Pasquale Bruno: "A Juve igen kínos csapat"

bruno.jpgA többek között a Fiorentina, a Como, s a Torino egykori védője, a Zebrákról szinte mindig sarkos véleményt alkotó Pasquale Bruno egy, a mai nap folyamán adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy rendkívül kínos együttesnek tartja a Bikák városi riválisának számító Öreg Hölgyet, mivel véleménye szerint a Bianconerit egy személyben a fekete-fehérek portugál klasszisa, Cristiano Ronaldo irányítja.

A jelen pillanatban ötvennyolc esztendős korábbi futballista, aki éppen az olasz rekordbajnok kötelékéből került a Granata alakulatához, kijelentette, hogy a Juventus semmivel sem több egy átlagos csapatnál, sőt mi több, egyenesen kínosnak nevezte az Öreg Hölgyet, akik kis formátumú labdarúgókkal hangoztatják érdemeiket, miközben semmi különös tettet nem hajtottak végre.

"A Juventus egy rendkívül kínos alakulat, mind a múltja miatt, mind pedig annak révén, aminek igyekszik mutatni magát. Ugyan a Zebrák veterán védői, Giorgio Chiellini és Leonardo Bonucci nagy formátumú embereknek, valódi jelenségeknek tűnnek, semmi mást nem értek el azon kívül, hogy kilenc bajnoki címet szereztek a topligák egyik leggyengébb, az utóbbi évtizedben pedig meglehetősen egyoldalú versenysorozatában" – fogalmazott a Tiki Taka számára adott interjújában.

Pasquale Bruno a továbbiakban arról beszélt, hogy a fekete-fehérek az idei szezonban semmiféle eredményt nem tudnak felmutatni, mivel nagy sikernek beállított győzelmeik sem okoztak meglepetést számára, valamint szót ejtett az ötszörös aranylabdás támadóról is, aki szerinte minden tekintetben uralma alá hajtotta a Bianconerit.

"A Juve semmit sem ért el idén, azon kívül, hogy sikerült megverniük egy teljesen önmaga árnyékában lévő, romhalmaznak tűnő Barcelonát. Ennek ellenére az olasz lapok a spanyolországi siker másnapján már arról cikkeztek, hogy Andrea Pirlo együttese bármely ellenfél számára hatalmas kihívást jelentene. Ugyan, kérem! Szerintem ezen állításokat a szóban forgó írások szerzői sem hitték el.

A klub vezetősége teljes mértékben lerombolta saját együttesének szobrát, mivel végtelenül ostoba döntéseket hoztak az elmúlt néhány esztendőben. Kirúgták a sikeredzőjüket, Massimiliano Allegrit, akit Maurizio Sarrival igyekeztek pótolni, azonban egy évvel később őt is menesztették, mivel kizárólag Ronaldo, s az őt kiszolgáló futballisták kéréseit tartják szem előtt, akik a csapat öltözőjét irányítják.

Természetesen a játékosoknak joguk van kifejteni a véleményüket az adott helyzetekről, sőt szükséges is jelezniük, ha valami nem működik az alakulatnál. Ennek ellenére a Juventusnál zajló események teljességgel megmagyarázhatatlan fordulatot vettek, ekképp az embernek néha márt az az érzése, hogy valójában a labdarúgók igazgatják a torinóiakat" – zárta szavait a korábbi védő, aki pályafutása alatt összesen 224 Serie A-mérkőzésen lépett pályára.