Cassano: "Ronaldo megbukott a Juventusnál"

cr3640.jpgAz egykori olasz csillag, Antonio Cassano ismét véleményt alkotott az Öreg Hölgy portugál klasszisáról, Cristiano Ronaldóról, megerősítve, s egyúttal kibővítve legutóbbi kijelentését, miszerint a játékos egyértelműen megbukott a Bianconerinél. 

A korábban hatalmas tehetségnek tartott futballista elmondása szerint az ötszörös aranylabdás támadó szerződtetése hatalmas mellényúlásnak bizonyult a torinóiak részéről, mivel a Real Madrid együttesétől megszerzett futballista képtelen volt elérni leigazolásának legfőbb célját, hiszen az olasz rekordbajnok azóta sem volt képes felülni Európa trónjára, sőt még távolabb került a hőn áhított sikertől.

"Cristiano kontraktusa még egy esztendeig érvényes, azonban kijelenthető, hogy a Juventusnak vele együtt sem sikerült elérnie a Bajnokok Ligája-győzelmet, annak ellenére, hogy ez volt szerződtetésének elsődleges célja. Ronaldo érkezése óta a csapat az utóbbi évek legrosszabb eredményeit produkálja" – kezdte mondanivalóját a többek között a spanyol fővárosiaknál is megforduló játékos.

"Úgy vélem, hogy az eddig begyűjtött két bajnoki címet nélküle is megszerezték volna, hiszen Olaszország legjobb keretével rendelkeznek. Egyértelműen hibás elképzelés volt leigazolni őt, mivel megbukott a Juventusnál. Ezt megelőzően, 120 éven keresztül kizárólag a győzelem számított a klubnál, ez pedig a mostani rossz formájuk ellenére a mai napig meghatározza a klub identitását, hiszen pontosan emiatt igyekeztek új útra térni, előbb Maurizio Sarri, majd Andrea Pirlo irányítása alatt.

Ez azonban mindeddig egyáltalán nem sikerült nekik, mivel Ronaldo semmilyen szinten nem illeszthető be Pirlo elképzeléseibe. Neki a góllövés az élete, ez pedig egy olyan tevékenység, amit akár ülve is el tudna végezni. Természetesen nem arról van szó, hogy rossz futballista lenne, mivel balról középre húzva bármire képes a tizenhatoson belül, a levegőt pedig egyedül uralja, hiszen a fejpárbajokban szintén kiemelkedően teljesít.

Andrea hátulról kívánja felépíteni együttesének támadásait, s magas letámadást akar gyakorolni az ellenfelekre. Ronaldo az akciók befejezésénél páratlanul nagyszerű fegyver lehet, ám a csapatjátékból igen csekély mértékben veszi ki a részét. A Juventus rossz üzletet kötött vele, hacsak a következő két kiírásban nem sikerült megszerezniük a Bajnokok Ligája trófeáját."

Cassano arról is szót ejtett, hogy véleménye szerint egyedül volt csapata, az Inter számít a Scudetto esélyesének, valamint kijelentette, hogy a legszórakoztatóbb futballt az Atalanta, illetve az AS Roma mutatja be a bajnokság együttesei közül.

"Az Inter már csak a bajnoki címért van versenyben, hiszen kiestek az európai kupasorozatokból, továbbá a Coppa Italia küzdelmeiből is. Ha a szezon végén nem emelik magasba a trófeát, az hatalmas kudarcot fog jelenteni számukra. A Nerazzurri futballja mellett igen kedvelem az Atalanta játékát, valamint természetesen a Roma is közel áll a szívemhez.

Úgy vélem, hogy Paulo Fonseca remek tréner, s nem is értem, hogy miként merülhetett fel a leváltása. A szezon elején mindenki úgy tartotta, hogy a Roma számára a negyedik hely tökéletes pozíció lenne, most pedig pontosan itt állnak, megelőzve az Atalantát, a Napolit, s a Laziót is, mégis sokan a menesztését követelik. Nem értem ezt a gondolkodásmódot. Az Arsenal például kereken 12 esztendeig nem nyert semmit, mégis megtartották Arsène Wengert, még akkor is, ha a szakember állandóan a sajtó össztüze alatt állt" – zárta szavait az egykori olasz futballista.