Arthur és Bonucci gondolatai az AS Roma elleni mérkőzésről

bonucci_oldalra_mutat.jpgAz AS Roma ellen aratott győzelmet követően a Bianconeri játékosai közül Arthur és Bonucci nyilatkozott a sajtónak. Mindkét játékos többek között a csapategységet és a jó védekezést méltatta, mely már mérkőzések óta megmutatkozik. Mindketten nehéz találkozóra számítottak, és kiemelték, hogy hinni kell a bajnoki címben.

Arthur a csapat alázatát méltatta interjúja kezdéseként.

“Ez egy nagyon nehéz győzelem volt számunkra. Az ehhez hasonló mérkőzések alatt szükséges az alázat egy csapat számára, hogy képes legyen védekezni, méghozzá jól védekezni.” – nyilatkozta a korábbi Barcelona-játékos a mérkőzés után.

A brazil középpályás egyre jobb teljesítményt nyújt az utóbbi időben, melynek nagy szerepe van az edzői stábnak is, különösen a vezetőedzőnek, akik külön foglalkoznak a játékossal.

„Köszönettel tartozom az edzői stábnak, hiszen folyamatosan tanácsokkal látnak el, ez pedig hozzájárul a teljesítményem javulásához. Különösen Pirlo beszél velem sokat, én is elmondom neki, hogy a pálya mely részén érzem magam komfortosan, ez pedig mindenki számára előnyös. Örülök az utóbbi időben tapasztalható fejlődésemnek. Igyekszem sokat használni a testi adottságaim a labda fedezésére. A San Siróban elszenvedett vereséget követően fontos volt számunkra a Szuperkupa megnyerése, hogy növelhessük az önbizalmunkat, és továbbra is higgyünk a bajnokság megnyerésében.” – zárta mondandóját a Bianconeri középpályása.

A csapat az idei évben lejátszott tizenegy mérkőzéséből tízet megnyert, ez pedig a tabellán elfoglalt helyezésében is megmutatkozik, a Juventusnak sikerült felkúszni a harmadik helyre, ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszott ellenfeleinél. A csapat egyre egységesebbnek tűnik, melyet Leonardo Bonucci is kiemelt a meccs végén.

„Az ilyen típusú mérkőzések kovácsolják egységessé a csapatot.” – nyilatkozta a veterán védő a Sky Sport Italiának. „Tudtuk, hogy nehéz mérkőzésre kell számítanunk a Roma ellen, akik nagyon ügyesek a labdával, próbálják széthúzni a pályát, gyakran körbejáratják a labdát, és igyekeznek sok egy az egy elleni szituációt teremteni. Csapatszinten kellett áldozatot hoznunk, és tudtuk, hogy ki kell használni a lehetőségeinket.”

Bonucci beszélt a csapat idei jó teljesítményének kulcsáról.

„Úgy gondolom, hogy a szezonbeli legrosszabb teljesítményünk az Inter elleni bajnoki mérkőzés volt. A találkozót követően mindenki felvállalta a felelősségét az edzővel együtt, mely sokkal egységesebbé tett minket. Szerencsénk volt, hogy pár nap múlva már a következő mérkőzésünk jött, így nagyon gyorsan hátra kellett hagynunk a vereséget. Egy mérkőzéssel kevesebbet játszottunk, és így is versenyben vagyunk a bajnoki címért, de mérkőzésről mérkőzésre kell gondolkodnunk. Most az Inter elleni Coppa Italia-visszavágó áll a fókuszban, majd jön a Napoli elleni bajnoki mérkőzés, és így tovább.”

Bonucci a mérkőzés közben egy fejelést követően cserét kért, mely izomsérülésnek tűnt, de a látottak alapján úgy tűnt, hogy minden kontroll alatt áll.

„Apró szúró fájdalmat éreztem, de nem volt komoly. Tudtam, hogy van még cserelehetőségünk, ezért elővigyázatosság szempontjából jobbnak láttam cserét kérni.” – fejezte be interjúját a Juventus védője.

Forrás: Football-italia.net és Bianconeri Zone Facebook oldal