Marotta: "Nincs jó viszonyom Paraticivel"

marotta-paratici-juventus_ctwhhtl0333g19re41k8z19gy.jpgA Juventus egykori, s a friss bajnoki aranyérmes Inter jelenlegi ügyvezető igazgatója, Giuseppe Marotta az elmúlt órákban meglehetősen érdekes nyilatkozatot adott az olasz médiának, melyben kijelentette, hogy az Öreg Hölgytől való távozása ellenére minden egykori kollégájával fenntartotta jó viszonyát, kivéve a Zebrák jelenlegi sportigazgatóját, azaz egykori helyettesét, Fabio Paraticit. 

A szakember elsőként leszögezte, hogy a Nerazzurri Scudettója egy nagy álom megvalósulása, ezért pedig rendkívül büszkének érzi magát, hiszen elmondása szerint a milánóiaknál minden egyes alkalmazott hozzájárult a sikerhez, ugyanakkor elmondása szerint a bajnoki címre nem a Juventusra mért bosszúként tekint, mivel a Bianconeri továbbra is közel áll a szívéhez a közösen aratott diadalokból kifolyólag. 

"Nem, semmi ilyesmi érzés nincs bennem, egyszerűen csak örülök az Inter által megszerzett Scudettónak, mely mindannyiunk számára egy valóra vált álmot jelent. Ha elképzelem a Torinóba való, május 15-i, szombati visszatérésemet, melyet immár olasz bajnokként fogok megtenni, hogy mi dönthessünk a Juve sorsáról, igen örömteli érzések fognak el, mivel senki sem vitathatja, hogy az ehhez hasonló eseményekben rejlik a sport alapvető szépsége" – közölte a Tuttosport újságírójával. 

Az igazgató fekete-fehér színekben töltött pályafutása meglehetősen váratlanul ért véget 2018 őszén, mikor Marotta minden előjel nélkül jelentette be távozását, ám az általa elmondottak alapján semmiféle ellentét nem húzódott közte, illetve a Bianconeri vezetőségének többi tagja között, hiszen mindenkivel jó viszonyt ápol, egyetlen személyt leszámítva. 

"A Torinóban szerzett számos tapasztalat magától értetődően rengeteget adott nekem pályafutásomat, valamint emberi jellememet illetően is, ennek révén kizárólag jó érzésekkel tekintek vissza az ott töltött évekre, kivéve keserédes elválásunkat, ha így szeretnénk megnevezni a szóban forgó esetet. Mivel évtizedek óta a szakmában munkálkodom, megszoktam, hogy a klubvezetők álláspontja időnként változhat, ezen döntéseket pedig egyszerűen csak el kell fogadnunk, mivel semmit sem tehetünk ellenük, s én magam is pontosan így tettem 2018 szeptemberében, még akkor is, ha őszintén szólva egyáltalán nem számítottam egy ehhez hasonló határozat meghozatalára. 

A Juventus fejeivel való jó viszonyom ennek ellenére megmaradt, így kijelenthetem, hogy mindenkivel nagyszerű kapcsolatot ápolok, s senki iránt nem viseltetek ellenérzésekkel. A kivételt egyedül Fabio Paratici jelenti, azonban vele sem szakmai, hanem sokkal inkább személyes tekintetben vannak fenntartásaim."

Az elmúlt időszakban többször felmerült a pletyka, miszerint Marotta visszatérne a Juventushoz, azonban a szakember a legutóbbi alkalomhoz hasonlóan most is kategorikusan cáfolta ezen híreszteléseket, leszögezve, hogy jelen pillanatban kizárólag az Interre koncentrál. 

"Ennek lehetőségét teljes mértékben kizárom, az Öreg Hölgyhöz való visszatérésem egészen egyszerűen nem fog megtörténni. Annak ellenére, hogy a sajtó nemrégiben több ízben is írt ezzel kapcsolatban, valójában sem a Juventus nem juttatott el hozzám megkereséseket, s én magam sem mérlegeltem ennek esélyeit, mivel jelen pillanatban kizárólag az Interre koncentrálok, ebből kifolyólag a Nerazzurri sikeréért munkálkodom. 

Antonióval feltett szándékunk egy hosszú győzelmi szériát nyitni Milánóban, melyre éppen ő maga jelenti az abszolút garanciát. Conte minden tekintetben győztes mentalitást hozott együttesünkhöz, s sikerrel adaptálta elképzeléseit futballistáinkba is. Minőségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy tíz esztendő alatt öt bajnoki címet nyert Olaszországban és Angliában. Antonio Conte a világ egyik legkiemelkedőbb trénere, s a legjobb mester az Inter számára, ehhez kétség sem fér" – összegzett Marotta.