Capello: "A Juve-Milan dönt majd a BL-ről"

capello-m.jpgAz egykori ismert olasz tréner, a vezetőedzőként mindkét alakulatot irányító Fabio Capello egy nemrég adott nyilatkozatában kijelentette, hogy a Juventus és az AC Milan vasárnap este megrendezésre kerülő összecsapása szinte minden tekintetben végső döntést hoz majd az együttesek esetleges Bajnokok Ligája-kvalifikációjáról, ugyanis azon gárda, mely május kilencedikén veszít Torinóban, mindenképpen lemarad a versenysorozatról. 

A korábban egyebek mellett az AS Roma, a Real Madrid, valamint az angol válogatott kispadján is szerepet kapó mester leszögezte, hogy a tabella harmadik helyét álló Öreg Hölgy és a táblázat negyedik pozícióját elfoglaló Rossoneri azonos pontszámmal rendelkezik, ugyanakkor az eéőttük tanyázó Atalanta, továbbá a szorosan mögöttük lévő Napoli-Lazio kettős is a legrangosabb európai kupasorozatban való szereplésért küzd, ha pedig a két fél közül valamelyik vereséget szenved, olyan mentális gödörbe kerül, melyből nem lesz elegendő ereje kimászni az elkövetkezendő három bajnokin. 

"Úgy vélem, hogy amely csapat vereséget szenved vasárnap az Allianz Stadiumban, lemarad a BL-indulást értő helyezésekről, mivel a szezon ezen szakaszában bekövetkező kudarcok képesek olyan mély mentális gödörbe taszítani az együtteseket, melyből egyszerűen nem képesek kimászni a továbbiakban. Ez a találkozó nem pusztán a tabelláról szól majd, mivel meglátásom szerint a csapatok lelkiállapotára szintén alapvető befolyással bírhat majd" – jelentette ki az Il Corriere della Sera munkatársának. 

"A Juventus, valamint az AC Milan jelen pillanatban a Serie A élmezőnyének két legpocsékabb formában lévő alakulata, mely gárdáknál a játékosok hozzáállása sem mondható megfelelőnek. Úgy vélem, hogy ha egyikük vereséget szenved, maradék erejük is elvész majd, ez pedig minden tekintetben kihatással lehet idényük megítélésére, értve ezalatt a mestereik jövőjével kapcsolatban egyre nagyobb gyakorisággal felmerülő kérdéseket is" – összegezte rövid megállapítását. 

Mint ismert, a két ősi rivális legutóbb januárban találkozott egymással Milánóban, ahol a San Siróban egy eleinte rendkívül kiegyenlítettnek tűnő találkozón a Bianconeri Federico Chiesa duplájával, valamint Weston McKennie kontrából szerzett találatával végül 3-1-es diadalt aratott a Diavoli felett, elvéve ezzel Stefano Pioli akkor még éllovas fiainak huszonhét összecsapás óta kitartó veretlenségét.