Di Campli: "Verratti megállapodott a Juvéval"

verratti.jpgAz ismert labdarúgó, Marco Verratti korábbi ügynöke, Donato Di Campli egy friss nyilatkozatában arról beszélt, hogy a Paris Saint-Germain olasz válogatott futballistája a francia fővárosi együtteshez való szerződése előtt megállapodást kötött a Juventusszal, a torinóiak kedvéért pedig a Napoli ajánlatát, valamint későbbi csapatának megkeresését is visszautasította, valamint arról is szót ejtett, hogy a játékos 2017-ben közel állt a Barcelonába való átigazoláshoz is.

Mint ismert, a korábban a egyik legnagyobb tehetségként emlegetett középpályás 2012-ben igazolt a francia alakulathoz a Serie B-ben szereplő Pescara alakulatától, s ugyan a Ligue 1-ben is megállja a helyét, fiatalabb korában jóval nagyobb jövőt jósoltak neki, mint amekkora karriert végül befutott.

"A Napoli már 2012-ben megállapodott a Pescara sportigazgatójával és elnökével, azonban Marco nem kívánt a Partenopeihez szerződni, ekképp visszautasította a megkeresést" – kezdte mondanivalóját a menedzser a L’Equipe-nek.

"Valójában Párizs sem vonzotta őt igazán, én pedig hibáztam, mikor végül rábólintottam az átigazolásra. Utólag belátom, hogy a pescarai barátai mellé kellett volna állnom, s meggyőznöm őt a maradásról. Akkor talán minden másképp alakul.

Ekörül egyébként szóbeli megállapodást kötött a Bianconerivel, mivel sosem titkolta, hogy az Öreg Hölgynek szurkol, s minden bizonnyal nagy dolog lett volna, ha a futballistájukként szerepelhet. Ennek ellenére a két együttes nem tudta lezárni a tárgyalásokat, a PSG pedig kész volt letenni az asztalra a Pescara által kért pénzösszeget.

A franciák nagyon nagy reményeket tápláltak Marco iránt, Leonardo pedig kulcsszerepet vállalt az üzlet létrejöttében. Verratti semmi mást nem kért a klubtól, pusztán annyit, hogy továbbra is biztosítsák számára a Pescara-meccsek megtekintésének lehetőségét."

A szakember ezt követően szót ejtett az olasz labdarúgó kútba esett Barcelonához való átigazolási kísérletéről is, ami véleménye szerint egyik oka volt annak is, hogy Verratti lecserélte képviselőjét a sztárügynök Mino Raiolára.

"2017-ben Marcónak minden vágya volt, hogy csatlakozhasson a katalánokhoz. A Barca rendkívül sok pénzt, magas összegre rúgó bérezést ígért neki, azonban a váltás iránti vágy valódi oka a Lionel Messivel való játék lehetősége volt, mely lépéssel a legnagyobb bajnokok közé emelkedett volna, s nem csak jó játékosként élne a köztudatban.

A PSG nagy klub, azonban gyenge ligában játszik. Éppen ezért közöltem Marcóval, hogyha a legnagyobbak közé akar kerülni, környezet-és csapatváltásra van szüksége. Ez nem azt jelenti, hogy lebecsülném a párizsiakat, ám egy ekkora lépést könnyebb megtenni a Bayern München, a Real Madrid, vagy a Barcelona játékosaként. Kész lettem volna háborúba menni annak érdekében, hogy a gránátvörös-kékekhez vigyem, ám Marco végül visszalépett, s új szerződést írt alá a franciákkal" –összegzett Di Campli.