Marchisio: "Bárki elfogadta volna a Juve ajánlatát"

marchisio_2020.jpgA Juventus legendája, Claudio Marchisio a minap ismét több, az Öreg Hölgyet érintő témáról adott nyilatkozatot az olasz médiának, melyben távolról is igyekezett kérdésekkel szembesíteni a Bianconeri mesterét, Andrea Pirlót kritizáló egyéneket, emellett pedig találgatásokba bocsátkozott saját jövőjét illetően is, választva a torinóiaknál, valamint az olasz szövetségnél végzett későbbi munka között. 

Az ikonikus középpályás  jövőbeli tevékenységével kapcsolatban számos hír merült fel az elmúlt hónapokban, többek között szó volt arról is, hogy politikai pályafutásba kezd, azonban elmondása szerint egészen más területen próbálná ki magát, mégpedig szívesen tevékenykedne az olasz labdarúgó szövetség, azaz a FIGC kötelékében. 

"Nem tudom, hogy mit hoz a jövő, mivel számos területen vállalhatnék munkát. E tekintetben valós lehetőséget jelentene a Juventus, a válogatott, illetve a szövetség is. Mindenki számára ismert, hogy mennyi mindent kaptam az Öreg Hölgytől, ugyanakkor a válogatott kötelékébe tartozni jóval nagyobb ambíciót jelent egy korábbi labdarúgónak, míg a szövetség számos ajtót nyithat ki előtted, mely hosszú távon is megalapozhat egy későbbi pályafutásnak" – jelentette ki a jelen pillanatban a RAI Sport szakkommentátoraként dolgozó exfutballista az Il Messaggero újságírójának. 

"Minden szerep más és más esélyeket adhat számomra, s egymástól eltérő képességeket vesz igénybe. Egy klubnál például minden évben trófeákat kell szerezned, ez pedig különösen igaz a Bianconerire, míg a szövetségben való tisztségviselés egy sokkal hosszabb távú építkezéssel jár, ahol tégláról téglára húzhatsz fel egy egész palotát, melyet talán utánad jóval később fognak csak teljesen befejezettnek nyilvánítani. Ez mindig lenyűgözött engem, s bár nem titok, hogy a közeljövőben elsősorban Torino polgármestere szeretnék lenni, ám ha ebben a pillanatban kellene választanom, holnap már kezdhetnék is dolgozni a szövetségnél" – tette hozzá. 

Marchiso ezt követően igyekezett megvédeni korábbi csapattársát és jó barátját, a Zebrák mestereként dolgozó Andrea Pirlót, leszögezve, hogy ugyan sokan kritizálják a Maestrót a Juventus által felkínált kispad elfogadása miatt, mindenki más is elfogadta volna az Öreg Hölgy ajánlatát. 

"Ugyan ki utasítana vissza egy ekkora jelentőséggel bíró megkeresést? Pirlo jóval kevesebb edzői tapasztalatot tudhat magáénak, mint Jürgen Klopp, Antonio Conte, vagy Massimiliano Allegri, ám a szezon során már sikerült elhódítania egy trófeát, illetve lehetősége nyílik a Coppa Italia bezsebelésére is, ami bárki számára igazán nehéz feladat lenne. 

Ha egy ilyen esélyt kapsz az élettől, minden esetben élned kell vele, mivel könnyen lehet, hogy többször nem lesz ilyen megkeresésed. Senki sem engedheti meg magának, hogy visszautasítja az ehhez hasonló ajánlatokat, hiszen ezzel élete nagy lehetőségét szalaszthatja el. Őszintén szólva, egyáltalán nem tudom hibáztatni Andreát a döntéséért, mivel mindenki így határozott volna az adott szituációban. Emellett egy tréner szempontjából hatalmas fontossággal bír, hogy ismerje játékosainak jellemzőit, mind futballistaként, mind pedig magánemberként, ebben pedig Pirlo meglátásom szerint igen jól teljesít."

Köztudott, hogy a Juventus az idei szezonban számtalan nehézségen kényszerült keresztülmenni, ugyanakkor Il Principino úgy véli, hogy a jelenlegi pusztán egy átmeneti idényt jelent a fekete-fehéreknek kilenc, nagy sikereket hozó esztendőt követően, mely bármely alakulatnál jelentkezhet egy adott idő elteltével. 

"Véleményem szerint a jelenlegi, az eddigieknél jóval sikertelenebb szezon csupán egy átmeneti esztendőt jelent Torinóban, mely egy rendkívül gazdag, s rengeteg embernek (köztük szurkolóként nekem is) hatalmas örömöket okozó évtized után jelentkezett a Juventusnál. Az Öreg Hölgy keretének most sok időre, valamint igen jelentős mértékű bizalomra van szüksége, a kezdeti célnak pedig a BL-kvalifikáció elérésének kell lennie, hogy jóval nyugodtabban, illetve sokkal pontosabb elképzelésekkel vághassanak neki a 2021/2022-es idénynek" – zárta mondanivalóját Marchisio.