Marotta: "Nem kívánok visszatérni Torinóba"

marotta.jpgA Juventus egykori, s az Inter jelenlegi sportigazgatója, Giuseppe Marotta a Scudetto felé robogó (s az Atalanta esetleges mai pontvesztésével annak megszerzését be is biztosító) Nerazzurri tegnapi, Crotone elleni összecsapását megelőzően meglehetősen érdekes interjút adott az olasz sportsajtónak, melyben egyebek mellett kijelentette, hogy a pletykák ellenére nem kíván visszatérni az Öreg Hölgyhöz, emellett pedig leszögezte, hogy a jelenlegi fekete-kékek meglehetősen hasonítanak ahhoz a Bianconerihez, melyet első ízben Olaszország trónjára vezényeltek Antonio Contéval. 

"Nem titkolhatom, hogy rendkívül pozitív érzések keringenek bennünk jelenlegi helyzetünkből kifolyólag, ugyanakkor továbbra sem értünk el semmit, ekképp nem szabad elbizakodottan hozzáállnunk elkövetkezendő megmérettetéseinkhez, ennek révén a Crotone elleni találkozónkhoz sem, mivel Serse Cosmi alakulata könnyű ellenfélnek tűnhet, ám igen motivált gárdának számít, mely mindenképpen bizonyítani akarja, hogy helye van a Serie A-ban" – mondta a végül 2-0-ás Inter-sikerrel záruló mérkőzés előtt a Sky Sport Italia munkatárásának.

Mint ismert, a milánói alakulat részben a koronavírus-járvány következtében meglehetősen súlyos anyagi gondokkal küzd, ennek következtében pedig a klub elnöke, Steven Zhang a héten az alakulat székhelyére utazott, hogy a vezetőséggel egyeztetve megvitathassák az Inter gazdasági helyzetét, illetve pénzügyi struktúrájának várhatóan kisvártatva bekövetkező széles körű átalakítását. 

"Elnökünk a járványgörbe laposodásával bekövetkező enyhítéseknek köszönhetően visszatérhetett Olaszországba, mindenekelőtt azért, hogy velünk együtt élhesse át a szezon utolsó szakaszát, ezzel együtt pedig a jövőnkről folytatandó diskurzusok megejtésének is eljött az ideje. A várható tárgyalások ellenére kijelenthetem, hogy jelen pillanatban mindannyian a pályán zajló eseményekre fókuszálunk, ugyanakkor meglátásom szerint stábunk minden tekintetben felkészült az előttünk álló kihívásokkal való szembenézésre, hiszen a mostani helyzetben is sikerült  mindvégig egységesnek és koncentráltnak maradnunk, ez pedig a jövőben sem fog változni.

Győzelmet aratni mindig igen nehéz feladatot jelent. Tíz esztendővel ezelőtt Andrea Agnelli alkalmazottaiként egy olyan együttest emeltünk a csúcsra, mely ezt megelőzően éveken keresztül csak szenvedett a bajnokságban és a nemzetközi kupaporondon, most pedig nagyjából ugyanabban a helyzetben tudhatjuk magunkat, mint az akkori Juventus, ami nagyrészt Antonio Conte érdeme, aki képes a lehető legtöbbet kihozni a rendelkezésére álló futballistákból. Tisztában vagyunk vele, hogy igen közel állunk céljaink eléréséhez, azonban mindeddig még nem arattunk diadalt, ekképp a továbbiakban is a megfelelő összpontosítást, valamint elhivatottságot képviselve kell munkálkodnunk."

Az elmúlt hetekben több ízben is felmerült, hogy a nagy valószínűséggel távozó Fabio Paratici helyére egykori felettese, azaz maga Marotta kerülhet az Öreg Hölgy sportigazgatói székében, ugyanakkor a szakember igyekezett kategorikusan cáfolni ezen híreszteléseket. 

"Nem, ez nem igaz, nem kívánok visszatérni Torinóba. Ugyan kaptam egy felkérést a Juventustól egy új korszak megnyitását illetően, azonban jelen pillanatban az Inter alakulatánál is éppen ezen dolgozunk, s szeretnénk egy minden tekintetben versenyképes együttest kovácsolni. Úgy gondolom, hogy az elmúlt esztendőkben megfelelő alapokat fektettünk le a későbbi sikerek kieszközöléséhez, s rendkívül csodálatos lenne együtt folytatni, attól függetlenül, hogy sajnálatos módon mindannyian kénytelenek vagyunk szembesülni a koronavírus okozta gazdasági nehézségekkel, melyek egyes területeken hatalmas akadályokat gördítenek növekedésünk folytatása elé."

A Nerazzurri az elmúlt esztendőkben az állandó pletykák és öltözői összetűzések egyik legnagyobb melegágyának számított, ám a Marotta-Conte páros hatalomátvétele óta igen kevés ehhez hasonló ügy lát napvilágot Milánó fekete-kék feléből. 

"Leszögezném, hogy a hátunk mögött lévő két idényben semmi ehhez hasonló gonddal nem kellett szembesülnünk, hiszen klubunk játékosainak személyében igen komolya profikat ismerhettünk meg, ebből fakadóan pedig nem is merültek fel ilyen jellegű problémáink. Contét igen nehéz feladat elé állították, ugyanakkor rövid idő elteltével sikerült minden egyes labdarúgóját felsorakoztatnia maga mögé, melyet nagyrészt mindenki által ismert mentalitásának köszönhetően tudott elérni.

A keret ezen felül is igen egységesnek mondható, ha tehát rohadt alma kerülne a futballisták közé, azt csapattársai már jóval azelőtt eltávolítanák, hogy a kérdéses játékos ügyével a mesternek, vagy a vezetőségnek kellene foglalkoznia. Labdarúgóink minden tekintetben hatalmas elkötelezettséget mutatnak klubunk iránt, s annak fényében, hogy jelenlegi együttesünkből igen kevesen nyertek trófeákat a profi futballban, hozzáállásuk és tevékenykedésünk még inkább becsületre méltó, s egyértelműen követendő példát szolgáltat számunkra"  –  összegzett Marotta.