Lichsteiner: "A Juve nyer, mikor kötelező győznie"

pirlo_lischstiner.jpegA Juventus és a Lazio korábbi futballistája, Stephan Lichtsteiner a két együttes ma esti összecsapásának alkalmából érdekes nyilatkozatot adott az olasz sportsajtónak, melyben többek között beszélt a római és a torinói alakulatnál szerzett élményeiről, illetve megnevezte a találkozó esélyesét is. 

Az egykori svájci válogatott jobbhátvéd mindenekelőtt volt csapatainak erősségeiről igyekezett tanúbizonyságot adni, kijelentve, hogy mindkét olaszországi alakulatánál igen jól érezte magát, mivel számos nagyszerű emberrel ismerkedett meg ezen időszakok alatt. 

"Úgy is mondhatnám, hogy a Juve-Lazión a karrierem két legfontosabb csapata mérkőzik meg egymással, ekképp ez a találkozó pályafutásom mérkőzése is egyben, mivel míg Rómában elképesztő embereket ismertem meg, Torinóban hét bajnoki trófeát emelhettem a magasba" – kezdte mondanivalóját a Sasok szerelésében 2008 és 2011, míg a Bianconeri színeiben 2011 és 2018 között futballozó egykori játékos a La Gazzetta dello Sport újságírójának. 

"A Serie A-ban töltött éveim alatt megismerkedtem a győzelem kultúrájával, s olyan barátokra leltem, akikkel örök életre szoros kapocs fog összekötni. Ugyan a koronavírus miatt már több mint egy éve nem láttam őket, remélem, hogy hamarosan ismét együtt lehetek velük. Úgy vélem, hogy a ma esti mérkőzés igen küzdelmes, s nehéz összecsapás lesz, mivel mindkét csapatra hatalmas nyomás nehezedik a helyzetük miatt. 

A Juventusnak kötelező nyernie, ha továbbra is versenyben szeretne maradni a Scudettóért, míg a Lazio a Bajnokok Ligája-indulást érő helyek egyikére kíván odaérni, ám jelen pillanatban igen távol van ezen pozícióktól. Tapasztalatból mondnom, hogy az Öreg Hölgy győzelmet arat, mikor ezt kell tennie, ebből kifolyólag 2-1-es Juve-sikerre számítok."

Lichsteiner úgy véli, hogy a Zebrák és az Inter között húzódó szakadék ellenére az olasz rekordbajnok képes lehet beérni a Nerazzurrit a tabella élén, valamint azt is elmondta, hogy a torinóiak szerinte egyáltalán nincsenek akkora válságban, mint amekkora krízist emlegetnek velük kapcsolatban. 

"A Bianconeri beérheti a tabella élén álló Intert, mivel pontosan tisztában vannak vele, hogy milyen módon kell győzelmeket aratni, illetve a keretük is rendelkezik az ehhez szükséges minőséggel. Továbbra is versenyben vannak az összes sorozatban, melyekben érdekeltek, míg a milánóiaknak már csak a bajnokságra kell összpontosítaniuk. 

Nem gondolnám, hogy a Juventus válságban lenne. Egy új projekt legelején vannak, a korábbitól eltérő utak megkezdésekor pedig mindig szembe kell néznünk kisebb-nagyobb nehézségekkel. Bár Antonio Conte egy igazi győztes, akivel minden egyszerűbbé válik, mivel pontosan tudja, mit kell tennie, mikor az együttese előnyben van, véleményem szerint a Scudettóért folyó verseny továbbra is nyitott. Könnyen előfordulhat, hogy egy csapat nyomás alatt rosszabbul kezd el teljesíteni, ez pedig bármelyik esélyes alakulattal megtörténhet a továbbiakban."

A svájci labdarúgó, aki négy esztendőn keresztül az Öreg Hölgy jelenlegi mesterének, Andrea Pirlónak csapattársa volt, kijelentése szerint rendkívül bátor embernek tartja az egykori középpályást, akinek azonban továbbra is időre van szüksége a sikerek eléréséhez. 

"Andrea egy rendkívül bátor ember. Ha az idei szezonban nem is nyeri meg a bajnoki trófeát, egy olyan csapatot épít, mely a következő esztendőkben ismét igen sikeressé válhat. Még mindig szüksége van némi időre, ám biztos vagyok benne, hogy sikeres tréner válik majd belőle. 

Meggyőződésem, hogy a Juve ki fogja ejteni a Portót a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi visszavágóján, a későbbi sikerekhez azonban némi szerencsére is szükségük lesz a negyeddöntők és az elődöntők sorsolásakor" – zárta szavait Lichsteiner.