Cobolli Gigli: "15 millió euró nem nagy összeg"

cobolli-gigl-1024x576-1.jpgAz Öreg Hölgy korábbi első embere, Giovanni Cobolli Gigli a minap ismét megszólalt a Bianconeri helyzetével kapcsolatos ügyekben, friss nyilatkozatában pedig ismételten a Bianconeri egyes futballistáiról alkotott véleményt, igyekezvén iránymutatásokkal szolgálni a nyári mercatót, valamint az távolabbi jövőt illetően. 

Az egykori sportvezető mindenekelőtt ismét megfogalmazta véleményét a csapat szerinte helyes felépítéséről, melyben kijelentette, hogy meglátása alapján egyértelműen a csapat tízese, vagyis a több hírforrás szerint is a távozás küszöbén álló Paulo Dybala köré kellene építeni az alakulatot, míg Cristiano Ronaldót ezzel párhuzamosan örökké el kell felejteni. 

"Az elmúlt időszakban már egyértelműen kinyilvánítottam véleményemet a témát illetően, s továbbra is úgy tartom, hogy a Juventusnak elsődlegesen egy klasszikus tízes köré kellene építenie a játékát, hogy a torinóiak ismételten kreatív futballal állhassanak elő" – szögezte le az egyik kedvenc platformjának számító Radio Bianconera tegnap délutáni adásában. 

"Véleményem szerint ugyanakkor a mez jelenlegi birtokosa, Paulo Dybala egyelőre nem számít ilyen labdarúgónak, ugyanis messze elmarad attól a szinttől, melyet példának okáért Michel Platini, vagy Alessandro Del Piero képviseltek. Ennek ellenére az argentin egyértelműen magáénak tudhatja a fent említett futballisták tehetségét, a gátat pedig leginkább mentalitása jeleneti számára, ám Andrea Pirlo segítségével ezen is javíthat, ennek bekövetkeztekor pedig a világ legjobb támadói közé emelkedne.

Dybala egy hatalmas bajnok, ezt pedig tökéletesen bebizonyította a Napoli elleni összecsapáson, mikor közel három hónapos kihagyás után lépett pályára csereként, majd alig négy perccel később már be is vette az ellenfél kapuját. A jövő Juventusát véleményem szerint mindenképpen rá kellene építeni, s körülötte olyan szellemiséggel rendelkező társakat kellene játszatni, mint Federico Chiesa, vagy Juan Cuadrado, akik idővel egytől-egyig a Zebrák legendái közé emelkedhetnek. Cristiano Ronaldóra ezzel párhuzamosan nincs szüksége egy újjáépülő csapatnak, hiszen az elmúlt évek során minden tekintetben bizonyosságot nyert, hogy a portugál és Dybala kioltják egymást a pályán" – tette hozzá a korábbi elnök. 

A hírek szerint a vezetőség semmiképpen sem ajánlana többet 10+3 millió eurónál az argentinnak, ám a játékos kitart 15 milliós követelése mellett, ekképp pedig adja magát a kérdés, hogy egy új projekt jövőbeli alappillérének jár-e ekkora összeget kitevő fizetés. 

"Ha egy klubvezető szemével tekintek a kontraktussal kapcsolatos kérdésekre, kijelenthetem, hogy a világ futballcsapatainak anyagi helyzete igen széles skálán mozog. Az Öreg Hölgy körüli szituáció rendkívül összetett, mivel viszonylag nagy adóssággal rendelkeznek, viszont évente plusz 1-2 millió euró nem befolyásolná jelentősen a Bianconeri költségvetési mérlegét. Ha én lennék döntési pozícióban, mindenképpen megadnám Dybalának a kért összeget, mivel egyetlen szempontból sem bírna nagy jelentőséggel, a szóban forgó futballista megtartása pedig elsőbbséget kellene, hogy élvezzen, attól függetlenül, hogy kiket lehetne megszerezni esetleges elcserélésével.

Mindazonáltal, ha a Juventus mindenáron ki akarja árusítani a jövőt, a vezetőség őrült lenne, ha ezt nem idén nyáron akarná kivitelezni, hiszen a szerződés kifutásáig még viszonylag sok idő van hátra, Dybala piaci értéke pedig lehetővé teszi az átadólistára való felvételét is. Ha Fabio Paratici veszteség nélkül szeretne kiszállni az üzletből, mihamarabb lépnie kell, máskülönben hatalmas presztízsveszteséget kockáztat" – foglalta össze gondolatait Cobolli Gigli.