Arrivabene és Nedvěd a klub helyzetéről

arriva_vs_benfica.jpgA Juventus és a Benfica tegnapi Bajnokok Ligája-meccse előtt az Öreg Hölgy vezetőségének két tagja, Maurizio Arrivabene vezérigazgató, valamint Pavel Nedvěd alelnök is az olasz média kamerái elé álltak, hogy röviden értékeljék a klub aktuális helyzetét, melynek keretében mindketten szót ejtettek a Max Allegri menesztését követelő drukkerekről, a szezon eddigi eredményeiről, s a folytatással kapcsolatos bizonytalanságokról is. 

"A Bajnokok Ligájában minden mérkőzés döntő fontossággal bír, így a Benfica elleni találkozó, s az összes többi csoportmeccs is. Természetesen egyelőre szó sincs arról, hogy meneszteni akarnánk Massimiliano Allegrit, még annak ellenére sem, hogy ma délután, mikor egy szurkoló azt kiabálta nekem, hogy vereség esetén rúgjuk ki a mestert, egyből azt feleltem, hogy rendben, de csak akkor, ha állja az új tréner fizetését. Ezt a mondatot érdemes a saját szövegkörnyezetében vizsgálni, mivel csak egy ártatlan viccről volt szó, amiből nem kellett volna akkora ügyet csinálni, mint amekkorát a média kreált belőle" – jelentette ki Maurizio Arrivabene az Amazon Prime Video stábjának. 

"Ezzel a megjegyzéssel csak egy kis könnyed hangulatot szerettem volna teremteni, mivel véleményem szerint a futballt sem kellene annyira véresen komolyan venni, mint ahogyan tesszük. Érdemes lenne időnként bevenni egy nyugtatót, hátradőlni, s csak sodródni az eseményekkel, majd örülni sikereink miatt, vagy talán nevetni kudarcainkon. A mercato során egyetlen fontos játékosunkat értékesítettük Matthijs de Ligt személyében, mivel a Juventus, ellentétben a Benficával, nem azért tart keretében klasszisokat, hogy később eladja őket, hanem, hogy segítségükkel feljusson a csúcsra. 

Minden klubnak megvan a saját stratégiája, a mi koncepciónk pedig az volt, hogy tapasztalt, kiváló képességekkel bíró labdarúgókkal erősítsük meg együttesünket, s hogy ezen játékosok mellett keretünkben tartsuk azt a három ígéretes fiatalt, akiket a múlt héten mutattunk be a sajtó előtt, hiszen ezáltal megteremtettük a szükséges egyensúlyt a saját nevelésnek számító ifjak, valamint a máshonnan érkező bajnokok között, ami véleményünk szerint megteremtheti egy sikerekben gazdag jövő alapjait" – összegzett a szakember. 

nedved_vs_benfica.jpg"A mai találkozón túl még egy meccset kell játszanunk a szezon első szakaszában, ezután pedig számot fogunk vetni eddigi teljesítményünkről. A bajnoki rajt minden szempontból elnyerte tetszésemet, mivel egy stabil csapat benyomását keltettük, s jó eredményeket értünk el, miközben hátrányunk az éllovasokhoz képest alig négy pontot tesz ki, ami egy kis szerencsével kevesebb is lehetne. A ma esti összecsapás bizonyára nagy hatással lesz későbbi szereplésünkre, ám nem rendelkezik döntő fontossággal, hiszen ha ma nem sikerülne nyernünk, lesz még lehetőségünk javítani a továbbiakban" – szögezte le Pavel Nedvěd a Sky Sport Italia munkatársának. 

"Az utóbbi napokban kissé nehezünkre esett koncentrálni a Salernitana ellen történtek miatt, hiszen a vasárnapi meccs mindannyiunk számára egy érzelmekkel teli, nehéz összecsapást hozott. Mindenki tisztában van a történtekkel, ezért pedig most nem is pazarolnám a szót ennek értékelésére, a lényeg azonban az, hogy a szóban forgó eseményeket követően nem volt egyszerű talpra állnunk, még akkor sem, ha az ilyen esetek után az a legjobb orvosság, ha megpróbálunk minél hamarabb túllendülni a dolgon. 

Annak ellenére, hogy számos nagyszerű játékosunk esett ki sérülés miatt az elmúlt időszakban, ez nem adhat felmentést számunkra az eredményekért. Bár az eddig elvesztett pontokat már senki nem fogja visszaadni számunkra, most itt az ideje annak, hogy végre a pályán bizonyítsuk valós értékünket, elvégre a futballban minden csapat annyit ér, amilyen teljesítményt letesz az asztalra. Alapvető játékfelfogásom közel áll Max Allegrihez, mivel én is azon az állásponton vagyok, hogy inkább mutassunk be csúnya futballt, ha mindez eredményt hoz számunkra, mint hogy játsszunk szépen, és kapjunk ki méltósággal. A Juventust mindig is győzelmei, nem pedig játékának látványossága miatt kedvelték a szurkolók, hitvallásunk alapján pedig egy dolog sem fontosabb a sikereknél, mely felfogásnak végre meg is kellene felelnünk" – zárta szavait a cseh klublegenda.