Helyzetjelentés – Az utánpótlás és a női csapat

juve_logo.jpgHajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy imádott klubunk nem csak egy felnőtt férfiegyüttesből áll, hanem van egy tartalék, egy ifjúsági és egy hölgyek által alkotott gárda is, akikről általában igencsak keveset hallhatunk. Ezt a hiányt szeretnénk pótolni ma induló sorozatunkkal, ami mindig az aktuális hét eseményeit fogja bemutatni.

Ezúttal csak az U23-as együttes eredményeiről számolhatunk be, ugyanis a női csapatnak a hétre nem volt betervezve meccs, míg a Primaverának elmaradt az Empoli elleni találkozója.

A Juventus B csapata ezúttal a szokásostól is rosszabb eredményeket hozott, ugyanis egy héten belül kétszer is úgy kapott ki, hogy még gólt se lőtt. Hétfőn a negyedik helyezett Pro Patria ellen az alábbi kezdővel indultak neki Zauliék, ám 1-0-ás vereségbe futottak bele. Már a hatodik percben megszerezte a vezetést a hazai együttes, amikor is Riccardo Capellini a szezonban már sokadjára hibázott, és a saját kapuja előtt eladja a labdát, ugyanis egy keresztlabdával próbálta megjátszani Paolo Gozzit, ám nem sikerült neki. Az ellenfél játékosai nagyon csúnyán megforgatták a Juventus hátvédjeit, míg az Atalanta-nevelés Emmanuel Latte Lath a kapuba nem juttatta a játékszert. Ezt követően végig dominált a Pro Patria, és sok esetben a szerencsén, a kapufán, illetve a játékvezetői döntéseken, s Nocchi kapuson múlt, hogy ebből nem lett komolyabb vereség. Egyetlen ziccerét az utolsó percekben alakította ki a zebra-gárda, amikor Alejandro Márques lőtt a kapu mellé nem sokkal.

Tegnap ismét javítási lehetőség előtt álltak, de ezzel sem tudtak élni. Zauli próbált variálni a kezdőn, a 3-4-1-2 helyett ezúttal 3-4-2-1-el állt ki. Ezzel sem sikerült elkerülni a vereséget, a Serie A-s tapasztalattal rendelkező Moreno Longo vezette Alessandria 2-0-ás vereséget mért a Juventus B-re. A második helyezett L'Orso dominánsan kezdte az összecsapást, aminek a 35.-ik percben lett meg a gyümölcse, mikor egy szögletet követően Umberto Eusepi a kapuba kotorta a labdát. A hazaiak tovább nyomtak a félidő végéig, míg a második játékrészt már a Bianconeri kezdte valamivel jobban, de komoly ziccerekről most sem beszélhetünk. A 72.-ik minutumban ismételten Eusepi szegte kedvét a torinóiaknak, mikor egy lapos beadást követően betalált. Ezen az összecsapáson is csak az volt a kérdés, hogy mennyivel kap ki a Juve, ugyanúgy voltak kimaradt ziccerek, kapufa és a játékvezetőnek is meglett volna a lehetősége büntetőt ítélni.

Sorozatban ez már a harmadik veresége volt az U23-as együttesnek, ezek után pedig nem elképzelhetetlen, hogy Lamberto Zauli alatt elkezd inogni a pad, ugyanis egyre inkább veszélyben forog a Play-Offot jelentő pozíciók egyike. Jelenleg kilencedikek 46 begyűjtött egységgel, a tizenegyedik Pergolettese csak három egységgel van lemaradva, igaz, az Öreg Hölgy két mérkőzéssel kevesebbet játszott. A következő meccs szerdán kerül megrendezésre, amikor is a Pistoieséhez látogat a Juve, és csak a győzelemmel térhetnek haza, ugyanis a tizennyolcadik helyezett Olandesina már tizenegy mérkőzése nyeretlen.

Ugyan a hölgyek nem léptek pályára, ám hír van a csapat háza tájáról, ugyanis két jobbhátvéd, a 33 esztendős finn Tuija Hyyrynen és 22 éves dán Matilde Lundorf Skovsen is meghosszabbította a szerződését 2022-ig.