Paratici torinói jövője bizonytalan, Agnelli a Ferrarihoz távozhat – FRISSÍTVE 14:34-kor

paratici_agnelli_cherubini.jpegMint ismert, a Juventus átigazolásokért felelős szakemberének, Fabio Paraticnek a nyáron lejár a szerződése, a klubnak pedig el kell döntenie, hogy folytatja-e a megkezdett projektet a sportigazgatóval.

A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint a szóban forgó szakember és az alatta dolgozó stáb (többek közt Federico Cherubini) jövője is igencsak kérdéses, ugyanis a szerződésük le fog járni, és egyelőre nincs megegyezés a jövőt illetően.

Az utóbbi hetekben folytak tárgyalások a hosszabbítás kapcsán a klub elnökével, Andrea Agnellivel, azonban a döntés még nem született meg. Ugyan korábban úgy tűnt, hogy sikerült nyélbe ütni a kontraktusok meghosszabbítását, azonban a csapat rossz szereplése és a Suárez-ügyben folytatott vizsgálatok miatt úgy tűnik, hogy elbizonytalanították a klub vezetését, így megvan az esély arra is, hogy nyáron Paratici a stábjával együtt távozik.

Attól függetlenül, hogy a klub határozata még nem ismert, a sportigazgató az igazolások előkészítésén dolgozik, mivel magától nem szeretne távozni, a klub vezetősége pedig a milánói lap értesülései alapján két szélsőséges eshetőség között mozoghat, azaz Paratici távozhat, s maradhat is az Allianz Stadium környezetében, ugyanakkor Agnelli döntése önmagában szintén nem adhat garanciát semmire, mivel az Exor részvényeseinek ülésén az Öreg Hölgynél dolgozó összes vezetőségi tag távozhat, amennyiben a holdingcég feje, John Elkann, illetve klubkongresszus ezt az irányvonalat jelölik majd ki. 

A Gazzetta hozzáteszi, hogy az esetleges távozás esetén három jelölt van a helyére, akik jelesül közvetlen elődje, jelenleg az Internél dolgozó Guiseppe Marotta (aki Massimiliano Nerozzi korábbi információi szerint távozhat a fekete-kékektől), a Napoli sportigazgatója, Cristiano Guintoli, valamint a Juventus korábbi sikeredzője, Marcello Lippi.

FRISSÍTÉS: A Sky Sport Italia legfrissebb hírei szerint Paratici mellett Agnelli maradása sem garantált, mivel az Bianconeri sportvezetője ajánlatot kapott a Ferraritól, s közismert tény, hogy már régóta szeretne csatlakozni az olasz istálló vezetőségéhez, a jelenlegi helyzetben pedig könnyűszerrel meg is tehetné ezt.