Cassano: "A Juve sosem állt európai szinten"

cassano_juve_europa_szint.jpgAz egykori olasz futballista, a mindig figyelemfelkeltő nyilatkozatokat adó Antonio Cassano egy minap közzétett interjújában arról beszélt, hogy ugyan őrültség lenne kételkedni Cristiano Ronaldo képességeiben, a Juventus sosem állt egy európai topklub szintjén, melyek folyományaként természetes, hogy az Öreg Hölgy évtizedek óta szenved a Bajnokok Ligájában.

A korábban az Inter, az AC Milan, az AS Roma, valamint a Real Madrid alakulatainál is játszó exfutballista ismételten a Christian Vieri Twitch-csatornáján látható Bobo TV adásában beszélt a Bianconeriről, melyben nagyrészt természetesen a hét legégetőbb témájáról, a Porto elleni kieséséről esett szó.

"Meglepődve látom, s igen szórakoztatónak találom, hogy egyesek még azután is kételkednek Cristiano Ronaldo képességeiben, hogy a portugál klasszis öt Aranylabdát nyert az elmúlt másfél évtizedben, emellett pedig ugyanennyi alkalommal emelhette magasba a Bajnokok Ligája trófeáját, mindezt úgy, hogy több gólt szerzett a sorozatban, mint korábban bárki más" – kezdte mondanivalóját Cassano.

"Ennek ellenére továbbra is úgy gondolom, hogy e téren Ronaldo és a Juventus két teljesen különböző, egymással szöges ellentétben álló szereplője a sportágnak. Cristiano a Bajnokok Ligája történelmének királya, míg a torinói alakulat immár huszonhat esztendeje nyeretlen a kupában, ebből kifolyólag egy bukott klub Európában.

Ez azonban nem egyes futballisták, például Zinédine Zidane, Cristiano Ronaldo, vagy Gonzalo Higuaín miatt van. Egészen egyszerűen a Juventus nem rendelkezik olyan jelentős státusszal a Bajnokok Ligájában, mint például a Real Madrid, a Bayern München, a Liverpool, vagy akár az AC Milan, mely alakulatok ebből a szempontból magasan az olasz rekordbajnok fölött állnak."

Cassano szerint a fekete-fehérek vezetőségnek hiba volt azt hinnie, hogy a portugál támadó szerződtetésével egyből megszerezhetik a régóta áhított trófeát, mivel a Zebráknak nem egy-egy világsztárra van szükségük, hanem olyan labdarúgókra, akik nemzetközi szinten is képesek kiemelkedő teljesítményt nyújtani.

"A Juventus mindig Olaszország ura lesz, mivel hatalmas gazdasági fölénnyel rendelkeznek, s olyan futballstílust alakítottak ki, melynek segítségével akár már februárban eldönthetik a bajnoki cím sorsát, még úgy is, hogy meglehetősen unalmas módon, 1-0 arányban nyerik meg a találkozóikat. Ezzel ellentétben Európában mintha örök kudarcra ítéltettek volna.

Nem Ronalóban kell kételkedni, egy ekkora klasszist őrültség a kiesésért okolni. A Juve leigazolhatja őt, vagy akár Leo Messit, esetleg Diego Maradonát, a futballtörténelem legjobbját, semmire sem megy ezen játékosokkal, ha keretének nagy részét silány labdarúgók alkotják, akik képtelenek arra, hogy a BL-ben is kiemelkedően szerepeljenek, mivel semmiféle egyedi karakterrel nem bírnak.

A fennálló helyzetet élesen megmutatja, hogy a klub jelenlegi keretéből mindössze két játékos nyert világbajnokságot, vagy Bajnokok Ligáját, e két futballista pedig Gianluigi Buffon és Cristiano Ronaldo. Ez mindent elmond a jelenlegi szituációról" – összegzett Cassano.