Beharangozó – a Crotone elleni meccs

loghi_400x400_0014_crotone.pngA bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is úgy kapott ki a Juventus, hogy teljesen vállalhatatlan produkciót nyújtott a pályán. Ennek tükrében egészen hihetetlennek tűnik, hogy még mindig van esély a bajnoki címre, és Chiesa góljának köszönhetően a továbbjutásra is. A liga utolsó helyén álló Crotonénál kellemesebb ellenfél nem is jöhetne szembe jelen pillanatban abból a szempontból, hogy a formajavulásra vezető útra terelhesse fiait Pirlo mester. Akikre elsősorban ráférne a statisztikák fejlődése, az a Paulo Dybala hiányában a gólokért felelős trió, hiszen Cristiano Ronaldo 347, Álvaro Morata 324, Dejan Kulusevski pedig 308 perce nem vette be az ellenfelek kapuját, ám remélhetőleg a bajnokság leggyengébb védelme ellen sikerül betalálniuk. A mérkőzés helyszíne az Allianz Stadium lesz, a kezdési időpont 20:45, a tévéadók közül pedig a DIGI SPORT 1 közvetíti élőben az összecsapást.

A mérkőzést vezető Valerio Marini 1982. szeptember 13-án született Rómában, és 2013 óta dirigál az olasz élvonalban. Túlságosan sokszor ennek ellenére nem vezényelték a legmagasabb osztályba, mindösszesen az ötödik mérkőzése lesz a mai. Kiállítania még sohasem kellett senkit, viszont a 4 mérkőzésen befújt 4 büntető nem kevés, a 15 sárga lap átlagosnak mondható. A Crotonénak a második vonalban már kétszer is fújt, egy győzelem és egy vereség vele a mérlegük, a Zebrák találkozóit eddig elkerülte.

A kis csapat jelenlegi értéke 48 millió euró, ez pontosan megegyezik Federico Chiesa árfolyamával, a keretük legmagasabbra taksált játékosa Adam Ounas, aki a Transfermarkt szerint 8 millió eurót ér. A vendégcsapat 22 forduló után a tabella utolsó helyén áll, 12 ponttal és 23-52-es gólkülönbséggel, 3 győzelem és 3 döntetlen mellett 16 vereséget számlálva. Legutóbbi 4 mérkőzésüket elveszítették, előtte a Benevento ellen győztek 4:1 arányban.

A két gárda egymás ellen eddig 7 alkalommal találkozott, 5 torinói siker mellett 2 döntetlen a mérleg, 18-2 a gólkülönbség. Az idei pontvadászatban nagyon drága két pontot dobott el a Bianconeri, hiszen az Esaro folyó városában lejátszott összecsapáson csak 1:1-es döntetlenre volt képes a torinói alakulat. A leggyakrabban előforduló eredmény a párharc történetében a 3:0-ás piemonti siker. A jelenleg is a csapatok kötelékébe tartozó játékosok közül Alex Sandro és Simy azok, akik már legalább két gólt rúgtak ezen összecsapások során. A nigériai a jelenleg is futó idényben csapata házi gólkirálya, 7 találattal. A téli mercato során az ismertebb nevek közül Adam Ounas és Samuel Di Carmine csatlakozott hozzájuk.

Míg Andrea Pirlo stábja biztosan nem számíthat majd Paulo Dybala, Arthur, Adrien Rabiot, Juan Cuadrado, Giorgio Chiellini és Leonardo Bonucci játékára, addig a másik oldalon ezzel szemben Aristóteles Romero, Ahmed Benali, Salvatore Molina és Giuseppe Coumo nem lesz bevethető.

A vendégek mestere az a Giovanni Stroppa, akinek neve az AC Milanból lehet ismerős, hiszen a Rossoneri saját nevelésű játékosa, 1989 és 1997 között több periódusban is játszott a San Siróban, majd edzői karrierjét is a Milan U19-es csapatánál kezdte. Az ötvenkét éves szakember 2018 decembere óta irányítja jelenlegi alakulatát. Ezt megelőzően több kisebb csapat padján is megfordult, a Foggia együttesénél töltött 87 meccse a legjelentősebb, bár ha kitölti jelenlegi, idén nyárig érvényes szerződését, akkor a Pitagorici átveszi ezt a helyet. Mostani gárdáját eddig 82 alkalommal vezette hadba.

A Juve ellen kétszer, Pirlo ellen egyszer meccselt, a fentebb említett 1:1 alkalmával, míg a másik találkozón a Pescara együttesével szenvedett 6:1-es vereséget az akkor Angelo Alessio vezette Zebráktól. Azon az összecsapáson Andrea Pirlo is pályára lépett, de a találkozó leginkább Fabio Quagliarella mesterhármasáról marad emlékezetes.

A mai mérkőzésre a Sky Sport Italia az alábbi kezdőcsapatot jósolja, a kapuban Gianluigi Buffonnal, és egy olyan alakulattal, ami 3-4-1-2-be és 4-4-2-be is egyaránt rendeződhet. Két kulcsjátékos, Federico Chiesa,  valamint Weston McKennie az első perctől kezdve pályán lesz majd, a padról beszállva pedig  Álvaro Morata jelenthet frissítést. A középpályán viszont a mesternek gyakorlatilag nincs variációs lehetősége, ami probléma elé állíthatja az egykori középpályást. A csapat összeállítás lehetőségeiről Andrea Pirlo a szokásos meccs előtti sajtótájékoztatóján bővebben is beszélt.