D'Amico: "Fagioli Del Piero útjára léphet"

bab.jpegA Juventus fiatal tehetsége, Nicolò Fagioli az elmúlt időben több hírforrás érdeklődését is kiváltotta, ezen portálok közül pedig nem egy foglalkozott az ifjú középpályásban rejlő nagy lehetőségekkel, valamint a húsz esztendős labdarúgó életútjával.

A mostanra az olasz rekordbajnok állandó kerettagjává váló játékos ügynöke, Andrea D'Amico a minap hosszabb interjút adott a torinói illetőségű Tuttosportnak, melyben többek között szót ejtett Fagioli reményeiről, terveiről, valamint az Öreg Hölgy együttesében való bemutatkozás jelentőségéről is, elmondva, hogy reméli, hogy ügyfele hasonló karriert futhat be a fekete-fehéreknél, mint a csapat legnagyobb legendája, Alessandro Del Piero.

"Nicolò számára rendkívül különleges pillanat volt a debütálás. Igen boldogok vagyunk, mivel igen nagy bizalmat fektettünk a Juventus szakértelmébe, a klub pedig tökéletesen kezelte a helyzetünket" – kezdte mondanivalóját a napilap újságírójának.

"A vezetőség világos tervekkel rendelkezett Fagiolival kapcsolatban, akit szépen, fokozatosan építettek be az első csapat keretébe, miután végigjárta az utánpótlásban szereplő együtteseket. E folyamat minden egyes lépésénél szoros együttműködésben tevékenykedtünk a klubbal, hogy a lehető legjobb döntéseket hozhassuk meg.

A Juventus úgy döntött, hogy saját kötelékében számít a játékosra, s fejlődési lehetőséget biztosít számára az U23-as alakulatnál, mely az olasz harmadosztályban futballozik. Sosem gondolkodtak Nicolò eladásán, mivel mindvégig számítottak rá, a Serie C-be való szereplés pedig igen hasznos volt számára."

D'Amico az interjú végéhez közeledve kijelentette, hogy nagy jövőt jósol a fiatal reménységnek, aki az elkövetkezendő tizenöt évben a fekete-fehérek meghatározó futballistája lehet, feltéve, ha a klubvezetés nem adja őt kölcsönbe, vagy véglegesen ahogy az például Moise Keannel, illetve Sebastian Giovincóval is tették.

"Nicolò sok szempontból hasonlít Alessandro Del Pieróra. Rendelkezik azzal a higgadtsággal, ami Alexet is jellemezte, továbbá képes olyan klasszis szinten teljesíteni, melyet a Juventus megkövetel a labdarúgóitól. Ugyan Fagioli még csak húsz esztendős, a jelen egy nagyszerű történet kezdetének bizonyulhat.

Hasonló karriert kívánok neki, mint amilyen Del Pierónak is jutott, s úgy vélem, hogy a Juventus célkitűzése szintén ennek elérése. Minden vágyam, hogy lássam, ahogy Nicolò a következő másfél évtizedben meghódítja Torinót" – összegzett az ügynök.