Interjú – Inter Fan Klub Hungary

inter_fan_klub_hungary.jpgUgyan az idei szezon utolsó Derby d'Italiája némiképp szokatlan módon már nem tartogat nagyobb téttel bíró összecsapást a két ősi rivális szerelmeseinek, a Juvenus, illetve az Inter drukkerei a találkozó presztízsértékéből (illetve előbbi csapat sikeréért szorítók a BL-helyekért zajló kiélezett küzdelemből) kifolyólag mégis nagy érdeklődéssel várhatják a mérkőzés 18 órai kezdetét, melynek során az alakulatok Gianpaolo Calvarese sípszava mellett futnak majd ki az Allianz Stadium gyepére. A magyar szurkolók által a DIGI Sport 1 közvetítésében figyelemmel kísérhető összecsapást megelőzően az Inter Fan Klub Hungary csapatával készítettünk interjút, melynek keretein belül többek között a Nerazzurri bajnoki címének jelentőségéről, az ezt előidéző történésekről, valamint a gárdák legnagyobb erősségeinek számító futballistákról is szót ejtettünk. 

JuventusFanatikus: Először is, szeretném megköszönni, hogy elfogadtátok a felkérésünket!

Inter Fan Klub Hungary: Először is, köszönjük szépen a felkérést!

JF: Mi mással is kezdhetjük az interjút, mint az Inter bajnoki címével, amihez én személy szerint szeretnék gratulálni. Már 88 pontnál jár a Nerazzurri, amely a legjobb védelemmel rendelkezik (31 kapott gól), góllövésben is az élmezőnyben található (82 találat), és mindössze kétszer talált legyőzőre. Számotokra a szezon előtt elvárás volt a Scudetto, látva, hogy a Juventus milyen mélyrepülésben van az utóbbi években?

IH: Köszönjük szépen a gratulációt. Hazudnék, ha nem lett volna fő téma nálunk a Scudetto, kicsit olyan érzésünk volt, hogy vagy most vagy soha. A fő oka ennek az érzésnek a tavalyi teljesítményünk és a Juventusnál látott problémák, amiket mi már anno egyszer átéltünk.

JF: Mit gondoltok, ki a bajnoki cím fő letéteményese? Beppe Marotta, Conte vagy esetleg Zhang elnök?

IH: Ha csak egy embert kell megjelölni, akkor Marotta, egy igazi profiról beszélünk, aki remekül használ ki minden lehetőséget, ott van példának Hakimi esete akiről csak álmodhatunk eddig, de ő elhozta nekünk.

JF: Furcsa kérdésnek tűnhet, de Ti a következő évet is Antonio Contéval kezdenétek meg? Figyelembe véve, hogy a Bajnokok Ligájában az ő tudása kevésnek szokott bizonyulni, taktikailag rendkívül egysíkú és egy idő után egyre sűrűbben komoly nézeteltérésekbe szokott keveredni a klubon belül.

IH: Conte nagyon kétoldalú személy, mivel a bajnokságban rendre extrákat hoz, de nemzetközi szinten még nem tudott nagyobb eredményt felmutatni. Én még adnék neki 1 évet és ha a BL-ben megint ugyan úgy égünk mint pl. idén, akkor nem hosszabbítanék vele.

JF: Folyamatos témát biztosít az olasz futballal foglalkozó oldalakon az Inter rossz anyagi helyzete. A hírekre támaszkodva, szerintetek mi lehet az igazság? Mégsem annyira vészes a helyzet, mint azt egyes források terjesztik?

IH: Nos, én személy szerint olasz, angol, német, magyar hírportálokat olvasok, mivel mindegyik nyelvet valamilyen szinten beszélem. Kicsit fel van fújva a történet, mivel minden nagyobb csapat nehéz helyzetben van. Az Internek kb. 240 milliós tartozása van, ami nem olyan vészes. A hírek szerint sikerült hitelezőt találni a problémákra.

JF: Elégedettek vagytok a kínaiak tevékenykedésével? Mekkora érvágás lenne az, ha el kell adniuk a klubot?

IH: Régóta nem volt ilyen jó vezetőségünk, akik mindent megtesznek a klubért, és ami a legfontosabb, kézzelfogható eredményt tettek le az asztalra. Nagyon sajnálnánk ha nem tudnánk velük folytatni.

JF: Már nyakunkon a nyári mercato. Kik azok, akiktől megszabadulnátok, és mely posztok igényelnek komolyabb erősítéseket? Esetleg vannak olyan nevek a tarsolyotokban, akiket szívesen látnátok az Internél?

IH: Van egy pár név akitől szívesen megválnék pl.: Vecino, Vidal, Gagliardini. Nagy eséllyel távozik a nyáron Young, Ranocchia, D’Ambrosio így őket pótolni kell. A legnagyobb problémánk, hogy egyoldalúak vagyunk, mivel csak Hakimi oldalán tudunk értelmes támadásokat vezetni így a másik oldalt meg kell erősíteni mindenféleképpen. Conte szeretne még egy középpályást is.

Pár név a lehetséges érkezőkről: Gosens vagy Kostić a szélre, illetve a középpályára még mindig opció Parades, viszont van egy új név is, méghozzá Malinovskyi. Persze, nem telik el pletyka De Paul nélkül, de ő szerintem az AC Milanban fog kikötni. Viszont szerintem lesz vezéráldozatunk idén, és remélem nem lesz igazam de Lautaro lesz.

JF; A Nerazzurri kerete rengeteg nagyszerű labdarúgót tartalmaz, mint amilyen Romelu Lukaku, Nicolò Barella, vagy Achraf Hakimi. Megtudnátok egyetlen focistát is nevezni, akit nélkülözhetetlen kulcsembernek tartotok?

IH: A felsorolt játékosok mind nagyon fontosak, de aki szerintünk nélkülözhetetlen az nincs köztük. A mi választottunk Brozović. A középpálya tüdeje, nem játszik látványosan és nem kap nagy figyelmet, de az a munka amit letesz meccsről meccsre az eszméletlen.

JF; Milánóban több ex-Juventusos szakember és játékos is van, mint amilyen a fentebb említett Marotta, Conte és Vidal. Mennyire sikerült őket elfogadnotok?

IH: Marotta bejelentésekor én személy szerint örültem, mivel a személye garancia a minőségi munkára, hisz szerintem megegyezünk abban, hogy nélküle a Juve nem biztos, hogy az elmúlt években ilyen magasságokban járt volna. Conte érkezése... nos, kicsit megosztóbb volt, viszont így utólag azt mondom, hogy kellett. Olyan mentalitást hozott, amire szüksége volt ennek a csapatnak. Vidal? Nos, hát őt inkább hagyjuk, nem értettem miért volt olyan fontos, és még most se értem. Jó játékos, félreértés ne essék, viszont számomra túl hektikus, és igen, most a magatartására gondolok a pályán. Legjobb példa erre a Real elleni pirosa, amit teljesen feleslegesen szedett be.

JF: Merülhet fel a Juventinókban a kérdés, hogy a jelenlegi keretünkből hányan férnének be az Interbe. Ha megtehetnétek, Ti kiket választanátok a Bianconeritől a csapatotokba?

IH: A játékos aki elsőre, gondolkodás nélkül beugrik, az Dybala. Remek képességű játékos, aki több poszton is megállja a helyét. Számomra ő egy NAGYON alulértékelt játékos. Demiralban hatalmas potenciál van, és bele is illene a játékrendszerünkbe. Kulusevski és Chiesa is jó szezont fut, de szerintem ők Conte rendszerébe nem tudnának kibontakozni.

