Marchisio politikai babérokra tör

marci.JPGA Juventus és az olasz válogatott korábbi nagyszerű középpályása, Claudio Marchisio egy nemrég közzétett nyilatkozatában arról beszélt, hogy késznek érzi magát, hogy sérülései következtében idejekorán befejezett futballkarrierje után politikai szerepet töltsön be Olaszországban.

"Én szeretnék az első lenni, aki hallatja a hangját, ha szükséges!" – jelentette ki egy bőrápolási termékeket árusító központ sajtótájékoztatóján, melynek ő maga is részvényese. 

Ugyan az elgondolás elsőre meglepőnek tűnhet, azonban az Öreg Hölgy legendája különböző, közösségi médiában megtalálható felületein gyakran szólal fel az országban tapasztalható társadalmi igazságtalanságok ellen. 

"Szeretek politikával foglalkozni, gyakran beszélgetek erről a barátaimmal és odahaza egyaránt. Tisztában vagyok vele, hogy még sokat kell tanulnom, de ez természetes, ha a futballon kívüli világban képzelem el az életem.

Én szeretnék elsőként felszólalni és hallatni a hangom, ha valamire szükség van Torinóban és Piemont tartományban" – tette hozzá az Il Principino becenévre hallgató, a Bianconeri szurkolóinak körében pedig hatalmas közönségkedvencnek számító egykori labdarúgó.

Ha megvalósulna politikai pályája, nem Marchisio lenne az első futballista, aki bekapcsolódik a politikai körforgásba, hiszen a Milan legendás támadó középpályása, Gianni Rivera sokáig parlamenti képviselő volt Olaszországban, majd az Európai Unió ezzel foglalkozó szervezetében is.

Érdekesség gyanánt megemlítendő, hogy a Rossoneri csapatából többen is politikai pályát választottak maguknak, mivel az egykori Aranylabdás George Weah-t 2018-ban Libéria elnökének választották, Kakha Kaladze pedig Tbiliszi polgármestere, majd Grúzia miniszerelnök-helyettese lett az elmúlt időszak során.