Aulas: "Ha Aouar távozni akar, nem tarthatjuk vissza"

aouar_1.jpgAz Olmpique Lyonnais elnöke, Jean-Michel Aulas a tegnapi folyamán meglehetősen érdekes nyilatkozatot adott a francia médiának, melyben leszögezte, hogy ha az együttes egyik legkiemelkedőbb labdarúgója, a többek között a Juventus által is éles szemmel figyelt Houssem Aouar távozni akar majd a klubtól a nyár folyamán, a vezetőség nem gátolhatja meg ebbéli szándéka kivitelezésében, s nyitottnak kell lenniük a játékosért érkező ajánlatokra. 

A sportvezető mindenekelőtt kijelentette, hogy a már tavaly nyáron is számos alakulat által üldözött, algériai származású francia középpályás idén valóban elhagyhatja a csapatot, melynek azonban el is jött az ideje, ugyanis a huszonkét esztendős futballista mostanra egyértelműen megugrotta, sőt kinőtte a Ligue 1 által képviselt szintet. 

"Természetesen semmilyen tekintetben nem szeretnénk, hogy Houssem távozzon, mivel alakulatunk egyik legnagyobb értékének számít, s örülnénk neki, ha ez az elkövetkezendőkben is így maradna, azonban ha a nyár folyamán kifejezi eligazolási szándékát, nem tarthatjuk vissza, s nincsenek is ilyen szándékaink" – fogalmazott egy nemrég megrendezett konferencia keretein belül. 

"Aouar világszínvonalon futballozó játékos, aki a nemzetközi porondon is megállja a helyét, ebből kifolyólag pedig elképzelhető, hogy hamarosan a francia válogatott Európa-bajnokságra készülődő keretébe is behívják majd, s könnyen lehet, hogy a jövő évi világbajnokságon is szerephez juthat. Ha el szeretne menni a Lyon kötelékéből, nem gátolhatjuk meg szándékainak keresztülvitelében, hiszen a korábbi kiválóságainkat sem marasztaltuk, ha a lehető legnagyobb tisztelet megléte mellett közölték velünk ebbéli terveiket. 

Természetesen mindezzel együtt kijelenthető, hogy Houssemet semmilyen tekintetben nem értékesíthetjük áron alul, melynek folytán csak és kizárólag megfelelő ajánlat esetén fogjuk elengedni egy másik együtteshez. Ha az elkövetkezendő hónapokban érte befutó megkeresések nem érik majd el az általunk meghatározott összeget, Aouar a Lyonban fog maradni, s természetesen egy ehhez hasonló fogatókönyv a mi szemszögünkből vizsgálva is elsőbbséget élvezne" – tette hozzá a jelenlegi idényben a francia bajnokságban 28 alkalommal pályára lépő, ezen találkozókon pedig 6 találatot szerző, s 3 gólpasszt kiosztó középpályás helyzetét illetően. 

Mint ismert, a Bianoneri szakadatlanul érdeklődik Aouar iránt, melyet februárban a legmegbízhatóbb transzfergurunak tartott Fabrizio Romano is kijelentett, leszögezve, hogy: "Aouar helyzetét a fentiektől függetlenül állandó figyelemmel kíséri a Juventus, januárban pedig a képviselőivel is felvették a kapcsolatot, egy esetleges nyári klubváltás kieszközölése miatt. A játékosért számos klub érdeklődik, a következő transzferablakban pedig kiélezett verseny várható a leigazolásáért."

Mindezzel együtt természetesen korántsem biztos, hogy a játékos továbbra is reális opciót jelent-e majd az Öreg Hölgy számára, hiszen a klub anyagi gondjai, illetve adott esetben az Európai Szuperligával kapcsolatban kirobbanó botrány, illetve a Juve versenysorozat melletti kiállása miatt várható szankciók is hátráltató tényezők lehetnek a Zebrák szempontjából.