JF: Mint ismert, a Roma elleni győzelem után az érvényben lévő korlátozások ellenére Lukaku egy hotelben ünnepelte a születésnapját, amelyen ott volt Perišić, Young és Hakimi is. A Juve egy ehhez kísértetiesen hasonló szituációért pénzbüntetésben részesítette, és ki is tette egy meccs elejéig a keretéből McKennie-t, Arthurt és Dybalát. Ti is ehhez hasonló szigort vártok el az Inter vezetőségétől a szóban forgó játékosokkal szemben?

IH: Egyik oldalról ők is ugyanolyan emberek mint mi, az az rájuk is ugyan úgy vonatkoznának a jogszabályok, mint ránk, és én nem lepődnék meg egy büntetésen. Ugyanakkor a Juve ellen kitenni őket a keretből úgy, hogy nincs elég szélsőnk a pótlásukhoz, nos, nem egyszerű. De én valamilyen büntetést azért elvárnék.

JF: Az Il Biscione is meglépte a címer és névváltást, ráadásul a mezek is az utóbbi időben egyre polgárpukkasztóbbra sikerülnek, elég csak a szerdán debütáló szerelésre gondolni. Mennyire tetszenek ezek nektek?

IH: Hát nem volt könnyű végignézni ezt a folyamatot, viszont mi valamivel jobban jártunk mint ti (már bocsi), mivel a mi címerünk nem változott olyan radikálisan. Akármennyire is fáj a szívem miatta, megértem, mivel most a bevétel az első, és olyan mezzel kell előrukkolni, ami új és ezért jobban fogy, persze ez egy kétélű fegyver.

JF: Mondhatni két-három éve indult el ez a projekt, aminek most lett először kupában mérhető eredménye. Mi a következő lépés? A következő szezonban milyen célokért kellene küzdenie a milánóiaknak, és el tudtok-e képzelni egy hosszabbtávú dominanciát a Serie A-ban?

IH: Ha sikerül befoltozni a lyukakat, akkor eltudom képzelni, hogy még ennél is jobb szezonunk legyen. Ezalatt értem én a balszélt és egy kicsit a kapus posztot.

Címvédést remélünk de kezd egyre jobban kiegyenlítődni a mezőny, így ez nem lesz könnyű. Számomra jövőre a BL-ben való helytállás nagyon fontos lesz, mert ott rendre beégünk.

JF: Mi a véleményetek Pirlo munkásságáról a Juventusnál?

IH: Pirlo kinevezése köztünk is jó beszédtémát adott. Én személy szerint hatalmas hibának láttam, bár az okát megértem. Nem lehet a semmiből egy topcsapathoz leülni, és megváltani a világot. Lehet, hogy később jó edző lesz belőle, de ez a kabát nagy rá.

JF: A Maestro a teljes keretre számíthat szombaton, mi a helyzet Contéval? Kikkel nem számolhat?

IH: Itt kérdéses, hogy a vezetőség hogyan bünteti Lukakuékat, viszont jelenleg nincs hivatalos hír így Kolarovon, Vidalon, és feltehetőleg Sánchezen kívül mindenkire számíthat Conte.

JF: Annak ellenére, hogy a milánóiak számára az utóbbi mérkőzések már tét nélküliek voltak, többgólos győzelmeket szállítottak a cserecsapattal, míg a Juve sajnálatos módon csak szenved a BL-ért. Mire számítotok, Antonio fiai mindent bele fognak adni azért, hogy kitoljanak a Zebrákkal? Milyen eredményt vártok?

IH: Ez egy presztízsmeccs, mind nekünk, mind nektek, így szerintem a motivációval nem lesz gond. Viszont, ez a meccs a Juvénak fontosabb, mivel ha itt nem szereznek pontokat, akkor szerintem elúszott a BL. Ezért egy jó meccset várok, ahol a Juve mindent bele ad. Az eredményről annyit, hogy nem lennék Inter-szurkoló, ha nem győzelmet várnék :D.