Paratici: "Minden héten beszélünk Antunnal"

paratucsok.jpgA Juventus sportigazgatója, Fabio Paratici a hétvégi, Genoa elleni bajnokit megelőzően állt az olasz sportsajtó kamerái elé, nyilatkozatában pedig egyebek mellett szót ejtett a Grifoni fiatal középpályásáról, az Öreg Hölgy tulajdonában lévő Nicolò Rovelláról, illetve kijelentette, hogy a torinói alakulat vezetősége minden héten konzultál Paulo Dybala ügynökével, Jorge Antunnal, ezzel némiképp cáfolva a héten felröppenő, az argentin távozásáról szóló pletykákat. 

A szakember elsőként Álvaro Morata helyzetéről beszélt, mivel a spanyol centerrel kapcsolatban a napokban ismét felmerült az Atlético Madridhoz való visszatérés gondolata, melyet Paratici az elmondottak ellenére nem is cáfolt meg egyértelműen. 

"Morata helyzetével kapcsolatban számtalan nyitott ajtó áll előttünk, ugyanis lehetőségünk van megvásárolnunk a futballistát az Atlético Madrid együttesétől, emellett pedig további egy szezon erejéig ki is kölcsönözhetjük őt a spanyol alakulattól. Álvaro egy olyan futballista, aki rengeteg pluszt ad együttesünk játékához, ennek révén igen fontos láncszeme a keretünknek, emellett pedig komolysága és mentalitása is olyan alapot jelent, melynek figyelembe vételével minden tekintetben bízhatunk a támadóban" – szögezte le Paratici a Sky Sport Italia kamerái előtt állva. 

A Genoa kezdőként pályára lépő futballistáját, Nicolò Rovellát akár már nyáron keretéhez rendelheti az olasz rekordbajnok, ennek folyományaként a szakértő őt, valamint többi Grifoninál futballozó, de a Bianconeri tulajdonában lévő csapattársát is méltatta. 

"Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy a téli átigazolási időszak folyamán szerződtettük Rovellát, ugyanis egy rendkívül tehetséges fiatal olasz labdarúgónak tartjuk őt, akinek legjobb tulajdonságai belső értékei, azaz intelligenciája, alázata, illetve hatalmas munkabírása jelentik. Ezen jellemvonásai minden bizonnyal hatalmas és eredményes pályafutást irányoznak előre számára, ezzel pedig ő is tökéletesen tisztában van. 

A Genoa keretében számos tehetséges játékosunk szerepel, hiszen a Rossoblu színeiben futballozik Luca Pellegrini is, aki sajnálatos módon jelen pillanatban sérüléssel küzd, ám mellette is rendelkezünk néhány ifjú labdarúgóval, akiket a genovai alakulat foglalkoztat. Ez nem véletlenül alakult így, mivel hosszú évekkel ezelőtt e tekintetben sikerült megállapodást kötnünk a Grifonival a fiataljaink befogadásáról, s a nekik szükséges játéklehetőség megadásáról, ezzel kapcsolatos álmainkat pedig a jövőben is folytatni tervezzük."

Annak ellenére, hogy a vezetőség a korábbiak folyamán minden egyes adandó alkalommal leszögezte, hogy a Paulo Dybala szerződéshosszabbításával kapcsolatos tárgyalások jól haladnak, az utóbbi időben egyértelművé vált, hogy az argentin labdarúgó még nem egyeztetett érdemben a Juventusszal, pedig a feleknek lett volna lehetőségük ennek kieszközölésére a támadó lábadozással töltött hónapjai alatt. 

"A Dybalával való tárgyalásaink a maguk útján haladnak. Minden egyes héten egyeztetünk ügynökével, Jorge Antunnal, ugyanakkor nem feledkezhetünk meg a pillanatról, melyben élünk, ezalatt pedig nem kizárólag a futballal kapcsolatos történéseket értem, hiszen a koronavírus-járvány továbbra is alapvetően befolyásolja mindennapjainkat. 

A tavalyi esztendőben a pandémia okozta nehézségek alig néhány hónapig érintettek bennünket, a betegség pedig a jelenleginél jóval kevesebb áldozatot követelt tőlünk, mind szakmai munkásságunkat, mind pedig magánéletünket tekintve, 2020 nyarán pedig nagy optimizmussal szemléltük a folyamatban lévő eseményeket, s már azt tervezgettük, hogy miként nyithatjuk meg stadionjainkat előbb ezer, majd egyre több szurkoló előtt. Ősszel ebbéli reményeink ismételten romba dőltek, mivel szeptember-október folyamán olyan nehézségekkel kellett szembesülnünk, melyeknek hatásai miatt mindmáig nem tudtunk talpra állni. 

A mindannyiunkat befolyásoló helyzetben minden egyes döntésünket és lépésünket nagy körültekintéssel kell meghoznunk, s nem csak a Juventust, vagy a labdarúgás világát illetően. Ha a külvilágot szemléljük, mindenki a szabályok betartására törekszik, s ha felkeresnénk egy torinói vendéglőt, majd ott arról faggatnánk egy csapost, egy pincért, vagy egy étterem tulajdonost, hogy milyen lépéseket tervek az elkövetkezendő időszakban, elsősorban a védekezés fontosságát emelné ki, hogy mielőbb visszatérhessen a megszokott életünk, vagy egy ahhoz nagymértékben hasonló állapot. 

Nem hinném, hogy az Öreg Hölgy átigazolási politikáját tekintve túlzott mértékű óvatosságot kellene képviselnünk, ugyanakkor az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan idén is igen tudatosan tervezzük a nyár folyamán végrehajtandó lépéseket, ezúttal pedig óhatatlanul figyelembe kell vennünk a gazdasági szempontokat is. Dybala szerződéshosszabbításának ügyében keresztülmentünk pozitívabb, majd negatív időszakokon is, ugyanakkor továbbra is az eddigi úton haladunk, s bízunk benne, hogy végül minden a terveink szerint alakul majd" – zárta mondanivalóját Paratici.