Vučinić: “A Juventus a rangadó esélyese”

 

image_2021-02-06_145351.pngA Juventusban és AS Romában egyaránt megforduló montenegrói csatár, Mirko Vučinić a Gazzetta dello Sportnak adott interjút a két csapat rangadója előtt.

 

“A Juventus a mérkőzés esélyese, mivel a hazai pálya jelent némi előnyt annak ellenére is, hogy nincsenek nézők a stadionban. Egy nyílt, szórakoztató mérkőzésre számítok. Mind a Roma, mind a Juventus szeretik játszani a futballt.”

Mirko beszélt korábbi csapattársáról, az edzői szakmát csak tavaly nyáron kezdő Andrea Pirlóról is.

“Andrea egy professzor volt a pályán, és úgy látom, edzőként is egyre jobbá válik. A kezdeti nehézségek mindenképp a rövid előszezon következménye: alig néhány edzés, nulla barátságos mérkőzés. Gyorsan bele kellett tanulnia új szerepkörébe, képes volt gyorsan felmérni a csapat jellemzőit a pályán látottak alapján. Az elején voltak nehézségek, de bizonyította, hogy alkalmas a rábízott munkára. Ne felejtsük, hogy ez nem könnyű feladat, hiszen a Juventusnál csak a győzelem elfogadható.”

A montenegrói csatár az AS Romától szerződött a Juventushoz, így korábbi csapatával kapcsolatban is megoszotta gondolatait.

“Róma mindig is egy különleges hely marad: a szurkolók csodálatos támogatása nélkül is érezhető egy folyamatosan váltakozó tendencia a túlzott lelkesedés és depresszió között. Remélem, hogy megoldódik a Fonseca és Džeko között húzódó ellentét. Ettől függetlenül a Romának erős és versenyképes csapata van. Ha a szezon végén nem jutnak be a Bajnokok Ligájába, az mindenképp kudarcnak fog számítani.” - zárta interjúját Vučinić

Forrás: Calciomercato.com