Arthur: "A szezon pozitívan zárulhat"

arthur.jpegA Juventus középpályása, Arthur Melo egy tegnapi nap folyamán adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy rendkívül örül hosszadalmas sérüléséből való visszatérésének, illetve kijelentette, hogy feltett szándéka segítenie együttesét a hátralévő bajnoki mérkőzések során, mivel szerinte az Öreg Hölgy szezonjának mérlege még mindig pozitív lehet.

A huszonnégy éves futballista nem sokkal ezelőtt, a Lazio elleni összecsapáson csatlakozhatott ismét az alakulathoz egy, a lábával kapcsolatos problémáját követően, elmondása szerint pedig annak ellenére, hogy a továbbiakban a tőle telhető legjobb forma szerint kíván futballozni, továbbra sem érzi magát 100%-osnak.

"Az elmúlt időszakban igen furcsa, s kifejezetten szerencsétlen sérülésen mentem keresztül, ugyanakkor rendkívül szerencsésnek érzem magam, mivel egy nagyszerű klub futballistájának mondhatom magam, ahol kiváló szakemberek vannak körülöttem, ezen felül pedig a csapattársaim, s a személyes stábom is rengeteget segítettek nekem" – jelentette ki a Sky Sport Italia kamerái előtt helyet foglalva.

"A fent említett személyek kivételes szakemberek, akik évek óta szoros összhangban tevékenykednek, s mindent megtettek annak érdekében, hogy minél hamarabb pályára léphessek, ennek eredményeképp pedig most már sokkal jobban érzem magam.

A visszatérésem ellenére még rengeteg munka áll előttünk, ugyanis még mindig nem vagyok 100%-os állapotban, ám már nagyon várom, hogy ismét teljes értékű munkát végezhessek, s minél többet segítsek a társaimnak, valamint az edzőmnek. Mindenképpen futballozni szeretnék, ezért pedig mindent megteszek, hogy a gyógytornászok és az orvosok közreműködésével minél előbb csúcsformába lendüljek."

A Bianconeri mögött meglehetősen kétélű szezon áll, ugyanis a Zebrák a Portóval szemben kiestek a Bajnokok Ligájából, s az utóbbi évekkel ellentétben mindössze a harmadik helyen állnak az olasz pontvadászatban, ugyanakkor elhódították a Supercoppa Italianát, valamint a Coppa Italia döntőjébe is bejutottak, ám a középpályás úgy véli, hogy a fekete-fehérek idénye továbbra sem veszett el.

"Még rendkívül korai lenne megítélni a szezonunkat, mivel a bajnokság kimenetele továbbra is nyitott, s még nem dőlt el a Scudettóért folyó harc sem. Ha sikerülne megnyernünk a Serie A-t, valamint a Coppa Italiát, melynek már korábban bejutottunk a döntőjébe, pozitív mérleget vonhatunk az idény végén.

Természetesen a legnagyobb célkitűzésünk a Bajnokok Ligája megnyerése volt, ám sajnos idén már nem próbálkozhatunk e trófea elhódításával, viszont a továbbiakban ennek ellenére is előre kell tekintenünk, s egyedül arra szabad törekednünk, hogy a hátralévő találkozóink mindegyikét megnyerjük, mivel még mindig nem veszve semmi, a helyzet pedig nem reménytelen" – összegzett Arthur.