Vezetőségi nyilatkozatok a PSG elleni meccs előtt

nedved_pre_juve_pdg.jpgA Juventus tegnap esti, PSG elleni meccsét megelőzően a torinói klub vezetőségének két tagja, Pavel Nedvěd alelnök, illetve Maurizio Arrivabene vezérigazgató is az olasz média kamerái elé álltak, hogy ott próbálják meg értékelni a csapat helyzetét, beszélve a Bajnokok Ligája-kiesésről, valamint a sérültekről, illetve az érintett labdarúgók kilátásairól is. 

"Rendkívül csalódottak vagyunk a kiesés miatt, azonban még mindig van lehetőségünk bejutni az Európa-ligába, mely ugyan nem egy olyan szintű versenysorozat, mint a Bajnokok Ligája, sportszakmai és anyagi szempontból mégis fontos helyet foglal el a labdarúgás világában. Csapatunk az év eleje óta küszködik kisebb-nagyobb sérülésekkel, mostanra pedig elértünk egy olyan pontot, ahol 12-13 játékosunkat kell nélkülöznünk, ami felfoghatatlanul soknak számít, s emiatt mindenképpen fel kell tennünk magunknak néhány komoly kérdést a klub működésével kapcsolatban. Ebből a szempontból szerencse, hogy a klubfutball november 13-án szünetre vonul, mivel ekképp lesz időnk arra, hogy átfogóbb értékelést készítsünk helyzetünkről" – jelentette ki a cseh legenda a Mediaset Infinity számára. 

"Ezeknek a felméréseknek mindenre ki kell terjedniük, ugyanis nem helyes, hogy kiestünk a BL-ből, ráadásul úgy, hogy első öt meccsünkből négyet is elvesztettünk. A bajnokságban eközben nagy lemaradást hozunk össze, ami még akkor is rossznak számít, ha már most több pontot gyűjtöttünk, mint a tavalyi idény ugyanezen szakaszában. A helyzet kiértékelése alatt nem csak a mester kilétét értem, hanem általánosságban fogalmazok, mivel a felelősség mindenkié, edzőé, játékosé, s példának okáért alelnöké egyaránt. Az elmúlt hónapokban elrontottunk néhány dolgot, s most arra kell törekednünk, hogy kijavítsuk ezeket a hibákat. 

Úgy vélem, hogy mikor minden sérültünk visszatér majd, végre azt a csapatot fogjuk látni, melyet a nyáron felépítettünk, s ami tapasztalt kiválóságok és fiatal tehetségek elegyéből áll majd. Elképzeléseink alapján mindenképpen szeretnénk állandó lehetőséget biztosítani a keret ifjú reménységeinek, s ez akkor sem fog megváltozni, mikor a nagyobb rutinnal rendelkező labdarúgók ismét bevethetőek lesznek.

Paul Pogba esetében semmit sem csinálnék másképp, mivel nem kényszeríthetünk arra egy játékost, hogy műttesse meg magát. Paul nyár végén a konzervatív terápia mellett tette le a voksát, mely azonban nem hozta meg a kívánt eredményt, ahogy az operáció után sem következett be azonnali és gyors javulás a középpályás állapotában. A döntés, miszerint a francia lemondott a világbajnoki részvételről, ismét csak arról árulkodik, hogy milyen nagyszerű embert, s milyen kiváló játékost tisztelhetünk személyében" – összegzett Nedvěd. 

arriva_vs_benfica.jpg"Nyilvánvaló, hogy ha arról beszélnénk, hogy elégedettek vagyunk az eddig látottakkal, akkor hazudnánk, mivel nem kellemes dolog ilyen korán kiesni a Bajnokok Ligájából, viszont most a PSG elleni meccsel kell foglalkoznunk, hogy tavasszal tovább folytathassuk európai menetelésünket, még akkor is, ha ez már nem a BL lesz, hanem egy másik, általában alacsonyabb színvonalúnak tartott versenysorozat, ahol ettől függetlenül persze mindent bele fogunk adni kvalifikációnk esetén" – szögezte le Arrivabene a Sky Sport Italia munkatársának. 

"Nagyon fontos, hogy továbbra is lehetőségünk legyen európai kupameccseket játszani, s nem csak azért, hogy láthatóak maradjunk a nemzetközi kupaporondon, hanem azért is, mert ennek hiányában gazdasági szempontból is igen nehéz helyzetbe kerülnénk számításaink alapján. Nem gondolnám, hogy a sérültek magas számáról a klubnál dolgozó szakemberek tehetnének, mivel sportközpontunk egy nagyon jól felszerelt létesítmény, ahol minden egyes eszköz a csapat rendelkezésére áll, mely a megfelelő felkészüléshez szükséges. 

Egyértelmű, hogy klubunknak komolyan kell vennie ezt a kérdést, ezért pedig nemrég egy olyan szakembert is stábunk részévé tettünk, akinek feladata a keret produkciójának felügyelése és elemzése lesz, különös tekintettel az egészségügyi gondokra. Abban bízunk, hogy az ő észrevételei és elemzései által pontosabb képet fogunk kapni a problémák gyökereiről, mivel ez az első lépés ahhoz, hogy eljussunk a helyzet megoldásához" – zárta gondolatait az olasz szakember.