadója, Cristiano Ronaldo, akinél sokkal magasabb szintet képviselő játékosok lelhetőek fel Olaszországban" – szögezte le a Vatsko Live YouTube-csatornáján folytatott beszélgetés során. 

"A valaha volt legjobb játékos, akivel pályafutásom során egy csapat kötelékében szerepelhettem, egyértelműen Luis Muriel, aki minden tekintetben hihetetlen labdarúgónak, s mindenekelőtt nagyszerű embernek számít. Úgy vélem, hogy ha a kolumbiai karrierje kissé máshogy alakul, akár a Barcelona, vagy a Real Madrid együttesében is megkaphatta volna a lehetőséget, azonban rendkívül boldog vagyok, hogy végül mindketten az Atalantánál kötöttünk ki. 

Murielnek talán mindössze egyetlen rossz tulajdonsága van, ez pedig hozzáállásában keresendő, ugyanis Luis nem mindig képes a kellő komolysággal elvégezni a számára kijelölt feladatokat, mely jellemvonás minden bizonnyal az iránta potenciálisan érdeklődő nagy csapatokat is eltántoríthatta leigazolásától. Muriel profi futballista, ám ezzel párhuzamosan ő maga az öltöző lelke is, aki mindig mosolyogva, viccelődve, valamint vidáman közeledik hozzánk, s ugyanilyen nagy örömmel hallgatja a dél-amerikai zenéket, vagy mutatja meg számunkra a Kolumbiára jellemző tánctípusokat is. 

Piotr Zieliński szintén kimagaslik a Serie A mezőnyéből, mivel képességei és fizikai ereje mellett technikai kvalitásaival is nehéz felvenni a verseny. Számomra mindig is meglehetősen kemény ellenfelet jelentett, ugyanis mozgékonysága, robbanékonysága, intelligenciája, valamint képességei, melyeknek köszönhetően többek között mindkét lábát egyforma hatékonysággal vetheti be, igencsak megnehezítették dolgomat az ellene megvívott párharcok során" – összegzett a kiváló idényt maga mögött tudható kelet-európai kiválóság, aki az elmúlt évadban két ízben is bevette a Bianconeri kapuját, egyszer győztes, egy alkalommal pedig egyenlítő találatot szerezve az Öreg Hölgy ellen.