Floro Flores: "Nemet mondtam a Juvénak"

floro_flores.jpgA karrierje során rengeteg együttesben megforduló egykori olasz labdarúgó, Antonio Floro Flores egy frissen megjelent nyilatkozatában arról beszélt, hogy korábban, a 2010-es évek elején nemet mondott a Juventus megkeresére, ennek tetejében pedig kijelentette, hogy ugyanezen lépést további száz alkalommal is megtenné, mivel a torinói klub nem adott volna neki elég játéklehetőséget Alessandro Del Piero jelenléte mellett.

A jelenleg harminchét esztendős korábbi támadó, aki pályafutása alatt nem kevesebb, mint tíz olasz, valamint egy spanyol csapat szerelését ölthette magára, elsőként mostani fő tevékenységéről ejtett szót, az általa elmondottakból pedig kiderült, hogy fordulatos útját követően is maradt a futball világában, mivel a Paganese U17-es gárdáját irányítja.

"Jelen pillanatban igen fontos szakvezetői tapasztalatokra teszek szert Paganiban, s meglehetősen kedvelem a fiatalokkal való munkát. Ennek ellenére úgy vélem, hogy ez csak egy állomás az edzői karrieremben, mivel egyértelműen az a célom, hogy minél magasabb szinten munkálkodhassak, egyre inkább előretörve a szakmában" – kezdte mondanivalóját az Il Secolo XIX kérdésére.

A legszebb éveit az Udinese gárdájánál töltő, azonban többek között a Genoa, a Sassuolo, továbbá a Chievo Verona kötelékében is több ízben megforduló támadó 2020 nyarán akasztotta véglegesen szögre a stoplist, mikor két Serie C-ben eltöltött idény után visszavonult az olasz harmadosztályban szereplő Casertana együttesétől. 

"Semmit sem hiányolok a játékosként eltöltött időszakból. Bizonyos döntések meghozatalakor nagy hibát követtem el, s végső soron ez vetett véget a pályafutásomnak is. A Serie C-ben olyan kemény pályákon futballoztunk, mint a márvány, így teljesen normális, ha előbb-utóbb belefáradsz az ehhez hasonló, igen megterhelő tevékenységekbe."

A korábbi labdarúgó elmondása szerint 2011-ben, mikor éppen az Udinese mezében játszott, az akkoriban rendkívül ingadozó teljesítményt nyújtó, ám egy évvel később már Serie A-címet ünneplő Öreg Hölgy is érdeklődött iránta, azonban ő nemet mondott az olasz rekordbajnok ajánlatára, mivel csak kiegészítő emberként jutott volna szóhoz a Zebráknál.

"Nemet mondtam a Juvénak, ezt a lépést pedig akár százszor is megismételném. Ha  Juventushoz igazoltam volna, mindössze Alessandro Del Piero cseréjeként számítottak volna rám, ebből kifolyólag pedig rendkívül kevés mérkőzésen léphettem volna pályára.

Én azonban mindenképpen játszani szerettem volna, így a választásom végül a Genoára esett, mely klubnak szüksége volt rám, ahogy nekem is rájuk" – összegzett Floro Flores.