Pirlo: "Egy új sikerkorszak veheti kezdetét"

pirlo_happy.jpgA Juventus a Serie A ma esti játéknapján kínkeserves szenvedések árán, Cristiano Ronaldo duplájának köszönhetően a rendes játékidő utolsó tíz percében fordítva 1-2-es győzelmet aratott a bajnoki tabella középmezőnyében helyet foglaló Udinese vendégeként, mely sikerrel visszatért az olasz nemzeti versenysorozat dobogójának alsó fokára, ugyanannyi pontot magáénak tudva, mint az immár biztos aranyérmes Inter mögött elhelyezkedő Atalanta, illetve az AC Milan. 

Az összecsapást követően természetesen a Bianconeri vezetőedzője, Andrea Pirlo is megtette ilyenkor szokásos értékelését az olasz sportsajtónak, melyben egyebek mellett szót ejtett a csapatban uralkodó nagy győzelmi vágyról, illetve a Nerazzurri mesterének, Antonio Conténak bajnoki címért tett erőfeszítéseiről is. 

"Mai győzelmünk mindenekelőtt hatalmas erőfeszítések árán, rendkívüli tartással és büszkeséggel jöhetett létre, s minden tekintetben rendkívül fontos sikernek bizonyult, figyelembe véve közvetlen riválisaink délutáni eredményeit. Az első játékrész elején egy meggondolatlan mozdulatsornak köszönhetően az Udinesének sikerült bevennie kapunkat, melyet kizárólag magunknak köszönhettünk, ugyanakkor nagy vágy munkálkodott bennünk a három pont hazahozatalát illetően, ennek eléréséért pedig a találkozó utolsó pillanatáig küzdöttünk" – szögezte le a Maestro a Sky Sport Italia kamerái előtt. 

"A megmérettetés során helyenként a Juventushoz minden szempontból méltatlan módon futballozunk, ám a találkozó végén ennek ellenére is sikerült megcsillogtatnunk erényeinket, melyek közül a legfőbbet egyértelműen egységességünk jelenti. Csapatunk kétségkívül eltökélt céljai megvalósítása iránt, s feltett szándékunk, hogy az elkövetkezendőkben a ma is tapasztalható küzdőszellemet mutatva fussunk ki a gyepre. A legutóbbi bajnokikon látott mentalitás csírái mindig is el voltak vetve bennünk, s ugyan az ezekből fakadó fák mind a mai napig nem virágozhattak ki, az idény alatt egyetlen percre sem merültek fel bennünk kételyek utunk helyességét illetően.

Úgy véltem, hogy a Zebrette elleni találkozó kevesebb stresszt és idegességet hoz majd magával, mint az előttünk álló rangadók, azonban ez sajnos teljesen másképp alakult. Ronaldo második találatát követően mindannyiunkban jelentős érzelmi gátak szakadtak fel, s mikor láttam, hogy a srácok mennyire boldogok Cristiano fordítást jelentő gólja miatt, nekem is oda kellett rohannom hozzájuk, hogy együtt ünnepelhessünk. 

Nem kívánom titkolni, hogy alakulatunkon rendkívül erős hatást kiváltó mentális fáradtság uralkodik, hiszen ez mindenki számára szembetűnő tulajdonság lehet. A Juventus általában a Scudettóért, nem pedig a Bajnokok Ligájában való indulást garantáló helyezésekért szokott versenyben lenni, az alapvető célkitűzés megváltozása pedig természetszerűleg idézi elő futballistáink zavartságát, illetve hozzáállásuk megváltozását. Ennek ellenére teljes mértékben tisztában vagyunk vele, hogy mindenáron kvalifikálnunk kell magunkat a BL-be, s jelen pillanatban minden egyes tevékenységet ennek rendelünk alá. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy lemaradjunk a versenysorozatról, máskülönben beláthatatlan következményekkel leszünk kénytelenek szembesülni" – tette hozzá. 

A bajnoki aranyért való versenyfutás immár nem is jelenthet opciót a Bianconerinek, ugyanis az Inter alakulata a mai nap folyamán matematikailag is bebiztosította ligaelsőségégét, éppen a Juventus nagy sorozatának alapjait lefektető mester, Antonio Conte irányítása mellett. 

"Ezúton szeretném kifejezni őszinte gratulációmat Antonio Conténak és az Internek, akik az egész idényben remekül teljesítettek, s minden tekintetben megérdemelték a sikert. Az Öreg Hölgynek ezt követően mindenképpen változtatnia kell a jelenlegi helyzeten, mivel jövőre szeretnénk visszahódítani a Scudettót, ám annak ellenére, hogy kilenc aranyérmet hozó esztendő után lezárult egy korszak, a legkevésbé sem szabad búslakodnunk, mivel reménykednünk kell benne, hogy idén egy gyökeres fordulatnak köszönhetően egy új, hasonló diadalokkal járó ciklus vette kezdetét" – zárta mondanivalóját az egykori középpályás. 

A mérkőzés összefoglalója: