Chiesa és Morata a mérkőzésről

morata_rabiot.jpgA Juventus Lazio ellen aratott, 3-1-es sikerét követően a csapatok trénerei mellett egyes játékosok is az olasz sportsajtó kamerái elé álltak, hogy értékeljék a látottakat, s felvilágosítást adjanak a torinói együttes helyzetével kapcsolatban. 

A Bianconeri részéről a tegnap este duplázó, ezen két találatával pedig immár 16 gólnál járó Álvaro Morata nyilatkozott először a médiának, mondanivalójában pedig többek között szót ejtett a mögötte álló hetek nehézségeiről, illetve jövővel kapcsolatos reményeiről is, kijelentve, hogy az Öreg Hölgy továbbra is versenyben van a Scudetto megszerzéséért. 

"Az utóbbi három hetem meglehetősen nehéz időszak volt számomra, ám mostanra jól érzem magam, s remélem, hogy a keddi találkozó idejére még jobb állapotban leszek majd. Annak ellenére, hogy a riválisaink közül mindenki a folytonos botlásainkra vár, továbbra is talpon vagyunk, a célunk pedig az, hogy a megkezdett munkát folytatva haladjunk előre az utunkon" – kezdte mondanivalóját a spanyol támadó a DAZN kamerái előtt. 

Ugyan az Atlético Madrid együttesétől kölcsönben visszatérő center remek idényt fut az olasz rekordbajnoknál, sokak számára feltűnő, hogy igazán kiemelkedően a csapat első számú sztárjának, Cristiano Ronaldónak hiányában teljesít. 

"Amikor megadatik számodra, hogy a labdarúgás történelmének legjobb támadója mellett futballozz, az a helyes, ha mindig azon gondolkodsz, hogy milyen módon segíthetsz neki a gólszerzésben. Cristiano egy valóságos gép, egy robot, ha pedig nincs a pályán, teljesen más módon játszunk, mint a jelenlétében. Nem frusztrál, hogy több találatot szerez, mint én, mivel gólpasszokat is szívesen osztok ki, a lényeg, hogy valamilyen formában a csapat segítségére legyek."

Ugyan a Serie A címvédője rendületlenül folytatja felzárkózását a tabella első két helyén álló milánói együttesekhez, az olasz rekordbajnok és az éllovas Inter között továbbra is jelentős pontkülönbség áll fenn. 

"Még egyszer leszögezném, hogy aki nem hisz a Scudettóban, az nem követi az összecsapásinkat, míg akik továbbra is bizakodnak bennünk, minden bizonnyal az összes mérkőzésünket megtekintik. A legfontosabb célom mindig is a győzelem elérése volt, s még akkor is boldog lennék, ha csak egy gólt szereznék az idényben, mivel már ezáltal is hozzátettem valamit a csapatom sikeréhez.

Már a visszatérésemkor is kijelentettem, hogy nem az számít, hogy hány találattal szolgálom az együttest. Nem az lebeg a szemem előtt, hogy 40 gólt lőjek, mivel kizárólag az együttes diadala érdekel" – összegzett Morata. 

A spanyol labdarúgót követően a Juventus egyik legnagyobb idei meglepetése, a nyári mercato során a Fiorentina gárdájától leigazolt Federico Chiesa állt a kamerák elé, kijelentése szerint pedig a rossz kezdet ellenére a Bianconeri teljes mértékben bebizonyította, hogy képes a végsőkig harcolni a sikerek érdekében. 

"Ma este remek teljesítményt nyújtottunk, azonban csak a Lazio gólját követően voltunk képesek felpörögni, ami a későbbi eseményektől függetlenül is nagy hibának számított. Megmutattunk, hogy a helyén van a szívünk, s egyértelműen bebizonyítottuk, hogy szükség esetén akár összeszorított fogakkal is képesek vagyunk a végsőkig küzdeni" – értékelt a DAZN-nak. 

"A Verona elleni döntetlen lesújtó eredmény volt számunkra, elsősorban azért, mert az az összecsapás a taktikai részletekről szólt, az ellenfelünk pedig pontosan e tekintetben volt képes fölénk kerekedni, azonban ma este magabiztosan futballoztunk, s határozott választ adtunk a minket kritizálóknak. 

A Lazio nagyszerűen teljesített, mivel egy kiváló együttesről beszélünk, mellyel továbbra is igen komoly tényezőként kell számolni a bajnokság élmezőnyében, ebből kifolyólag rendkívül fontos összecsapás állt előttünk. Ennek ellenére tisztában vagyunk vele, hogy minden egyes összecsapásunk egy döntő jelentőségével bír, mivel csak akkor lehetünk bajnokok, ha a kellő komolysággal kezeljük a velünk szembejövő megmérettetéseket és ellenfeleket."

Az olasz szélső 1-1-es állásnál gólpasszt adott Álvaro Moratának, elmondása szerint pedig egyébként is kirobbanó formában érzi magát, mely rajta kívül az egész keretről elmondható. 

"Azt teszem, amire az edzőm kér. Ha sikerül visszaszereznünk a labdát, az mindenekelőtt a csapat által kifejtett nyomásnak, s nem az egyéni megmozdulásoknak köszönhető. Ugyan a gólpasszt én osztottam ki, azonban a találat mindannyiunk közös erőfeszítésének gyümölcse, hiszen az egész csapat keményen dolgozott azért, hogy visszaszerezzük a játékszert. 

A ma esti teljesítmény után bátran kijelenthetem, hogy egytől-egyig remek formában vagyunk, mivel valami egészen különleges tűz szikrái találhatóak meg bennünk, melyek képesek a megfelelő motivációval szolgálni számunkra az összes versenysorozatban, legyen szó a Serie A-ról, a Bajnokok Ligájáról, vagy akár a Coppa Italia küzdelmeiről" – összegzett Chiesa.