Evra: "Együtt bármire képesek lehetünk"

evra_juve.jpgA Juventus egykori francia labdarúgója, Patrice Evra a minap egy Instagramon közzétett, olasz nyelvű videóban üzent az Öreg Hölgy szerelmeseinek, melynek keretein belül egyebek mellett kijelentette, hogy a Bianconeri továbbra is rengeteget jelent számára, ekképp minden tekintetben együtt érez a fekete-fehérek szerelmeseivel a jelenlegi, meglehetősen csalódást keltő szezon miatt, emellett pedig igyekezett sorra venni a klub helyzetét előidéző legfőbb okokat is. 

"Kedves Juventus-szurkolók, immár rengeteg idő telt el azóta, hogy legutóbb megszólítottalak benneteket. Mindenekelőtt szeretném leszögezni, hogy továbbra is rendkívül szeretlek titeket, eligazolásom óta pedig mérhetetlenül hiányoztok, ebből kifolyólag minden adandó alkalommal igyekszem figyelemmel kísérni sorsotok alakulását" – jelentette ki mondanivalójának kezdeteként. 

"Tudtotokra kell adnom, hogy a jelenlegi idényben ugyanolyan mértékben szenvedek az évad negatívumai miatt, mint bármelyikőtök, hiszen én magam is Juventinónak vallom magam. Tisztában vagyok vele, hogy minderről egyáltalán nem könnyű beszélni, mikor az ember nincs döntéshozói, vagy akár klubelnöki pozícióban, ugyanakkor az alábbi meglátásokat egy olyan embertől hallhatjátok, aki maga is éveken keresztül küzdött a csapatért, s alkalmanként már-már vért izzadva harcolt a Juve szereléséért. 

Először is el kell fogadnunk, hogy az Öreg Hölgy idén sajnálatos módon nem emelheti majd magasba a Scudettót, hiszen az aranyérmet minden bizonnyal az Inter labdarúgóinak nyakába akasztják majd, mivel a Nerazzurri a Bianconeri egykori szakembereinek személyében meglelte a siker kulcsát, az elmúlt hónapokban pedig mindent megtett a bajnoki cím elhódításáért. Antonio Conte egy kiváló kvalitásokkal rendelkező mester, akiről képességei miatt könnyen azt hihetjük, hogy szinte egy másik bolygóról származik, míg Giuseppe Marotta egy pénzügyi mágus, aki valóságos csodákat hajtott végre Torinóban, a lehető legjobb futballistákat  csábítva az alakulathoz. 

A csapat mesterének, egyben közeli barátomnak, Andrea Pirlónak az elkövetkezendő hetekre, valamint a további időszakra nézve is csupán minden jót tudok kívánni, s őszintén remélem, hogy még sok-sok éven keresztül irányíthatja a Juventust, azonban ezzel együtt mindenképpen el kell mondanom, hogy meglátásom szerint a klub Massimiliano Allegri elküldésével végrehajtotta a létező legnagyobb hibát, melyet csak elkövethetett. Max minden tekintetben nagyszerű szakember, egy kivételesen intelligens tréner, akit a szurkolók sajnálatos módon még akkor is kritizáltak, mikor megnyerte sorozatban ötödik Scudettóját, vagy amikor 2015-ben és 2017-ben Bajnokok Ligája-döntőbe vezette az alakulatot. Számos alkalommal milanistának neveztétek, ugyanakkor kijelenthetem, hogy Allegri mindig is szerette a Bianconerit, s továbbra is mély érzésekkel viseltet a csapat iránt. Ennek jeleit első kézből tapasztalhattam meg, ennek révén el kell hinnetek nekem, hogy ez az igazság. 

Szavaim végéhez közeledve feltett szándékom, hogy kinyilvánítsam véleményemet az elmúlt napok eseményeiről, ennek következtében erről a Szuperligának nevezett szarságról is, mivel kijelenthetem, hogy rendkívül csalódott vagyok az utóbbi időszakban történtek miatt. Természetesen az ESL által jelentett probléma borzasztó nagy gondot képezett röpke fennállása során, s meglátásom szerint egy ideig nem is fognak lecsillapodni a kedélyek, ugyanakkor tiszta szívből kívánom, hogy a jövőben az összes szurkoló, jelenlegi és egykori futballista, kommentátor, valamint szakértő, akit szót emelt a projekt ellen, szenteljen ekkora figyelmet a rasszizmus mind a mai napig élő valóságnak számító problémájára, vagy egy talán még ennél is égetőbb gondra, bolygónk megmentésére is. 

Ha mindannyian egy közösségben, egységesen állunk ki egy ügy mellett, a világ legnagyobb erejét alkothatjuk, s valóban korszakalkotó tetteket hajthatunk végre, megváltoztatva az emberiség történelmét. Nem hinném, hogy egy ekkora tömeg mindössze egy kurva ligának képes megálljt parancsolni. Szeretlek benneteket, s a legjobbakat kívánom nektek a jövőt illetően" – összegzett Evra.