Beharangozó – a Sassuolo elleni meccs

loghi_400x400_0022_sassuolo.pngA múlt hétvégi, hazai pályán elszenvedett 3:0-ás, Milan elleni vereséggel a Juventus óriási hátrányba került riválisaival szemben a Bajnokok Ligája helyezésekért folytatott harcban. Nem elég, hogy ponthátránnyal az ötödik, a negyedik helyezett Milan mögött, hanem mindhárom ellenfele ellen rosszabbak az egymás elleni eredményei is. Egyetlen esélye az maradt, ha mindhárom hátralévő meccsét megnyeri, ami a Sassuolo és az Inter ellen egyáltalán nem tűnik könnyű feladatnak, és közben a riválisok botlásaiért is imádkoznia kell. Első lépésként a Mapei Stadium gyepén kellene begyűjteni a 3 pontot, hogy kiderüljön, hogy van-e bármiféle esély a csodára, és ehhez a kezdő lökést Piero Giacomelli játékvezető sípszava adhatja meg 20:45-kor. A mérkőzés a tévé képernyőjén a DIGI SPORT 3 közvetítésében lesz látható.

A 43 éves sípmester 1977. november 6-án született Triesztben. Az olasz élvonalban 2011-ben debütált, és eddig 151 fellépést hagyott maga mögött. 590 sárga és 26 piros lapot osztott ki, valamint 58 esetben ítélt büntetőt. A hazaiak számára nem túl jó ómen az ő jelenléte, hiszen 19 első és második ligás találkozón vezetett nekik, de 2 döntetlen és 3 vereség mellett, 14 alkalommal is vesztesen ballagtak le a pályáról. Mai riválisuk ezzel szemben 16 esetben játszott az irányítása mellett, ebből egyszer az Olasz Kupában, és csupán 2 döntetlen csúfítja el makulátlan mérlegüket. Reményeink szerint a győzelmi sorozat ma is tovább folytatódik. Giacomelli részvételével a felek mindössze egyszer csaptak össze, de az éppen az emlékezetes, 2018-as torinói találkozó volt, amit a Zebrák 7:0 arányban nyertek meg, Gonzalo Higuaín triplájára, és Sami Khedira duplájára alapozva. Mindkét csapat általa vezetett meccsein sűrűn előfordul a gólfesztivál.

A Neroverdi értéke a Transfermarkt adatai alapján 211 millió euró, ami nagyjából harmada a Bianconeri értékének, legtöbbet érő játékosuk, a Juve radarján is feltűnt Manuel Locatelli, akinek a piaci értéke 35 millió euró. A Sassuolóban lejátszott összecsapások nem tekintenek vissza hosszú múltra, az eddigi 7 egymás elleni találkozón a házigazda egy győzelmet aratott, két döntetlen és négy vereség mellett, a gólarány 7:15. Ezen a pályán a legeredményesebb fekete-fehér tüzér, a 3 gólos Paulo Dybala. A legsimább vendégsiker, a 2019-es 0:3 alkalmával született, a legnagyobb góltermést a tavalyi 3:3 hozta.

A Sass 56 ponttal a 8. helyen áll a tabellán, és sokkal előrébb már nem is végezhet, de a legutóbbi 5 összecsapásán 4 győzelem mellett csupán egy döntetlent számlál, így nagyon jó formában várhatja a megrogyott ellenfél elleni találkát. Ennek kapcsán a Sky Sport Italia újságírója, Alessandro Bonan a következőképp fogalmazott:

- "A legutóbbi két meccsen látott Juventus nem tudja legyőzni a Sassuolót. Jelenleg a Neroverdi a felsőbbrendű".

Az eddigi 35 fordulóban 15 győzelem, 11 döntetlen és 9 vereség a mérlegük, 58:52-es gólkülönbség mellett. Úgy néz ki, hogy Filippo Romagna küzd sérüléssel egyedül, ezen kívül az edzők mindenki más jelenlétével számolhatnak.

Az 1979. június 6-ai születésű tréner, Roberto De Zerbi egyaránt nyeretlen az Öreg Hölgy és Andrea Pirlo ellen is, előbbivel szemben 8 meccsen 2 döntetlen és 6 vereség, utóbbi ellen egy találkozón egy vereség a mérleg. Jelenlegi csapatával 3:0 arányban kapott ki, amikor a legnagyobb vereséget mérték rá, míg a Benevento edzőjeként egy gólzáporos 4:2-t kellett elszenvednie. Az őszi szezonban 3:1 lett a végeredmény. 2014-ben kezdődő edzői karrierje során irányította a Foggia, a Palermo és a Benevento csapatát, mielőtt 2018. július 1-én el nem foglalta jelenlegi pozícióját, és ezek során 132 mérkőzésen irányította övéit. Jelenlegi csapatánál már majdnem egyedül ennyit teljesített, és ha meghosszabbítják az idény nyáron lejáró szerződését (amire egyelőre nem sok esély mutatkozik), akkor az eddigi 117 meccse még tovább duzzadhat. A Sassuolo edzőjeként kb. 50%-os a mérlege, 41 győzelem mellett 36 döntetlen és 40 vereség került a statisztikáiba. Kedvenc formációja a 4-2-3-1, várhatóan ma is ebben a felállásban küldi pályára a csapatát.

A Sky Sport Italia szerint a Juve az alábbi összeállításban fog kifutni a gyepre: