De Ligt: "Szeretnék a Juventus kapitánya lenni"

chiellin_es_de_ligt_olelkezik.jpgA Juventus védője Matthijs de Ligt úgy vélekedik az Öreg Hölgy jelenlegi helyzetéről, hogy a bajnokságban inkább a második hely lehet célkitűzés.

"Erősek vagyunk! Nagyobb célok után kellene mennünk, jelenleg csupán a második helyért küzdünk. " - így kezdte a nyilatkozatát a Sky Sports Italiának. 

A holland védő elismerte, hogy a Bianconeri csalódott volt a Firenzében játszott meccs után, ami 1-1-es döntetlennel ért véget.

"Csalódottak vagyunk a mérkőzés miatt, amit Firenzében játszottunk. Többet kellett volna küzdenünk, hogy megérdemeljük a három pontot. "

"Lelkesebben kéne futballoznunk, és bátrabbnak kellene lennünk, mikor a labda nálunk van. A védekezésünkön mindenképpen javítanunk kell."

"Míg a kezdetekben a Scudettóról álmodoztunk, mostanság már csak a második helyért hajtunk. Elég erősek lennénk ahhoz, hogy magasabb célok után hajtsunk."

A Juventusnak idén De Ligt góljai is hiányoznak, aki korábban több alkalommal döntőnek bizonyult az ellenfél tizenhatosánál is:

„Úgy hiszem, hogy a gólszerzés képessége is a tulajdonságaim része, és egyáltalán nem vagyok boldog, hogy csak egy találatot szereztem eddig a szezon során, ebben mindenképp szeretnék fejlődni, azonban mindannyiunknak fejlődnie kell: a szöglet elrúgóitól kezdve azokon át, akik blokkolnak, egészen azokig, akik fejelnek. Ebben a kritikus mérkőzésekkel teli időszakban gólokat szeretnék szerezni, hogy segíthessem a csapatot"

"Megtiszteltetés számomra a Juventusban játszani, és arra törekszek, hogy egyszer ennek a csapatnak a kapitánya lehessek. Azonban ez most nem fontos, a csapatnak négy kapitánya is van, tapasztalt játékosok, akik évek óta itt vannak. Az a legfontosabb számomra, hogy jól játsszak, és segítsem a csapatot, az edző pedig eldönti, hogy ki legyen a kapitány. Mint mondtam, jelenleg nem ez a legfőbb célom.” – zárta interjúját a holland védő.