Paratici: “A jövőm nem a soron következő két mérkőzéstől függ”

tucsok.JPGA Juventus jelenlegi sportigazgatója, Fabio Paratici szokásához híven interjút adott a Sky Sport Italia számára az őrült végjátékban 3-2-re Derby d’Italia előtt, melyben többek között kitért saját jövőjére, a játékosok fizetésének folyósítására, illetve az Atalanta elleni szerdán megrendezendő Coppa Italia-döntőre. A rövid interjú kattintás után olvasható.

Sky Sport Italia: Milyen szemmel tekint a mai mérkőzésre az elmúlt évek Derby d’Italiáihoz viszonyítva? Antonio Conte Intere érkezik a Scudetto-pajzzsal a mellükön.

Fabio Paratici: A Juventus-Inter mindig is érzelmekkel teli, fontos mérkőzés volt, függetlenül attól, hogy a mai napon a bajnoki címmel a kezükben érkeznek a korábbi évektől eltérően, amikoris a bajnokság középső szakaszában találkoztunk. A Juventus-Inter mindig egy fontos mérkőzés marad.

SSI: Mondhatjuk azt, hogy ezen a mérkőzésen múlik a csapat edzőjének és vezetőségének a jövője? Mennyi mindenen változtathat ez a mérkőzés, valamint a soron következő Coppa Italia-döntő?

FP: A jövő sosem egy mérkőzésen, vagy a soron következő mérkőzéseken múlik. A projekteket nem egy, vagy két mérkőzésre tervezik, ebben biztos vagyok, hogy nem ez alapján értékeljük ki a helyzetet, hanem az egész szezont, vagy több szezont együtt figyelembe véve, beleszámítva különböző tényezőket. Jelenleg csakis a kitűzött céljaink elérésére szeretnénk koncentrálni, ezt kérjük a játékosainktól is.

SSI: A Juventus jövője érdekében melyik szcenárió lenne a jobb: megnyerni a kupadöntőt, ezzel is folytatva a trófeák halmozását, vagy kvalifikálni magát a Bajnokok Ligájába?

FP: Egy csapat sem törekszik arra, hogy elveszítsen egy mérkőzést, szóval eléggé nagy hülyeség lenne részünkről, ha választanánk a két eshetőség között. Arra koncentrálunk, hogy a legjobbjunkat tudjuk nyújtani minden nap, és hogy napról-napra fejlődni tudjunk. Így csináljuk tizenegy éve, és ezt fogjuk csinálni ezen a héten is.

SSI: Felmerült-e két éve Antonio Conte visszahozatala a Juventushoz?

FP: Nem, Sarrival terveztünk, aki meg is érkezett hozzánk, miközben olyan városi legendák terjengtek, miszerint Guardiolát szeretnénk szerződtetni. Az ehhez hasonló pletykákon csak mosolyogni lehet. Sarri volt az első számú kiszemeltünk, akivel bajnokságot is nyertünk, ne felejtsük el.

SSI: Korábban beszéltünk az Inter anyagi helyzetéről (a játékosok kifizetésének elhalasztásáról - a szerk.). Hasonló a helyzet a Juventusnál is?

FP: A futball világának oda kellene figyelni erre a krízishelyzetre, ezt ismételgetjük már hónapok óta. A mai napig teljesíteni tudtuk a kötelezettségeinket, nem csak a játékosaink kapták meg rendszeresen a fizetést, hanem az összes többi alkalmazottunk is. Erre különösen büszkék vagyunk. Nincsenek kollektív manőverek tervbe véve, egyenként le fogunk ülni a játékosokkal, hogy felmérjük a helyzetet, és kitaláljuk mit kell csinálnunk, és hogy kell csinálnunk.

Forrás: TuttoJuve.com