Cobolli Gigli: "Agnelli hibát követett el"

giovanni_cobolli_gigli_1400x840.jpgA Juventus egykori elnöke, Giovanni Cobolli Gigli ismételten véleményt alkotott az Öreg Hölgy háza táját aktuálisan foglalkoztató kérdéskörökben, ezúttal pedig a klub jelenlegi első emberének, Andrea Agnellinek az Inter mesterével, Antonio Contéval folytatott kedd esti csörtéjéről nyilatkozott az olasz médiának.

A rendkívül nagy port kavaró ügy az olaszországi sportsajtó kiemelt témája volt a mérkőzést követő napon, ám még mostanra sem nyugodtak le a kedélyek a korábban egyaránt a Bianconeri sikeréért munkálkodó szakemberek kapcsán, így természetesen a torinóiak egykori első embere is megszólalt a témában, ám mindenekelőtt egy, a 2006/2007-es idény végéről származó történetet elevenített fel, mikor a másodosztályba sorolt Juventus éppen az akkor Conte irányítása alatt álló Arezzo ellen ünnepelhette visszatérését a Serie A-ba.

"Conte minden bizonnyal remek edző, azonban érzelmileg túlságosan túlfűtött habitussal rendelkezik. Nem szívesen lennék a felesége, vagy a lánya. Magasan fejlett taktikai és technikai érzékkel bír, ám az emberekhez ennél már jóval kevésbé ért" – kezdte mondanivalóját a Radio Punto Nuovo adásában.

"2009-ben komolyan számításba vettük, hogy őt szerződtetjük Claudio Ranieri helyére, azonban az ötlet felmerülésekor elmondtam Jean-Claude Blancnak, hogy mit tett, mikor a másodosztályban a Conte által vezényelt Arezzo ellen játszottunk, s 5-1-es diadalt arattunk.

A lefújást követően ugyanis arra lettem figyelmes, hogy Conte az öltözőben ordít az együttesével, mivel elveszítették a mérkőzést. Véleményem szerint ez egy igen buta reakció volt, még akkor is, ha az adott pillanatban senki sem tulajdonított neki nagyobb jelentőséget, s úgy gondolom, hogy a tréner stílusa és mentalitása sosem volt megfelelő ahhoz, hogy a Juventus mestere legyen."

A sportvezető ezt követően kinyilvánította álláspontját a kedd este megtörtént esetről is, elmondása szerint pedig a fekete-fehérek elnöke, Andrea Agnelli a klub szellemiségéhez méltatlanul viselkedett.

"Agnelli enyhébb formában is kimondhatta volna az ismert szavakat, mivel például a »bunkó«, vagy a »hülye« ugyanazt jelentették volna, mint az általa használt kifejezések. Kétségtelen, hogy egy olyan kifinomult ember, mint a Juve elnöke, barátságosabb hangvételben is közölhette volna a mondanivalóját.

Azonban Agnelli ez esetben önmaga áldozatává vált, s figyelmen kívül hagyta a tényt, hogy a közösségi média minden mozzanatát rögzíti. Egy rendkívül küzdelmes összecsapás után minden addig felhalmozott indulatát rázúdította Contéra, s egyértelműen méltatlan hibát követett el, mikor támadó szándékkal lépett fel" – összegzett Cobolli Gigli.