Borriello: "Pirlo egyetlen hibát követett el"

pirlo_mistake.jpgAz egykori olasz csatár, Marco Borriello a tegnap délután folyamán igen rövid, ám annál velősebb és erősebb nyilatkozatot adott az olasz sportsajtónak, melyben megnevezte az egyetlen hibát, melyet véleménye szerint az Öreg Hölgy mestere, Andrea Pirlo elkövetett edzői karrierje során, mely tévútra lépés a Maestro egész pályafutását alapvetően befolyásolhatja. 

A jelenleg harmincnyolc esztendős futballista az AC Milan és a Juventus együtteseiben futballozva is az egykori középpályás csapattársának mondhatta magát, interjújában pedig igyekezett kielemezni a Bianconeri idei bukdácsolásának legfőbb okát, mely több szakértő szerint is a mester személyének köszönhető. 

Egyes híresztelések a Bajnokok Ligájából való kiesést, valamint a Benevento elleni kudarcot követően a napokban máris arról számoltak be, hogy a fekete-fehérek nagy erőkkel keresik az újonc tréner utódját, mivel a vezetőség a lesújtó eredmények miatt immár közel sem viseltet olyan bizalommal Pirlo iránt, mint korábban, míg ezzel párhuzamosan a calcio korábbi és jelenlegi meghatározó alakjai sorra szólalnak meg az olasz rekordbajnokkal kapcsolatos kérdésekben. 

Az idén januárban a spanyol harmadosztályban vitézkedő UD Ibiza alakulatától visszavonuló támadó úgy véli, hogy Pirlót nem helyénvaló az idény során jellemző taktikai mellényúlások, valamint a labdarúgók mentalitásának hibássága miatt számon kérni, mivel mindent összevetve csak egyetlen tévesztésnek köszönheti a jelenlegi helyzetet, mégpedig annak, hogy augusztusban elfogadta az Andrea Agnelli által felkínált vezetőedzői megbízatást. 

"Pirlo egyetlen hibát követett el, mégpedig tavaly nyáron, mikor úgy vélte, hogy képes lesz problémák nélkül Maurizio Sarri örökébe lépni a Juventus kispadján, mely feltételezés helytelensége mostanra minden tekintetben bebizonyosodott" – jelentette ki a La Gazzetta dello Sport kérdésére. 

"Ezzel együtt természetesen igaz, hogy ha az Öreg Hölgy keres meg egy ehhez hasonló ajánlattal, igen nehéz visszautasítani az érdeklődésüket, ugyanakkor Andrea helyében kellően szerény maradtam volna, s kitartottam volna a nekem megszabott eredeti feladat, azaz az U23-as alakulat irányítása mellett. Úgy vélem, hogy ez Pirlo egyetlen, ám ennek ellenére meghatározó hibája" – szögezte le Borriello.