Rugani: "Nem gondolok a Juventusra"

img_20210205_210614.pngA Cagliari friss igazolását, a hivatalosan mindmáig a Juventus tulajdonában lévő Daniele Ruganit a tegnapi nap folyamán hivatalosan is bemutatták a szardíniai alakulat futballistájaként, melynek alkalmából az ilyenkor szokásos sajtókonferencián ő maga is megszólalt jelenlegi érzéseivel, illetve jövőjével kapcsolatban.

A huszonhat esztendős védő, aki az idény első felét a francia első osztályban szereplő Rennes együttesénél töltötte, ám októberben elszenvedett sérülése miatt nem tudott gyökeret ereszteni a Ligue 1 élmezőnyéhez közeledő alakulatban, a januári átigazolási szezon utolsó napján csatlakozott a Rossoblù keretéhez, elmondása szerint pedig mostanra sikerült fölülkerekednie korábbi problémáin, így minden tekintetben készen áll a játékra. 

"Jól érzem magam, s bár keresztülmentem néhány egészségügyi gondon az szezon elején, az elmúlt három-négy hétben már ismételten edzésbe állhattam, most pedig készen állok az új kihívásra, s alig várom, hogy elkezdődjön az itteni karrierem" – kezdte szavait az Empoli korábbi labdarúgója.

Mivel a szárdok pusztán sima, június végéig szóló kölcsönben szerződtették a futballistát, Rugani előtt természetesen nyitott lehetőséget jelent az Öreg Hölgyhöz való visszatérés, ám  a játékos ennek ellenére egyáltalán nem gondol az olasz rekordbajnokra, mivel új csapatára szeretne összepontosítani.

"Kizárólag a jelenre koncentrálok, ezen felül nem gondolok semmi másra, ekképp a Juventusra sem. Most az a szándékom, hogy jól teljesítek a Cagliarinál, emiatt pedig rendkívül motiváltnak érzem magam. Meglátjuk, hogy mi fog történni a szezon végeztével, ám most csak ki szeretném élvezni a lehetőséget, melyet a klubtól kaptam.

Nagyon örülök, hogy itt lehetek, s szeretnék köszönetet mondani a klub elnökének, valamint a sportigazgatójának a megkeresésért, melyet azonnal elfogadtam. Ez a klub fontos, történelmi értékekkel bír, melyeket ellenfélként is megtapasztalhattam, ettől fogva pedig magam is részese lehetek mindennek.

Büszke vagyok arra, hogy itt szerepelhetek, mivel véleményem szerint erős kerettel rendelkezünk, s biztos vagyok benne, hogy a szükséges önbizalom meglelésével kilábalhatunk a jelenlegi, nehéz helyzetünkből."

A vörös-kékek jelen pillanatban a bajnoki tabella tizennyolcadik, kiesést jelentő helyét foglalják el, a hétvégi összecsapáson pedig az utóbbi időben magára találó Lazio csapatához látogatnak majd.

"Alázatosnak kell maradnunk, mindazonáltal egyúttal ragaszkodnunk kell a személyiségünkhöz is. Tisztában vagyunk vele, hogy a Sasok mekkora játékerőt képviselnek, ám a futballban semmi sem vehető magától értetődő dolognak. Úgy vélem, hogy az együttesünk képes gondokat okozni a nagyobb alakulatoknak, s mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ezt bebizonyítsuk" – összegzett Rugani.