Raiola: "A Juve mindig is érdeklődött Håland iránt"

raiola.jpgAz ismert sztárügynök, a rendkívül sok ismert futballista képviseletét ellátó Mino Raiola a tegnapi nap folyamán meglehetősen érdekes nyilatkozatot adott a spanyol sportsajtónak, melyben egyéb témák mellett szót ejtett a Bianconeri két kiszemeltjének, Paul Pogbának, illetve Erling Hålandnak helyzetéről is, leszögezve, hogy a norvég csodatini iránt érdeklődő alakulatok értelemszerűen meg is engedhetnék maguknak a támadó szerződtetését. 

Annak ellenére, hogy a csatár jelenlegi együttesének, a Borussia Dortmundnak illetékesei már korábban kinyilvánították, hogy idén nyáron nem kívánják értékesíteni a labdarúgót, a menedzser legutóbbi szavaiban újabb klubnevekkel bővítette a hozzá megkereséseket eljuttató alakulatok névsorát, felvéve a listára a Paris Saint-Germain, illetve a Juventus alakulatait is. 

"A Dortmund ezt a kijelentést tette, ugyanakkor egyelőre nem tudhatjuk, hogy szeptember elsejével bezárólag is mindvégig ezt az álláspontot fogják-e majd képviselni. Annak ellenére, hogy a Dortmund hivatalos álláspontjának a szóban forgó kinyilatkoztatás számít, véleményem szerint ha egy klub rendkívül jó ajánlattal kopogtatna be ajtajukon, kétkedés helyett sokkal inkább örülnének, hogy valaki ekkora összeget tesz le azt asztalukra" – kezdte mondanivalóját a Diario AS újságírójának. 

"Hålandot mindenekelőtt két dolog motiválja, a gólok szerzése, illetve az újabb és újabb trófeák begyűjtése. E tekintetben kissé hasonlít Cristianóra és Zlatanra, akiknél szintén a fent említett tényező számít rögeszmének, természetesen pozitív értelemben. Kétségtelen, hogy Erlinget nem a pénz érdekli, s nem olyan együttest fog választani, ami a legjobb bért garantálja számára, hanem olyat, ahol érzése szerint a legtöbb esélye lesz elérni ezen célkitűzéseit. Ennek ellenére nem szeretnék hazudni, így leszögezném, hogy ha egy olyan csapat érdeklődik irántad, mely annyi címmel és akkora múlttal rendelkezik, mint a Real Madrid, vagy a Barcelona, igen nehéz feladat lenne nemet mondani a felkérésükre."

Az olasz-holland ügynök ezután megszellőztette az igazi sajtószenzációt, s megnevezte azon alakulatokat, melyek esélyesek lehetnek a játékosért folyó versenyfutás megnyerésére, állítása alapján annak ellenére is, hogy a híresztelések szerint szinte mindegyiküknek komoly anyagi gondjaik vannak, melyeket többek között a Szuperliga megalakításával kívántak volna ellensúlyozni. 

"Elmondhatom, hogy a Paris Saint-Germain beállt az érdeklődők sorába, ezzel együtt pedig Manchester City továbbra is próbálkozik, míg a Juventus mindig is ezen gárdák közé tartozott. A választásban magától értetődően nagy szerepet játszik majd, hogy az adott klub milyen színvonalú bajnokságban szerepel. A PSG például a topligák legalacsonyabb nívóval bíró versenysorozatában lép pályára, míg ha a Bayern helyzetét veszem alapul, a Bundesliga által képviselt magas szint ellenére egyik évben sem lehet kérdés a végső győztes személye. Spanyolországban egészen más a helyzet, mivel mint látható, az idei esztendőben is három alakulat van harcban a La Liga trófeájának elhódításáért. 

Hogy nem mindenki engedhetne meg magának egy ekkora beruházást? Tisztában vagyok vele, hogy az elmúlt hetekben a Szuperliga kapcsán több ízben is felmerült ez a kérdés, ugyanakkor nem tudom, hogy például a Real Madrid képes lenne-e ekkora összeget költeni egy esztendőben, hiszen nem tanulmányoztam a könyvelésüket. Ennek ellenére meglátásom szerint a megkereséseket küldő klubok mindegyike ki tudna eszközölni egy ilyen nagyságra rúgó kiadást. Leszögezhetem, hogy Erlinget Európa mind a tizennégy, klasszikus értelemben vett nagy klubja szeretné soraiban tudni. Most az a legfontosabb feladatunk, hogy az ajánlatok mérlegelésével meghatározzuk, hogy ezen együttesek közül melyik lenne a legideálisabb célállomás."

Közismert tény, hogy az Öreg Hölgy jószerivel 2016-os távozása óta érdeklődik Paul Pogba esetleges visszaszerzése iránt, a legmegbízhatóbb átigazolási szakemberek pedig egyöntetűen azt az álláspontot képviselik, hogy a francia középpályás idén nyáron is a Zebrák legnagyobb célpontjának fog számítani, azonban Raiola elmondása szerint a futballista tekintetében a Real Madrid is igen vonzó célpontot jelenthet, akár egy Eden Hazarddal való cserelehetőség kiaknázásának útján is. 

"Amikor egy futballista azt kérdezi tőlem, hogy mégis mit tehetnénk egy adott szituáció megoldásának érdekében, általában egész éjjel fennmaradok, s mindvégig a lehető legjobb opción töprengek. Ügynökként mindig is az volt a célom, hogy folyamatosan tartsam a kapcsolatot az általam képviselt játékosokkal, hogy felmérhessem, milyen érzések is találhatóak a szívük mélyén, s hogy mi lenne a legkedvezőbb forgatókönyv számukra.

Pogbát illetően igazán nagy jelentőséggel bír, hogy mik a Manchester United pontos szándékai, vagyis, hogy milyen projekttel állnak majd Paul elé. Pogbát igazán mindig is csak egy dolog, egészen pontosan a Bajnokok Ligája, s már nagy címek megszerzése foglalkoztatta, s továbbra is ez számít legnagyobb célkitűzésének. Meglátjuk, hogy ennek elérésére lehetősége lesz-e az Unitedban, vagy csak más európai topkluboknál nyílik majd alkalma álmai beteljesítésére. 

Egy ideig Paul hatalmas bizalmat és szeretet táplált az United irányába, ugyanakkor számos más, jelentősnek mondható együttes létezik a kontinensen. A Vörös Ördögök, valamint a Real Madrid között igen nagy nehézséget jelentene kivitelezni egy ekkora horderejű transzfert, ugyanis az élcsapatok nem szeretik más, hasomló erősségű alakulatoknak adni legjobbjaikat, meglátásom szerint pedig ez így is törvényszerű. Ennek ellenére nem szeretnék köntörfalazni: Pogba számára a Blancók mindig is rendkívül vonzó célállomást jelentettek, egyrészt Zinédine Zidane jelenléte miatt is, aki Paul gyermekkori hőse, s legnagyobb példaképe volt. 

Úgy vélem, hogy a továbbiakban semmi sem lehetetlen, ugyanakkor a labdarúgás világa mindig is napról napra változott, s pontosan ezt teszi jelen pillanatban is, ekképp nagyfokú rugalmasságra van szükséged ahhoz, hogy képes legyél minden tekintetben átlátni egy adott helyzetet. Ha például holnap a Real Madrid felkínálná Eden Hazard és Pogba elcserélésének lehetőségét, bizonyosan kiértékelnénk, hogy mit tehetünk. Ha pedig az ötlet mind a négy érintett fél tetszését elnyerné, miért ne üthetnénk nyélbe az üzletet?" – zárta szavait Raiola.